Banes Motor České Budějovice
včera, Zbyněk Rýpar

Soutěže jsou v plném proudu, co čeká naše mládežníky tento týden?

Většina našich mládežnických kategorií již má za sebou první mistrovské zápasy nové sezony a vstup se všem vydařil. Pojďme se podívat, jak si kdo zatím vede a jaké jsou vyhlídky na první úplný říjnový týden.

U20 - Junioři

Juniorka vstoupila do nové extraligové sezony velmi dobře. Po jedenácti kolech se drží na 5. místě s náskokem pěti bodů na 9. příčku, která nezaručuje postup do lepší skupiny, tedy do play-off. Úvodní duel čekal kluky z juniorky stejně jako vloni proti Plzni. Kluci sahali po vítězství, ale nakonec podlehli Škodovce 1:2 po nájezdech. Dvojduel proti pražským "S" přinesl při výhrách 2:6 (na Slavii) a 2:1 (doma proti Spartě) šest bodů. Souboj s Jihlavou dopadl lépe pro Horáky - 1:2, ale hned dva dny nato si junioři spravili chuť, když 4:1 porazili Kometu Brno. Prohra 0:3 v Litvínově zamrzela, ale kluci ji odčinili v Karlových Varech, kde na konci utkání zabojovali, vyrovnali a nakonec zvítězili 4:3 po nájezdech. Domácí prohra s Libercem 0:1 mrzela ještě víc, i tu však dokázali kluci odčinit, a to hned třemi vítězstvími v řadě - 3:1 doma nad Mladou Boleslaví a dvěma výhrami na východočeské půdě, když nejprve rozdrtili Mountfield HK 5:0 a poté urvali výhru 3:2 po nájezdech v pardubické Enteria aréně. Tento víkend juniorka uzavře sérii čtyř venkovních duelů ve Slezsku, kde nastoupí nejprve v pátek na ledě Vítkovic od 17:00 a poté se přesune do Třince, kde odehraje zápas v sobotu ve 13:00.

U17 - Dorost

Dorostencům byli na úvod sezony vylosováni tři velmi těžcí soupeři, když nejprve podlehli, i přes Konířovi čtyři branky, v Karlových Varech domácí Energii 5:6, poté vydolovali bod doma s Plzní po porážce 3:4 v prodloužení a nelichotivou sérii uzavřeli doma s Mladou Boleslaví porážkou 2:6. Další tři duely byly ale už jiná písnička. Kluci navázali na dobré výkony proti těžkým soupeřům z první tří kol a tentokrát již plně bodovali. Nejprve na Kladně zvítězili 4:1, poté doma porazili nováčka soutěže Pilsen Wolves 2:0 a v Litvínově vyhráli 5:1! Bohužel z dalších čtyř zápasů odešli dorostenci poraženi - 1:5 (doma s Libercem), 3:2p (na Spartě), 1:4 (doma se Slavií), 3:5 (doma s Karlovými Vary). Nyní kluky čeká duel v Plzni a poté týdenní pauza. V úvodních kolech je na tom velmi dobře Dominik Koníř, který vsítil již 9 branek. Daří se také brankáři Schejbalovi, obráncům Pekařovi, Švecovi a Šrámkovi, a také útočníkům Šímovi a Voráčkovi. Tato šestice si vysloužila dokonce pozvánku do reprezentačních výběrů U16 a U17. Tabulkově se kluci z dorostu drží na 7. příčce se ztrátou tří bodů na postupovou příčku do "lepší skupiny".

U15 - 9. třída

Deváťáci vstoupili do sezony domácí výhrou 3:2 nad Litvínovem. Poté přišla porážka 2:5 na ledě Písku a 3:4 po nájezdech v Karlových Varech. Dvojduel s plzeňskými celky ale zase devítku nakopl. Nejprve si totiž kluci poradili doma s Pilsen Wolves 6:4 a poté vyloupili tréninkovou halu LOGSPEED CZ Arény, kde porazili 5:2 plzeňskou Škodu. Na zlepšené výkony navázali o uplynulém víkendu výhrou 3:1 nad týmem HK Lev Slaný. Tento víkend odehrají svěřenci Arpáda Györiho dva zápasy. Nejprve v pátek doma od 13:30 proti rakouskému Salzburgu a poté v sobotu v chomutovské Rocknet Aréně proti domácím Pirátům. Deváťáci se momentálně nacházejí na druhém místě tabulky se ztrátou dvou bodů na Salzburg, ale dvěma zápasy k dobru.

U14 - Starší žáci "A"

Starší žáci vstoupili do sezony v sobotu 5.10. na domácím ledě proti Táboru, který si odvezl porážku 6:4. Již tuto sobotu odehrají kluci zápas v Jindřichově Hradci proti Střelcům a následně v neděli od 9:15 doma proti Písku.

U13 - Starší žáci "B"

Béčko starších žáků má za sebou již dvě mistrovská utkání a obě s vítězným koncem. Nejprve porazili 12:8 Český Krumlov a následně 9:3 Písek. Další zápas čeká ročník 2012 v neděli ve Strakonicích od 09:15.

U12 - Mladší žáci "A"

Ročník 2013 je ze žákovských týmů nejdál, když za sebou dokonce již tři zápasy. MŽA vstoupili do sezony drtivým vítězstvím 21:2 nad Táborem, poté remizovali v Jindřichově Hradci 7:7 a následně porazili doma Písek 12:6. O další vítězství budou bojovat již tuto sobotu ve 13:15 v Hokejové hale Pouzar proti domácímu celku HC Mad Bull.

U11 - Mladší žáci "B"

Do sezony vstoupili také Mladší žáci "B". Na konci září remizovali v Milevsku 5:5 a druhý zápas je čeká tuto sobotu na domácím ledě proti Střelcům z Jindřichova Hradce. Utkání začíná v 11:00.

Základny

Týmy našich nejmladších vstoupí do sezony ve druhé polovině října.

Sociální sítě

V aktuálním kádru Motoru je nejzkušenějším obráncem, v extralize totiž nasbíral přes sedm stovek startů. Plní také roli asistenta...

Branky a nahrávky: 36:53 Šrámek (Smejkal; 5/4), 37:04 Voráček (Šíma; 5/5), 52:14 Šíma (Šrámek, Hečko; 5/3) – 06:59 Hájek (Suchý,...

Branky a nahrávky: 00:54 Koníř (Hečko; 5/5) – 02:51 Švancar (Slížek, Oh; 5/5), 09:55 Keller (Filip, J. Malacha; 5/5), 33:20...

PREVIEW ??| Osmidenní zápasová odmlka se blíží ke svému konci. Už tuto středu čeká Motor dohrávka 9. kola na ledě brněnské...