Banes Motor České Budějovice
včera, Martin Vašíček

Milan Doudera: Jen tvrdá práce je cestou k úspěchu

V aktuálním kádru Motoru je nejzkušenějším obráncem, v extralize totiž nasbíral přes sedm stovek startů. Plní také roli asistenta kapitána, řeč je o Milanu Douderovi. V rozhovoru se zmínil o aktuální situaci v tabulce, trávení delšího volna mezi zápasy nebo přišla řeč i na budoucí utkání Motoru.

Milane, při pohledu na tabulku se budějovický fanoušek po sedmi odehraných zápasech trochu zalekne. Jak umístění vnímáte v kabině?

Snažíme se na tabulku nekoukat, vzhledem k tomu, kolik se doposud odehrálo zápasů. Tím, že jsme měli odehráno o pár zápasů méně, tak jsme věděli, že k tomu dojde. Jsme furt pozitivní, pracujeme dál a věříme, že se to brzy otočí a budeme stoupat tabulkou nahoru.

Věříte tedy týmu, že se dokáže rychle vyšvihnout do vyšších pater tabulky?

Myslím si, že tým je velmi kvalitní. Na každém postu je veliká konkurence. Kabina drží při sobě, máme tady dobrou partu. Takže si myslím, že se to otočí zpět k tomu správnému směru a začneme vyhrávat.

Jak jste nyní strávili delší pauzu mezi zápasy?

Pauza se nám hodila. Dobře jsme potrénovali. Také jsme dostali nějaké volno, takže jsme si vyčistili hlavu od hokeje, strávili jsme čas s rodinou. Což si myslím, že nám také pomohlo, jak jsme teď nehráli.

Patříte ke zkušenějším bekům v sestavě. Z vašich zkušeností, co je v této fázi sezóny a při současném umístění za vás nejvíce potřeba, jak se zachovat?

Hrát na doraz, nevypustit jediný souboj, zblokovat každou střelu. Být hodně aktivní, ze všeho střílet a věřit, že se nám tam nějaká střela odrazí. Tvrdá práce je jedinou cestou k úspěchu, nic jiného nás k lepším výsledkům nedostane.

Další zápas hrajete na ledě Komety Brno. Co od ní čekáte?

Bude to těžké utkání. Potřebujeme se chytnout, potřebujeme zvítězit. V Brně je skvělá fanouškovská kulisa, hraje se tam těžko. Ale my tam jedeme dobře nastavení, dobře jsme potrénovali, připravili jsme se. Budeme si chtít odvézt body.

Co říkáte vysoké návštěvnosti, nejen u nás v Budvar aréně, ale zdá se, že extraliga zase přitahuje vyšší pozornost?

Je to skvělé. Extraliga se za poslední léta ohromně zkvalitnila, přichází sem fantastičtí hráči. Je to samozřejmě poté znát i na těch návštěvách. Tady na Motoru skoro vyprodáno každé utkání, což je paráda a za to fanouškům moc děkujeme a věříme, že nás takto budou podporovat i v dalších zápasech.

Když byste měl Motor porovnat v návštěvnosti s Třincem, kde jste dlouhá léta působil. Jak to vnímáte?

V Třinci byli také super fanoušci, tady přece jen je ta kapacita o něco větší. Asi to zde opticky působí, že je tu více lidí. Oba dva stadiony byly super a vždycky je to radost, když se hraje před plnou halou. Dáte těm fanouškům vítězství a všichni se po zápase společně radují.

V pátek na domácím ledě přivítáte kladenské Rytíře, zápas je už téměř vyprodaný. Jak se těšíte na souboje s Jaromírem Jágrem?

Na Kladno se připravujeme jako na každého jiného soupeře. Každý zápas je těžký a nikdo vám nedá nic zadarmo. Je jedno, jestli hrajete s Kladnem nebo se Spartou. Rozhodují opravdu detaily a vteřiny. Přistoupíme ke Kladnu jako ke každému soupeři a doma budeme chtít určitě uspět. Bude skvělé se utkat s Jaromírem Jágrem, před ním mohu jen smeknout klobouk, je neskutečné, že dokáže takto hrát v jeho věku.

Sociální sítě

V aktuálním kádru Motoru je nejzkušenějším obráncem, v extralize totiž nasbíral přes sedm stovek startů. Plní také roli asistenta...

Branky a nahrávky: 36:53 Šrámek (Smejkal; 5/4), 37:04 Voráček (Šíma; 5/5), 52:14 Šíma (Šrámek, Hečko; 5/3) – 06:59 Hájek (Suchý,...

Branky a nahrávky: 00:54 Koníř (Hečko; 5/5) – 02:51 Švancar (Slížek, Oh; 5/5), 09:55 Keller (Filip, J. Malacha; 5/5), 33:20...

PREVIEW ??| Osmidenní zápasová odmlka se blíží ke svému konci. Už tuto středu čeká Motor dohrávka 9. kola na ledě brněnské...