Banes Motor České Budějovice
14.02.2012, Miroslav Mayer

Mládež se opět rozjíždí

Č. B u d ě j o v i c e - Po reprezentační přestávce pokračují mládežnické soutěže a zároveň se blíží ke svému závěru. Týmy už pomalu začínají myslet na účast či neúčast v play-off, nebo na přeborech republiky. Juniory čekají hned tři zápasy v řadě. Jen jeden doma a dva na hřištích soupeřů. Starší dorost odehraje dva zápasy na svém ledě. Mladší dorost A má před sebou tři zápasy na hřištích soupeřů. B dorost odehraje dva zápasy.

Juniorka

Teoretické šance juniorky na play-off stále žijí, ale to by se muselo mužstvo zvednout a získávat body. Spíše to vypadá na klidné dohrání sezóny. Každopádně má juniorka před sebou tři těžké zápasy a ty už zřejmě rozhodnou. Hned první zápas odehraje juniorka ve čtvrtek doma s BK Mladá Boleslav. Bruslaři jsou v tabulce na čtrnáctém místě a mají jen o pět bodů více než Jihočeši. Venku se Bruslařům také příliš nedaří a tak je šance, že by měli Jihočeši bodovat. První zápas ve městě aut vyhráli domácí těsně 3:2. V posledním kole porazili Bruslaři doma Pardubice 5:1. Zápase se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu zamíří Českobudějovičtí do Liberce. Tygrům se letos příliš nedaří, když jen jednu příčku nad Jihočechy a mají k dobru jen dva body a o dva zápasy více. Pozitivní je, že se Tygrům příliš doma nedaří a Jihočeši tak mají šanci vylepšit si svojí bilanci zápasů na hřištích soupeřů, která je špatná. Liberečtí jsou druhý nejvíce inkasující tým a to by mohlo být také pro Českobudějovické dobré. Navíc dokázali Jihočeši v Budvar aréně první vzájemný zápas vyhrát 5:2 a mají tak další drobné plus do nadcházejícího souboje.

Hned druhý den čeká na juniory dohrávka 34. kola a Jihočeši pojedou do blízké Plzně. Západočeši také nejsou v nejlepším postavení, když jim patří až jedenáctá příčka a o play-off se budou muset ještě hodně tvrdě prát. Doma se Plzni daří, když vyhrála dvanáct zápasů a prohrála jen šest. První vzájemný duel v Budvar aréně vyhráli Západočeši 3:2. V posledním kola prohráli Plzeňští v Olomouci 2:4. V tomto utkání by mohlo ještě jít o hodně.

Starší dorost

Starší dorost má play-of jisté a tak se může připravovat v klidu. Teď ho čekají dokonce čtyři zápasy v řadě na svém ledě. Hned ten první v pátek a do Českých Budějovic přijede lídr soutěže - Vítkovice. Vítkovice jsou první a mají o plných třicet jedna bodů více než Jihočeši. Navíc venku se jim daří ještě lépe než doma, protože jen jednou prohráli! První zápas v Ostravě prohráli Jihočeši jasně 3:7. Pokud chtějí Jihočeši uspět a zjisti, jak na tom opravdu jsou před play-off, museli by všichni hráči hrát naplno a předvést co v nich je. Zápase se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Druhý den bude mít mužstvo budíček trochu dříve, protože hned od 10.00 začíná další zápas. Tentokrát přijede Třinec. Oceláři jsou v tabulce třetí a mají o patnáct bodů více než Českobudějovičtí. Venku zatím Třinečtí jen pětkrát prohráli. První zápas v Třinci vyhráli domácí jen těsně 4:3. Oceláři s musejí v tabulce bránit útoky Sparty, která jim může sebrat třetí příčku. Zápase se odehraje v sobotu od 10.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladšímu dorostu A zbývá do konce soutěže ještě jedenáct kol. Tento týden odehraje hned tři za sebou. Už v úterý je na programu dohrávka dvacátého kola. Jihočeši pojedou do Brna na souboj s Kometou. Bude se jednat o klíčový souboj v boji o přebory republiky. Kometa je totiž druhá, těsně před Jihočechy a má náskok jen dvou bodů. Vítěz tak bude mít další body k dobru. Důležitá mohou být v konečném účtování i vzájemná utkání. První zápas v Budvar aréně vyhrála Kometa 5:4p, ale v Brně zase Jihočeši 5:4. Zatím jsou na tom tedy Jihočeši o něco lépe a měli by to v úterý v Brně potvrdit.

Hned ve čtvrtek již bude mužstvo hrát další zápas a tentokrát zamíří do Jihlavy. Dukla je až na osmém místě a má jen dvacet tři body. Doma zatím jen čtyřikrát vyhrála. Všechny vzájemné zápasy vyhráli Jihočeši. Nejprve v Jihlavě 3:2 a doma pak drtivě 9:4. V tomto zápase jsou Jihočeši favority, ale není radno soupeře podcenit a zbytečně ztrácet body.

V neděli zakonči dorostenci trojici zápasů na hřištích soupeřů v Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou v tabulce šestí a mají záporné skóre. Doma již desetkrát prohráli a příliš se jim tam nedaří. Tímto zápase se začne poslední čtvrtina soutěže. Všechny tři zápasy zatím letos vyhráli Jihočeši. Nejprve doma 5:0, v Boleslavi 6:1 a opět doma 4:2. Bylo by pěkné završit tuto sérii v neděli dalším vítězstvím. Favority zápasu jsou opět Českobudějovičtí.

Mladší dorost B

Na ligový dorost čekají dva zápasy. Hned ten první sehrají ligová dorostenci ve čtvrtek ve Žďáru nad Sázavou. Domácí jsou v tabulce druzí a mohou ještě zhatit postup Tábora do extraligy, protože na něj ztrácejí jen šest bodů. Jihočeši jsou zatím v tabulce na šestém místě a rádi by určitě postoupili výše. Ve vzájemných duelech zatím vládnou Ždárští. První zápas v Budvar aréně končil 4:4 a doma vyhráli Moravané 6:3.

V sobotu se dorostenci představí doma a přivítají Benátky nad Jizerou. Soupeř je na čtvrté pozici a má o čtyři body více než Jihočeši. Českobudějovičtí také dokázali vyhrát oba letošní vzájemné duely. Nejprve venku 3:2 a pak i doma 6:3. Bylo by dobré tento trend si udržet. Zápas se odehraje v sobotu od 17:45 v Budvar aréně.

×
×
Odehrané v 12:45 | U17
HC Sparta Praha
Motor České Budějovice
×
×
Odehrané v 16:00 | U20
Motor České Budějovice
BK Mladá Boleslav