Banes Motor České Budějovice
19.08.2024, Tomáš David

Motor se vrací do Milevska oplatit Spartě loňskou porážku

Motor se po úvodním přípravném klání vydává do Milevska, kde svede souboj se Spartou Praha. Ve stejné destinaci se Jihočeši utkali se Spartou i v rámci loňské přípravy a padli těsně 1:2. Dokáže letos Motor porážku oplatit? Utkání začíná v úterý 20. srpna 2024 v 17:30. Informace o vstupenkách na utkání zde.

Banes Motor

Motor vstoupil do přípravy výhrou na domácím ledě, když dokázal otočit nepříznivý stav proti Slovanu Bratislava na konečných 2:1. Svou první branku v barvách jihočeského klubu si připsala letní posila Nick Olesen, přesilovou hru využil a zároveň vítězný gól vstřelil Tomáš Chlubna.

Trenér Ladislav Čihák nasadil do zápasu pouze tři řady složené především z mladších hráčů a letních posil. Do utkání proti Spartě ale už plánuje nasadit více borců: „Budeme hrát na čtyři pětky a zapojíme i hráče, kteří proti Bratislavě nehráli.“

Sestava Motoru z posledního zápasu: Strmeň – Reilly, Piegl, Kubíček, Pýcha, Bukač, Vráblík – Koláček, Přikryl, Kovařčík – Chlubna, Pech (C), Olesen – Kašlík, Toman, Beránek – Hoch.

O soupeři – HC Sparta Praha

Oproti Motoru má Sparta za sebou už čtyři přípravné zápasy, během kterých nenašla v základní hrací době přemožitele. Na druhou stranu jí však v prvních dvou utkáních nečekali nejtěžší soupeři. Proti prvoligovým Litoměřicím a americké univerzitě Cornell si pražský celek připsal celkové skóre 12:2. Souboje s Plzní a Hradcem Králové se naopak nesly v duchu urputné defenzivy a ze hry padl pouze jeden gól, když Sparta přetlačila Hradec 1:0 a prohrála s Plzní 0:1 na nájezdy.

Asi největší letní posilou pro tradiční hokejovou baštu se stal Tomáš Hyka, jenž do hlavního města zamířil z Pardubic. Nově budou sparťanský dres oblékat finští hráči Miikka Salomaki (Lausanne) a Valtteri Kemiläinen (Tappara). Naopak už za Prahu neuvidíme hrát například Michaela Krutila (Liberec), který v rámci hostování působil v minulé sezóně krátce také na jihu Čech, či Kanaďany Harpera a Beaudina.

Sestava Sparty z posledního zápasu: Kořenář – Kemiläinen, Tomov, Moravčík, Krejčík, Irving, Němeček, Pavlák – Chlapík, Horák, Salomäki – Kousal, Najman, Forman – Řepík, D. Vitouch, Hyka – M. Vitouch, O. Hrabík, K. Hrabík.


Sociální sítě

Banes Motor České Budějovice přidal(a) 67 nových fotek.

36. narozeniny dnes slaví Jakub Valský! Přejeme všechno nejlepší??!

REPORT ?? | I druhé utkání proti Linci dovedli do vítězného konce Jihočeši. V dnešní odvetě v Budvar aréně přestříleli rakouského...