Banes Motor České Budějovice
před 3 dny, Martin Vašíček

Jiří Hanzlík: Soupeři v extralize budou o dost kvalitnejší

Motor odehrál poslední domácí přípravné utkání před novou sezónou, doma vyzval Linec a zvítězil vysoko 7:3. Poslední přípravné utkání odehraje s Plzní na ledě Soběslavi. Asistent trenéra Jiří Hanzlík hovořil o tom, na čem je potřeba zapracovat do začátku ligy, gólmanské otázce, nebo třeba o hráčích, kteří stále nemohou do utkání zasáhnout.

Trenére, jakou hodnotu má pro vás toto vítězství?

Je to přípravné utkání. V extralize budou soupeři o dost silnější, kvalitnější. Chtěli jsme zlepšit výkon oproti tomu, jaký jsme předvedli v Linci a to si myslím, že se podařilo. Až na pár drobných ztrát puků, tak ten výkon byl velice slušný. Moc gólů jsme v probíhající přípravě zatím nedali. Takže to, že jsme tentokrát vstřelili sedm gólů, je samozřejmě pozitivní.

Jáchym Kondelík dnes nastoupil, už je uzdravený?

Ano, čekalo se na zprávu od doktora. Naštěstí se neukázalo nic, co by mu nedovolilo hrát a jsme rádi, že je zpět v zápasovém procesu.

Co bude podle vás potřeba zlepšit před začátkem ligy? Čeká vás zápas s Plzní, pak týden zápasová pauza a potom už nová sezóna extraligy.

Já si myslím, že nejvíce bojujeme se ztrátami puku v situacích, kdy máme puk pod kontrolou a najednou ho nemáme. Nesebereme ho. Za mě jsou to laciné ztráty puku. Lépe se o kotouč postarat, být zodpovědnější a lépe ho podržet a být trpělivý. To nás teď trochu zápasy provázelo.

Co se týče přípravných zápasů, jednou chytal Strmeň, jednou Klouček. A oba předváděli dobré výkony. Máte o otázce brankoviště jasno?

To je spíše otázka pro trenéra gólmanů, ale asi ještě není jistého nic.

A co se týče hráčů, kteří jsou zranění či po zranění. Tedy Brant Harris a Jan Štencel. Jak to s nimi vypadá?

Jejich zranění se lepší. Brant chodí pomalu na led, ale kdy bude připraven do zápasů, to nejsem schopný říci. To samé platí u Honzy Štencela.

Sociální sítě

Banes Motor České Budějovice přidal(a) 67 nových fotek.

36. narozeniny dnes slaví Jakub Valský! Přejeme všechno nejlepší??!

REPORT ?? | I druhé utkání proti Linci dovedli do vítězného konce Jihočeši. V dnešní odvetě v Budvar aréně přestříleli rakouského...