Banes Motor České Budějovice
před 3 dny, Martin Vašíček

Jáchym Kondelík: Je to pro mě jako skákat do rozjetého vlaku

Jáchyma Kondelíka postihlo zranění, kvůli kterému nemohl absolvovat drtivou většinu zápasů v přípravě. V pátečním utkání už ale mistr světa v sestavě Motoru nechyběl. Hovořil o návratu na led, jaké je mít v útoku dva praváky, o přípravě, nebo třeba o ambicích do nadcházející sezóny.

Odehráli jste domácí odvetu proti Linci, vyhráli jste vysoko 7:3. Jak zápas hodnotíte?

Já si myslím, že každá výhra byť v přípravě je skvělá. Trošku vám to dodá sebevědomí, do nové sezóny máme těžký start, takže je super, že se na to připravujeme. Věřím, že budeme v dobré pohodě. Myslím si, že každá výhra nás musí něco naučit. Dneska po druhé třetině nám trenéři řekli, ať hrajeme jako za stavu nula nula. Tu třetí třetinu jsme chtěli za každou cenu vyhrát, bylo to něco, s čím jsme měli problémy v minulé sezóně. Je strašně důležité, abychom se na to soustředili a zápasy dotahovali do vítězných konců.

Připsal jste si gól a asistenci, takže ideální návrat na led, že?

Určitě. Musím ale říci, že jsem se cítil unaveně. Když jen trénujete, tak je to úplně něco jiného než utkání. Jsem rád, že jsem to nějak zvládl a snad jsem to klukům moc nekazil (usmívá se).

Ve druhé třetině jste se ocitl sám před brankou po přihrávce Jana Ordoše. Sklouzl vám puk, nebo jste mohl situaci řešit jinak?

Tam to bylo těžké, gólman byl na místě a měl jsem to na dlouhou hokejku a snažil jsem se to trefit na sílu. Byli tam asi ve třech, čtyřech hráčích v brankovišti. Takže to bylo těžší, ale hlavní je, že si šance vytváříme a dostáváme se do nich. Třešnička na dortu byla ta, že se nám podařilo vstřelit sedm gólů.

V útoku jste nastoupil s kapitánem Milanem Gulašem a Janem Ordošem, takto pospolu jste hráli v závěru loňské sezóny.

Ale letos jsme takto ještě nehráli. Potýkal jsem se se zraněním a předtím jsem hrál s Ondrou Kovařčíkem. Takže pro změnu teď takhle a bylo to poprvé. Samozřejmě to chvíli trvá. Ale na to, že to byl první zápas, tak jsme to zvládli velice slušně. Věřím, že to bude jen lepší a lepší.

Není pro vás trochu nezvyk mít praváky na obou křídlech? Nevídá se to moc často.

Kdybyste se mě zeptal před minulou sezónou, tak bych řekl, že ano. Teď, jak to bylo padesát, šedesát zápasů, tak mi to vůbec nepřijde. Myslím si, že i kluci si na to zvykli. Hlavně pro Ordyho (Jana Ordoše) to není jednoduché, má to na bekhend. Bojuje s tím výborně, dnes dal dva góly a potvrzuje, že je to střelec.

Hovořili jsme s trenérem Čihákem minulý víkend po utkání s Berlínem, kdy zmiňoval, že váš zdravotní stav stále nebyl ideální. Měl dost vyděšený výraz, tak dnes bylo docela překvapení, že jste vůbec nastoupil. Už je vše v pohodě?

Ano. Čekal jsem na výsledek od doktora. Buď bych byl mimo hru velkou část sezóny, nebo dokonce i celou sezónu. Musím přiznat, že jsem doufal, abych letos vůbec mohl hrát. Nevěřil jsem tomu, týden jsem nespal. Byl jsem z toho ve stresu. Díky bohu, že se potvrdilo to, v co jsem doufal. Jsem v pořádku.

Jak hodnotíte přípravu? Která už je skoro u konce.

Bohužel jsem kvůli zranění nebyl k dispozici na více zápasů. Musím se do toho dostat co nejrychleji, je to jako skákat do rozjetého vlaku. Ale věřím, že to zvládnu. Musím říct, že kluci to zvládli velice dobře, dokázali porazit skvělé soupeře. Zápas, kde porazili Berlín 5:0, byl skvělý. A bylo z toho vítězství na domácím turnaji. Jsem moc rád, že to takhle šlape. Doufám, že na to navážeme v sezóně. To bude to nejdůležitější.

Dáváte si před sezónou individuální cíle?

Vůbec. Hlavní je týmový úspěch. Nejdůležitější je, abychom hráli co nejdéle. Loni tu byl úspěch v podobě čtvrtfinále, kde jsme vypadli až v sedmém zápase a měli jsme mladý tým. Věřím, že toto nás hodně poučilo a dalo nám to hodně zkušeností. Další sezónu to budeme chtít minimálně zopakovat, ne-li mít vyšší ambice.

Sociální sítě

Banes Motor České Budějovice přidal(a) 67 nových fotek.

36. narozeniny dnes slaví Jakub Valský! Přejeme všechno nejlepší??!

REPORT ?? | I druhé utkání proti Linci dovedli do vítězného konce Jihočeši. V dnešní odvetě v Budvar aréně přestříleli rakouského...