Banes Motor České Budějovice
06.10.2019, Marek Baloun

V pondělí vyrazí Motor poprvé v sezoně na Lapač

Naposled se spolu utkali v semifinále o baráž. Tehdy na Lapači Motor domácí celek v prvních dvou zápasech deklasoval poměrem 8:0 a v pátém zápase dokázal, opět s čistým kontem, postoupit do závěrečných bojů. Jestli budete na Moravě stoprocentně úspěšní i letos se ukáže v pondělí od 17:30 a pokud si neplánujete na stadion s legendární atmosférou udělat výlet, bude pro vás připraven obrazový i textový přenos.

VHK ROBE Vsetín

Valaši započali sezónu tak trochu na houpačce. V úvodním kole sice prohrál s Frýdkem až v prodloužení, v dalších třech kolech ale bodovali jen jednou. Zvrat přišel v pátém kole, když doma porazili Třebíč, následně deklasovali Kadaň, přehráli Ústí a těsně porazili i Benátky nad Jizerou. Pak přišlo malé zadrhnutí s Pražany, ale v sobotním kole byli Moravané opět úspěšní, když porazili Jihlavu. To vše Vsetínu po třetině první části ligy stačí na páté místo se čtyřbodovou ztrátou na Motor. Valaši tak určitě budou chtít tuto ztrátu zmenšit na jeden bod.

Vsetín je známý tím, že se zde často objevují hráči spojeni s Motorem. Druhou sezónu si zde odbývá gólman David Gába, do extraligové Plzně odtud za Romanem Vráblíkem šel Luboš Rob a naopak žlutozelený dres letos nově oblékají Ondřej Bláha, Vlastimil Dostálek nebo mladý Jakub Doktor. Bude se tak jednat o velmi speciální utkání plné sázek mezi kabinami.

Posledních pět zápasů:

Jihlava - Vsetín 1:3
Vsetín - Slavia 4:5
Benátky - Vsetín 2:3
Vsetín - Ústí nad Labem 3:1
Kadaň - Vsetín 2:7

Sestava Vsetína z utkání proti Jihlavě

Gába – Slováček, Hryciow, Dudáš, Ondračka, J. Drtina, Jeřábek – Jonák, Rehuš, Březina – D. Tůma, Pechanec, Hořanský – Procházka, Kucharczyk, L. Volf – Doktor, Šilhavý, Vítek – Vašenka.


11. kolo

VHK ROBE Vsetín – ČEZ Motor České Budějovice

Pondělí 7. října 17:30, Na Lapači

Z tábora Motoru

Motor v sobotním kole čekal souboj o první místo s Porubou. Jihočeši v předchozích dvou zápasech odčinili fiasko s Litoměřicemi a i o víkendu vše směřovalo k tomu, že se opět dostanou na vrchol tabulky. Čtyřicet minut soupeře drtili, padesát minut vedli, bohužel ale v poslední desetiminutovce nechali soupeře se herně dotáhnout a to je nakonec stálo nejen výhru v základní hrací době, ale vítězství jako takové, jelikož utkání dospělo do samostatných nájezdů, kde se jako jediný prosadil Káňa. Motor tak zůstal na druhé příčce a na vedoucí místo ztrácí čtyři body.

Sestava Motoru ze zápasu proti Porubě:

Klouček – Pýcha, Plášil, Suchánek, Vydarený, Pavlin, Lytvynov – M. Novák, Venkrbec, Holec – Šimánek, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Gilbert, Babka – Beránek, Prokeš, J. Veselý.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Vsetín vyhrál v Jihlavě, takže bude sebevědomý a já věřím, že jsme tým, který dvakrát za sebou neprohraje. Doufám, že navážeme na sobotní výkon, ale musíme být efektivnější, proměňovat šance, mít střeleckou mentalitu a zabijácký instinkt. Bude bouřlivá kulisa, věřím, že výsledkově zopakujeme play-off. Vyhráli jsme všechny tři venkovní zápasy a věříme, že se to bude opakovat."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....