Banes Motor České Budějovice
08.09.2015, Matěj Mayer

WSM liga startuje! Motor se představí v Havířově

ČESKÉ BUDĚJOVICE — První ligový zápas je tady! Hokejisty českobudějovického Motoru čeká těžký úvod, když ve středu vyráží do Havířova, o den později pak na vlastním ledě přivítají posílený Prostějov. HC AZ Havířov 2010 sice přes léto oslabil, přesto se tento klub nevyplatí v domácím prostředí podceňovat. Utkání začíná v 18 hodin a sledovat jej můžete pomocí textového on-line přenosu.

O soupeři - HC AZ Havířov 2010

Daneček, Jiránek, Loskot, Šlahař, Fořt, Tomi, Jakúbek, Klimša, Chmielewski, Foltýn či Repe – to je výčet kvalitních prvoligových hokejistů, kteří přes léto opustili havířovský celek. Mužstvo, které se v posledních dvou letech dostalo do čtvrtfinále, a pokaždé nakonec obsadilo šesté místo, bude mít letos se zopakováním něčeho podobného problém. AZet se řadí mezi kluby, které oproti minulé sezony oslabily, přesto se nevyplatí tento klub podceňovat.

PREVIEW HAVÍŘOVA NA SERVERU HOKEJ.CZ

Slezané si v přípravě výsledkově nepočínali špatně, když z deseti odehraných utkání vyhráli rovnou polovinu. Bilanci proti prvoligovým celkům měli dokonce mírně pozitivní, když dvakrát porazili Šumperk, jednou Prostějov, se kterým také jednou prohráli, a jednou nestačili na Přerov. V brance nastupoval nadějný Miroslav Svoboda vypůjčený z Třince, který byl letos draftovaný do NHL.

Českobudějovičtí byli loni proti Havířovu stroprocentní, zvítězili 7:4, 6:1, 2:1sn, 3:2p.

Havířov proti Motoru vyrukuje v plné sestavě. Podle oficiálního webu Havířova jsou všichni hráči zdravotně v pořádku a těsí se na utkání. „Hrajeme doma proti jednomu z favoritů soutěže a chceme určitě vyhrát. Těšíme se na výborný zápas a skvělou kulisu,“ sdělil manažer Patrik Rimmel, který také doplnil jednu novinku. „V pátek se k týmu připojí obránce Martin Mazanec. Je to vysoký obránce v ideálním věku,“ oznámil pro klubový web jednu z nových posil.

Sestava z posledního zápasu:

Svoboda – Lenďák, Korim, Krisl, Bahounek, Graca, Bail, Chroboček, Ostrčil, Ďurkech – Staněk, Maliník, Kalus – Maruna, Rimmel, Kanko – Sztefek, Pechanec, Kurovský – Bárta, Sedláček, Matějek – Bednář

Zaostřeno: Havířov odmítl farmařit Třinci

Havířov měl na stole dohodu s extraligovým Třincem, který měl zájem posílat své hráče, kteří se nevejdou do sestavy, právě do týmu AZet. Havířovu by tak odpadly problémy se sháněním kvalitních hokejistů. Manažer Havířova Patrik Rimmel přesto řekl ne! „Podmínky na spolupráci jsme zkrátka nemohli přijmout. AZ Havířov by už nebyl tím klubem, jakým je. Takovým, jaký je díky fanouškům, partnerům a podpoře města,“ řekl Rimmel pro hokej.cz. Hrdí fanoušci krok vedení kvitují. „Kádr si chceme určitě skládat sami, navíc by neodpadlo ani hledání sponzorů. Finančně by nás to vyšlo přibližně stejně,“ dodal šéf Havířova.


1. kolo

HC AZ Havířov 2010
-
ČEZ Motor České Budějovice

středa 9.9. 2015, 18:00
K&K PNEU Aréna (kapacita 5100 míst)

JAKÉ ZMĚNY JSOU NACHYSTÁNY PRO PRVOLIGOVÝ ROČNÍK?

Kdo je ve formě?

Z týmu Havířova se v posledních třech zápasech nejvíce prosazoval pětadvacetiletý forvard Roman Maliník. Ten je centrem první formace AZet a bodoval v každém z posledních tří zápasů. Celkově si v nich připsal vynikajících pět bodů (3+2). Špatně si nevedl ani Jiří Bárta, který sice nastupoval až ve čtvrté řadě, přesto se dokázal dvakrát brankově prosadit. Křídelník, který je v Havířově na měsíčním hostování z Motoru, nasázel v celé přípravě dokonce čtyři branky.

V posledních třech duelech si pozornost soupeřů trochu překvapivě nevysloužila ani tak dvojice Straka – Nouza, ale mnohem mladší dvojička Guman – Prokeš. Tomáš Guman se na Kladně blýskl hattrickem, Radek Prokeš třemi asistencemi. Oba pak spolu nastoupili ve čtvrté formaci v posledním zápase, kdy Guman připravil pro Prokeše první gól v přípravě. Druhý jmenovaný si vůbec v celé přípravě vedl skvěle a se sedmi body (1+6) byl třetí v klubovém bodování.

ZHODNOCENÍ PŘÍPRAVNÝCH ZÁPASŮ. CO UKÁZALY?

Obrana Českých Budějovic by si měla dát pozor na produktivního centra Romana Maliníka.

Z tábora Motoru

S o nic menšími než extraligovými ambicemi vstupuje Motor do nadcházejícího ročníku. „Od okamžiku, kdy jsme ke klubu přišli, tak jsme řekli, že naše cesta vede do extraligy. A jestli to bude už letos? Nevíme, ale udělali jsme před sezonou maximum, abychom se tam dostali,“ řekl generální manažer Stanislav Bednařík pro server idnes.cz.

POSTUP DO BARÁŽE A ATRAKTIVNÍ HRA, TO JSOU CÍLE MOTORU

K tomu, aby byl stanovený cíl naplněn, je důležitý právě dobrý start do soutěže. Výsledek středečního navíc ovlivní psychiku hráčů do dalšího kola, které se koná hned o den později. „Náročné to je, ale je začátek soutěže, takže sil máme dost. Bude hodně záležet na tom, jestli vyhrajeme první zápas v Havířově. Pak by se nám ten druhý hrál lépe,“ potvrdil v rozhovoru pro Českobudějovický deník kapitán Josef Straka.

Jako první brankář nastoupí v Havířově jednadvacetiletý David Gába, který dostane důvěru trenérů. „Po přípravě vychází najevo, že sezonu začne jako jednička David Gába. Jinak jdeme do sezony se třemi brankáři,“ oznámil hlavní kouč Petr Rosol na předsezonní tiskové konferenci.

Věděli jste, že...

Asistentem trenéra Havířova je Martin Janeček, který v sezoně 2011-12 krátce trénoval českobudějovický starší dorost, se kterým byl dokonce na špici extraligy!

Program 1. kola

17:30 HC Benátky nad Jizerou - LHK Jestřábi Prostějov
18:00 AZ Havířov - ČEZ Motor České Budějovice
18:00 HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava
18:00 HC Slovan Ústí nad Labem - HC Most
18:00 Salith Šumperk - SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 HC Zubr Přerov - SK Kadaň

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....