Banes Motor České Budějovice
11.03.2012, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže - pohroma

Č. B u d ě j o v i c e - Sezóny mládeže se blíží ke svému konci. Junioři mají za sebou již třetí nepovedenou sezónu v řadě, když nepostoupili do play-off, ale zároveň se nemusí trápit v baráži, jako loni. Starší dorost vypadl již v osmifinále a zklamal na celé čáře. Ve hře jej již jen mladší dorost A, která má šanci napravit pošramocenou reputaci českobudějovických mužstev. Hráčem víkendu se stává útočník mladšího dorostu A Jiří Smejkal, který zaznamenal pět bodů ve dvou zápasech (3+2).

Juniorka

Ve Vítkovicích rozhodla poslední třetina

Ve čtvrtek jeli junioři na poslední výjezd. První zastávkou byla Ostrava a souboj s mužstvem HC Vítkovice. Jihočeši neodehráli špatný zápas a dvě třetiny dokázali favoritovi na jeho ledě vzdorovat. Rozhodlo se až ve třetí části, když domácí dali dvě branky. Jihočeši odpověděli brankou Martina Semráda, ale Vítkovičtí výsledek jistili třetí brankou a brali body za vítězství 3:1.

Porážka i v posledním zápase sezóny

V pátek si zahráli junioři poslední soutěžní zápas této sezóny a jejich soupeřem byli Oceláři Třinec. Jihočeši předvedli výborný nástup do zápasu a ujali se dokonce rychle vedení 2:0. Jenže pak se opět odhalili slabiny týmu a soupeř nejen v pohodě vyrovnal, ale i přidal dvě branky navrch a mohl slavit vítězství 4:2. Jeden s českobudějovických gólů dal i útočník Adam Přibyl. Českobudějovičtí junioři tak obsadili celkové šestnácté místo.

Starší dorost

Poslední třetina dala naději

Starší dorost vyzval v osmifinále play-off k souboji Hradec Králové, který skončil o pět příček hůře než Jihočeši. Východočeši předváděli ve čtvrtek v Budvar aréně bojovný hokej a měli i potřebné štěstí. Po dvou třetinách vedli 3:0 a vypadalo to, že zápas dovedou do vítězného konce. Jenže Jihočeši zabrali a dokázali vyrovnat na konečných 3:3 a do odvety bylo vše otevřené. Dva body v zápase získal David Bílek

Východočeši postupují!

V sobotu se hrála odveta v Hradci Králové a vítěz tohoto zápasu měl jistý postup. Domácí se opět ujali vedení 2:0 a to drželi až do poslední části. Českobudějovičtí tentokrát nezopakovali výkon ze třetí části z Budvar arény a podařilo se jim dát jen jednu branku a ta nestačila ni na prodloužení. Českobudějovičtí tedy po porážce 1:2 končí a mají po sezóně. Zaznamenali tak jeden z nejhorších výsledků českobudějovických dorostů v historii, nenaplnili své ambice a musí překousnout i hořký fakt, že nejsou ani nejlepším týmem na jihu Čech. Písek totiž senzačně postoupil a zahraje si čtvrtfinále. Ukazuje se, že kolektivní výkon slaví úspěch nad výchovou individualit. Poslední gól v sezóně vstřelil Luboš Rob.

Mladší dorost A

Hořká sprcha

Mladší dorost A potřebuje body a nesmí si dovolit žádné škobrtnutí. To si zřejmě hráči neuvědomovali ve čtvrtek, když hostili Hradec Králové.Hostům již o nic nejde, přesto nepřijeli do Budvar arény odevzdat body. Východočeši se ujali vedení 2:0 a teprve potom si domácí uvědomili vážnost situace a přidali. Do konce třetí části se jim povedlo jen srovnat na 2:2. Nerozhodlo ani prodloužení a v samostatných nájezdech měli hosté více štěstí a odvážejí dva body za vítězství 3:2sn. Dvě přihrávky si připsal Pavel Samohejl.

Z Vysočiny s plným počtem bodů

V neděli se Jihočeši naposledy představili v Havlíčkově Brodě. Po bezbrankové první části se první střelecky probudili Jihočeši a vytvořili si pohodlný náskok 4:0. Rebelové se dostali ke skórování až deset minut před koncem a druhá branky v českobudějovické síti se třepetala až v závěrečných vteřinách. Jihočeši tedy berou body za vítězství 4:2 a již si nemohou dovolit žádný výpadek. Dva body si připsal útočník Tomáš Jáchym.

Mladší dorost B

Třetí porážka v řadě

V sobotu přijelo do Budvar arény mužstvo HC Žďár nad Sázavou. Ten bojuje ještě o naději na postup do extraligy. To se zřejmě projevilo i na výsledku zápasu. Hosté si za dvě třetiny vytvořili dostatečný náskok 5:1 a ve třetí části mohl zápas v poklidu dohrát. Domácí se sice zvedli a dali dvě branky, ale stačilo to jen na porážku 3:6. Jedná se již o třetí porážku v řadě a ta drží českobudějovický tým na šestém místě ve skupině. Jednu branku dal i obránce Jan Farka.

Sociální sítě

Klikněte na fotku a můžete soutěžit s naším partnerem, kterým je společnost Naturamed!

V neděli hraje motor pro děti! Vezměte své ratolesti a přijďte se pobavit. Dárků a zábavy bude spousta! ??

Fanouškovský Šampion podcast vyzpovídal našeho útočníka Ondřeje Kovařčíka. Celý rozhovor si můžete poslechnout po kliknutí na...

Už v neděli se na zápase s Mladou Boleslaví můžou všechny děti těšit na parádní dárky od partnera utkání - Schwan-STABILO ČR....

×
×
Odehrané v 12:45 | U17
HC Sparta Praha
Motor České Budějovice
×
×
Odehrané v 16:00 | U20
Motor České Budějovice
BK Mladá Boleslav