Banes Motor České Budějovice
09.03.2012, Matěj Mayer

Porovnání kapitánů: Rob vs. Bartoň

Č. B u d ě j o v i c e – Osmifinálové utkání starších dorostenců nepřineslo jen souboj Českých Budějovic s Hradcem Králové. V nerozhodném utkání jsme se pokusili o minisouboj kapitánů obou mužstev. Luboš Rob za HC České Budějovice a Martin Bartoň z Hradce Králové jsou zároveň nejlepšími střelci svých mužstev po základní části. Kvalitu obou hráčů potvrdil i čtvrteční duel. Oba hráči patřili k nejaktivnějším a připsali si po bodu.

Luboš Rob (HC České Budějovice)

Jeden z nejmladších kapitánů v lize se stal druhým nejproduktivnějším hráčem po základní části! Na konto si připsal fantastických 67 bodů (27+40) ve 38 utkáních. Přestože je ročník 1995 a bude tedy moci za starší dorost nastupovat i příští rok, patří reprezentant do sedmnácti let k nejlepším v extralize starších dorostenců. Bod na zápas si už drží i v play-off. Asistenci si připsal v 55. minutě, když obkroužil branku a poslal kotouč do ohně. Černá guma se dostala až k Radku Prokešovi, na kterého čekala volná branka.

Nejblíže ke gólu byl Rob ve 47. minutě, kdy si položil brankáře a nakonec trefil po pohledné akci tyč. V zápase vyslal na brankáře soupeře hned 8 střel, což bylo také nejvíce ze všech domácích hráčů. Tři Robovi střely pak mířily vedle branky. V počtu přesných přihrávek Českobudějovický kapitán předčil svého soupeře, když adresoval šestnáct přesných pasů a také osm jich pokazil. Vybojovat dokázal čtyři puky, ale třikrát ho o puk obral soupeř.

Martin Bartoň

Centr prvního útoku Hradce Králové nesbíral v sezoně sice ani bod na zápas, ale i tak byl druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva se ziskem 33 bodů (17+16). Se sedmnácti vstřelenými brankami byl nejlepším střelcem mužstva a k dispozici neměl tak kvalitní spoluhráče jako Luboš Rob. I on byl v úvodním duelu hodně aktivní a právě jeho trefa otevřela gólový účet utkání v 5. minutě. Útočník s číslem 81 na zádech nejprve vydatně pomohl dostat kotouč z pásma a poté se vydal do útoku. Kotouč se od Gáby odrazil pro něj tak šťastně, že mu stačilo trefit odkrytou branku.

Kapitán Hradce Králové nastupoval na led ve všech herních situacích a vždy chodil na buly, kterou ve většině případech spolehlivě vyhrál. Nejvíce byl využívám při oslabeních, ve kterých pilně plnil své defenzivní povinnosti. Nezapomínal ani na útok, na brankáře Gábu vyslal hned čtyři střely a dvě jeho rány mířily mimo. V utkání se dostal jen k pěti přesným přihrávkám a dvě zkazil. Stejně jako Rob, také Bartoň jednou soupeře rozmázl na mantinel a získal čtyři puky. Stejný počet jich ale také ztratil.


Statistiky

Osmifinále play-off - 1. zápas
LUBOŠ ROB

vs

MARTIN BARTOŇ
0+1
Góly + Asistence
1+0
0
Trestné minuty
0
0
+/-
-1
8
Střely na bránu
4
3
Střely mimo
2
16/ 8
Přihrávky úspěšné / pokažené
5 / 2
1
Hity
1
4
Získané puky
4
3
Ztracené puky
4
1
Hity
1
Sociální sítě

Klikněte na fotku a můžete soutěžit s naším partnerem, kterým je společnost Naturamed!

V neděli hraje motor pro děti! Vezměte své ratolesti a přijďte se pobavit. Dárků a zábavy bude spousta! ??

Fanouškovský Šampion podcast vyzpovídal našeho útočníka Ondřeje Kovařčíka. Celý rozhovor si můžete poslechnout po kliknutí na...

Už v neděli se na zápase s Mladou Boleslaví můžou všechny děti těšit na parádní dárky od partnera utkání - Schwan-STABILO ČR....

×
×
Odehrané v 12:45 | U17
HC Sparta Praha
Motor České Budějovice
×
×
Odehrané v 16:00 | U20
Motor České Budějovice
BK Mladá Boleslav