Banes Motor České Budějovice
22.02.2012, Matěj Mayer

Junioři mají stále šanci na play-off, starší dorost vyhlíží soupeře

Č. B u d ě j o v i c e - Základní části mládežnických soutěží se nám blíží ke konci a jihočeské mládežnické týmy čekají další důležité zápasy. Junioři mají už sice na vedoucí dvanáctku velkou ztrátu, do konce však zbývá sedm zápasů a teoretická šance tu stále je. Starší dorostenci hrají o soupeře pro play-off. Mezi nejvážnější kandidáty patří i jihočeský rival z Písku, který patří k nepříjemným soupeřům. Pojďme se tedy podívat na situaci juniorů a staršího dorostu podrobněji.

Junioři

Juniory čeká do konce základní hrací části ještě sedm utkání a stále ještě mají naději na postup do play-off. Tam totiž postupuje dvanáct nejlepších celků a Českobudějovičtí v současné době ztrácí na dvanácté Kladno třináct bodů. To je sice hodně, ale Jihočeši mají ještě zápas k dobru a při teoretickém plném zisku bodů z posledních sedmi zápasů si mohou přilepšit o jednadvacet bodů.

Má-li se však postup do play-off vydařit, museli by junioři začít vyhrávat. Přiznejme si ale, že při současné formě si budou moci Jihočeši o play-off nechat jenom zdát. Z posledních sedmi zápasů totiž dokázali pouze jedinkrát zvítězit! Jeden bod pak získali za prohru v prodloužení s Litvínovem. Současná forma tedy nějakému obratu nenasvědčuje.

Českobudějovický útočník Eddie Turek v souboji před brankou Karlových Varů.

V posledním dohrávaném utkání v Plzni se museli junioři sklonit před soupeřem, který rozhodl o svém vítězství už třemi brankami v první dvacetiminutovce. Nepomohlo ani snížení z hole Jakuba Babky v prostřední části hry. Plzeňští si rázem tříbrankové vedení vzali zpátky a to samé předvedli i při dalším snížení Jihočechů z hole Michala Švihálka. Stav 5:2 po druhé třetině už byl rozhodující, v poslední třetině ještě přišly dvě kosmetické úpravy a Českobudějovičtí jeli domů s porážkou 6:3.

Dalším soupeřem juniorů bude osmý celek tabulky - PSG Zlín. Ten také nehraje zrovna v oslnivé formě. Ve dvou zápasech po reprezentační pauze totiž nedokázal vstřelit ani jednu branku! Obě utkání prohráli Moravané 2:0, nejprve se Spartou a den poté stejným výsledkem s Jihlavou. Jak už jsme zmiňovali, Zlínu patří osmé místo a na kontě má padesát devět bodů, což ještě úplná jistota play-off určitě není. Do konce sezony zbývá odehrát šest utkání a týmy na osmé až dvanácté příčce dělí pouhé čtyři body. Nejlepším hráčem Zlína v bodování je Tomáš Fořt s jednatřiceti body (14+17) z pouhých jednadvaceti zápasů. První vzájemné utkání z 6. ledna skončilo lépe pro soupeře, který zvítězil 4:3 na samostatné nájezdy. Utkání v Budvar aréně začíná ve čtvrtek v 18 hodin.

Sobotním soupeřem Českých Budějovic bude tým Olomouce. Ta je sousedem Českobudějovických v tabulce a patří jí jedenácté místo se ziskem pětačtyřiceti bodů. Mají tedy o tři body více než Jihočeši. I Olomouc však své poslední dva zápasy prohrála. Nejprve vytěžila v souboji s Litvínovem alespoň bod za prohru 3:4 na samostatné nájezdy a poté utržila sedmibrankový příděl od Sparty Praha. I sobotní soupeř juniorů má na play-off teoretickou šanci a proto může být toto utkání důležité. Nejproduktivnějšího hráče mají v Jakubu Lehečkovi, který má na kontě 32 bodů (15+17). První vzájemný duel v Olomouci skončil pro Českobudějovické neslavně. Prohráli totiž 5:1. Zápas začíná ve 12.30 a odehraje se v Budvar aréně.

Zbývající zápasy juniorů

41.    čtvrtek   1.3.	Znojmo - České Budějovice	
42.    sobota    3.3.	České Budějovice - Kometa Brno	
24.    pondělí   5.3.	České Budějovice - Chomutov
43.    čtvrtek   8.3.	Vítkovice - České Budějovice	
44.    sobota   10.3.	České Budějovice - Třinec 

Aktuální tabulku juniorů naleznete ZDE!

Aktuální statistiky juniorů naleznete ZDE!

Starší dorost

Starší dorostenci mají postup do play-off díky účasti ve skupině A už dlouho jistý. Nyní hrají pouze o vylepšení své pozice, která je v současné době šestým místem v tabulce. Jihočeši mohou, vzhledem k bodovému odstupu ostatních celků, skončit už pouze pátí nebo šestí. Do konce zbývají už pouhá čtyři kola a tedy maximální bodový zisk dvanácti bodů. Ani ten by však nedostal mužstvo na lepší než pátou pozici.

Starší dorostenec Kamil Suchánek střílí gól do sítě Hradce Králové.

Starší dorostenci tedy už mohou vyhlížet i svého prvního soupeře. Jím bude bezpochyby jeden z trojice Písek, Hradec Králové nebo Zlín. Za současné situace by na Českobudějovické vycházel právě jihočeský rival z Písku. Ten má 55 bodů stejně jako Hradec Králové a proto je situace zatím nepředvídatelná. Jisté je jen to, že se Českobudějovičtí utkají buď s jedenáctým celkem (a to v případě, že skončí pátí) a nebo s dvanáctým mužstvem (v případě, že zůstanou na současném šestém místě). Jako nejpravděpodobnější varianty se tedy jeví mužstva Písku nebo Hradce Králové. Zlín a Karlovy Vary mají odstup pěti respektive šesti bodů.

Českobudějovické čekají nyní dva domácí zápasy. První soupeř přijede v pátek a bude jím blízká Plzeň 1929. Té patří druhá příčka s devadesáti devíti body a schází jí pouze čtyři body na první místo. Plzeňští tedy mají šanci jít do play-off z prvního místa. To by ale museli uspět v Budvar aréně, kde Jihočeši z posledních čtyř zápasů jedinkrát prohráli. Ani jejich forma však není kdovíjaká. Plzeňští se ovšem mohou pochlubit fantastickou šňůrou, která se datuje fakticky už od začátku sezony. Západočeši totiž od začátku září 2011 prohráli pouze šestkrát! I to svědčí o tom, jak těžký soupeř přijede v pátek do Budvar arény. První vzájemný zápas navíc vyhrál soupeř 5:3. Páteční utkání by mělo startovat v 17 hodin.

Hned druhý den přijede do jihočeské metropole další silný klub. Sparta Praha je čtvrtá a hůře už letos ani skončit nemůže, protože má pohodlný náskok jedenácti bodů před čtvrtým Chomutovem. I Středočeši vykazují po celou sezónu dobré výsledky a skvělá je i jejich současná herní pohoda. Pět zápasů už Sparťané nepoznali porážku. Mírné problémy nastaly pouze v posledním kole, kdy muselo o vítězi utkání s Kometou Brno rozhodovat až prodloužení, ve kterém byla ovšem úspěšnější domácí Sparta. První vzájemný duel dopadl lépe pro domácí Spartu, která vyhrála 3:2. Úvodní buly sobotního zápasu je naplánováno na 16.15.

Zbývající zápasy staršího dorostu

43.	pátek   2.3.	Chomutov - České Budějovice	
44.	sobota  3.3.	Karlovy Vary - České Budějovice

Aktuální tabulku staršího dorostu naleznete ZDE!

Aktuální statistiky starších dorostenců naleznete ZDE!

Sociální sítě

Klikněte na fotku a můžete soutěžit s naším partnerem, kterým je společnost Naturamed!

V neděli hraje motor pro děti! Vezměte své ratolesti a přijďte se pobavit. Dárků a zábavy bude spousta! ??

Fanouškovský Šampion podcast vyzpovídal našeho útočníka Ondřeje Kovařčíka. Celý rozhovor si můžete poslechnout po kliknutí na...

Už v neděli se na zápase s Mladou Boleslaví můžou všechny děti těšit na parádní dárky od partnera utkání - Schwan-STABILO ČR....

×
×
Odehrané v 12:45 | U17
HC Sparta Praha
Motor České Budějovice
×
×
Odehrané v 16:00 | U20
Motor České Budějovice
BK Mladá Boleslav