Banes Motor České Budějovice
25.01.2012, Miroslav Mayer

Další kola mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - V letošním roce zatím mládež svými výsledky nikomu radost nedělá. Ke zlepšení situace bude mít možnost opět tento víkend. Juniorka sehraje jeden zápas doma a jeden venku. Starší dorost tentokrát odehraje oba zápasy na svém ledě. Mladší dorosty čeká poslední zápas před reprezentační přestávkou. Velkým dnem bude čtvrtek, kdy se v Českých Budějovicích sehrají hned tři zápasy.

Juniorka

Hned ve čtvrtek sehraje juniorka další kolo na svém ledě. Přivítá Karlovy Vary a začne tím druhá polovinu nadstavbové části. Junioři mají stále šanci na předkolo play-off na které mu chybí jen čtyři body. Karlovy Vary jsou zatím v tabulce na sedmém místě a venku dokázaly vyhrát ze třinácti zápasů osm a to je dobrá bilance. První vzájemný duel vyhráli doma Západočeši 4:0. V posledním dvoukole prohrály Vary doma s Jihlavou 1:2p a vyhráli v Pardubicích 1:0. Jihočeši tak nebudou mít lehkou práci, ale doma se jim letos vcelku daří a další vítězství by je mohlo nakopnout. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

Další kolo se mělo hrát v Plzni, ale utkání je přeloženo.

Starší dorost

Starší dorost čeká na vítězství již od 12. prosince a od té doby šestkrát prohrál a to je nový smutný rekord Jihočechů ve starším dorostu. Tato série se může zastavit již v pátek, kdy do Českých Budějovic přijede Chomutov. Ten je v tabulce o jednu příčku výše než Jihočeši a mají o pět bodů více. Ze zápasů venku mají bilanci deseti vítězství a šesti porážek. V posledních kolech Chomutov prohrál doma s Kometou 3:5 a pak těsně porazil Zlín 3:2sn. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Hned o den později je na řadě další kolo soutěže. Jihočeši budou hostit Karlovy Vary. Těm patří osmé místo se ztrátou šesti bodů na Českobudějovické. Venku jsou Západočeši třetí nejhorší a tak šance Jihočechů na úspěch jsou velké, a pokud to nevyjde v pátek, mohou se dorostenci chytit v sobotu. V posledních kolech porazily Vary doma Zlín 4:2 a Kometu také 4:2. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Soutěže mladších dorostů mají naplánovanou reprezentační přestávku a tak ve čtvrtek sehrají mužstva poslední zápas. Jihočechy čeká těžký duel na domácím ledě s Letci Letňany. Letci jsou v tabulce o jedno místo výše a mají o jeden bod více. Bude se tedy jednat o přímý souboj o třetí místo. Vzájemné zápasy jsou zatím vyrovnané. Jihočeši prohráli doma 1:2, ale v Praze vyhráli 5:1. V posledním kole porazili Letci doma Kometu 5:3 a to je vizitka silného mužstva. Českobudějovičtí v poslední době výsledkově tápou a mohli se opět nastartovat k boji o přebory republiky. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 na druhé ploše.

Mladší dorost B

B dorost nevstoupil úspěšně do nadstavbové části a teď bude mít možnost napravit si reputaci. Ve čtvrtek přivítají doma HC Krkonoše – Trutnov. Soupeř je o jedno místo v tabulce výše a má o tři body více na kontě. Oba soupeři spolu hráli letos dvakrát a dařilo se jim vždy na svém ledě. Nejprve Krkonoše doma vyhráli 8:5 a pak Jihočeši doma 7:5. Jihočeši tak mohou v podobném duchu pokračovat i tentokrát. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 14.15 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Klikněte na fotku a můžete soutěžit s naším partnerem, kterým je společnost Naturamed!

V neděli hraje motor pro děti! Vezměte své ratolesti a přijďte se pobavit. Dárků a zábavy bude spousta! ??

Fanouškovský Šampion podcast vyzpovídal našeho útočníka Ondřeje Kovařčíka. Celý rozhovor si můžete poslechnout po kliknutí na...

Už v neděli se na zápase s Mladou Boleslaví můžou všechny děti těšit na parádní dárky od partnera utkání - Schwan-STABILO ČR....

×
×
Odehrané v 12:45 | U17
HC Sparta Praha
Motor České Budějovice
×
×
Odehrané v 16:00 | U20
Motor České Budějovice
BK Mladá Boleslav