Banes Motor České Budějovice
15.01.2012, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže - opět žádné zlepšení

Č. B u d ě j o v i c e - Ani druhý hrací víkend v roce 2012 nebyl pro českobudějovickou mládež výsledkové příliš dobrý. Juniorka doma povinně porazila poslední Znojmo, ale pak odjela z Brna s prázdnou. Starší dorost oba své zápasy na moravském „zájezdu“ prohrál a v nadstavbě ještě nezískal ani bod. Mladší dorost A bral v Hradci Králové bod za prohru v prodloužení. Mladší dorost B prohrám v derby s Táborem a porážkou uzavřel základní část své soutěže. Hráčem víkend je Emil Švec, který získal ve třech zápasech pět bodů (1+4).

Juniorka

Povinné vítězství

Ve čtvrtek čekal na juniorky nejlehčí možný soupeř HC Znojmo. Orli jsou v tabulce beznadějně poslední a všechna mužstva si na nich smlsnou. Přesto nebyl zápas úplně jednoznačný. Znojmo se totiž ujalo vedení hned v úvodu zápasu a domácím trvalo dost dlouho, než vyrovnali. Rozhodlo se až v poslední třetině zápasu, kdy Jihočeši již kontrolovali zápas a podařilo se jim prosadit se i střelecky. Nakonec Českobudějovičtí vyhráli 5:1 a připsali si povinné tři body. Tři bod v zápasy si připsal i domácí útočník Jakub Babka.

Pokažená první třetina

V sobotu jeli českobudějovičtí junioři do Brna na souboj s Kometou ve značně oslabené sestavě s pouhými osmi útočníky. Kometě vyšel úvod zápasu. Ujala se vedení a navíc Blaha chytil trestné střílení. Radek Seidl dokonce vyrovnal, ale Kometa dokázala dvěma brankami obrátit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Ve druhé části se spíše vylučovalo, než hrálo a tak důležitá byla čtvrtá branka Komety na začátku třetí části. Jihočeši snížili na 2:4 a pokoušeli se hrát bez brankáře. Toho Kometa využila a dala do prázdné branky gól na 5:2 a tím rozhodla zápas.

Starší dorost

Rozhodla poslední třetina

Moravskou misi začali dorostenci na ledě lídra soutěže HC Vítkovice. Jihočeši se ujali vedení, které jim vydrželo devatenáct vteřin. Vítkovičtí dali čtyři branky v řadě a vedli již 4:1. Jihočeši se ve druhá části dokázali dát dohromady a snížit na 4:3. Jenže ve třetí části již dávali branky jen domácí a potvrdili, že jsou nejlepším týmem v soutěži a jasně zvítězili 7:3. Za Jihočechy se dvakrát trefil Josef Krcho.

Ani v Třinci to nevyšlo

Hned v sobotu se dorostenci přesunuli k dalšímu zápasu do Třince. Úvod zápasu byl podobný jako ve Vítkovicích. Jihočeši se ujali vedení. Které jim tentokrát vydrželo až do začátku druhé části. Pak opět Českobudějovičtí inkasovali čtyři branky a prohrávali 1:4. Pak se Jihočeši přeci jen probrali a snažili se ještě s výsledkem něco udělat. Za stavu 2:4, čtyři minuty před koncem, odvolal trenér Formánek brankáře a podařilo se snížit na 3:4. Místo vyrovnání hosté faulovali a vyrovnání se tak nedočkali. Jihočeši se tak svého prvního vítězství v nadstavbové části nedočkali a počtvrté za sebou prohráli. V zápase dal dvě branky Pavel Samohejl.

Mladší dorost A

Závěrečný finiš stačil na bod

V neděli jeli dorostenci k dalšímu zápasu do Hradce Králové.Zatím se jim v soubojích s tímto soupeřm dařilo a chtěli na to navázat i tentokrát. Vstup do zápasu vyšel lépe domácím, kteří se ujali vedení 2:0. Do třetí třetiny šli Jihočeši s dvoubrankovým mankem za stavu 1:3. Českobudějovičtí se snažili o zvrat v zápase a podařilo se jim nejprvě snížit a dvacet devět vteřin před koncem dokonce vyrovnat. V prodloužení nevyužili Jihočeši přesilovku a došlo až na trestná střílení. Tam se dařilo více domácím a ti tak brali dva body za vítězství 4:3sn. Dva body Jihočechů v zápase získal Tomáš Jáchym.

Mladší dorost B

V derby uspěl Tábor

V sobotu se hráli v lize mladšího dorostu jihočeské derby. Do Budvar arény přijel HC Tábor, jako lídr soutěže a favorit zápasu. V první třetině branka nepadla. Ve druhé části se trefili oba týmy a rozhodovalo se až v poslední části zápasu, kde favorit potvrdil své vedoucí postavení v tabulce a mladý domácí tým přehrál a v zápase zvítězil 3:1. Jediný gól českobudějovického týmu dal Erik Bahula, kterému se v posledních zápasech střelecky daří.

Sociální sítě

Klikněte na fotku a můžete soutěžit s naším partnerem, kterým je společnost Naturamed!

V neděli hraje motor pro děti! Vezměte své ratolesti a přijďte se pobavit. Dárků a zábavy bude spousta! ??

Fanouškovský Šampion podcast vyzpovídal našeho útočníka Ondřeje Kovařčíka. Celý rozhovor si můžete poslechnout po kliknutí na...

Už v neděli se na zápase s Mladou Boleslaví můžou všechny děti těšit na parádní dárky od partnera utkání - Schwan-STABILO ČR....

×
×
Odehrané v 12:45 | U17
HC Sparta Praha
Motor České Budějovice
×
×
Odehrané v 16:00 | U20
Motor České Budějovice
BK Mladá Boleslav