Banes Motor České Budějovice
11.01.2012, Miroslav Mayer

Mládež pokračuje

Č. B u d ě j o v i c e - Vstup do roku 2012 mládeži z Českých Budějovic moc nevyšel. Teď bude první příležitost k nápravě. Juniorka bude hrát s posledním Znojmem a pak s druhou Kometou. Poprvé se letos představí i starší dorost, který se vydá k zápasům na Moravu. Mladší dorosty sehrají po jednom zápase. Na B dorost čeká poslední zápas základní skupiny.

Juniorka

Juniorka začne ve čtvrtek do se Znojmem. To je jasně poslední se ziskem pouhých pěti bodů. Povinností je tedy jasné vítězství a zlepšení pozice v tabulce. Navíc Znojmo je již smířeno se sestupem a bylo by ostudou nezískat všechny body. V posledních kolech prohrálo Znojmo 2:5 v Jihlavě a doma 3:10 s Pardubicemi. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu to budou mít junioři těžší. Pojedou totiž do Brna a utkají se s Kometou, která je v tabulce bezpečně druhá, když má ztrátu na prvního osm bodů a před třetí Spartou má náskok devíti bodů. Na svém ledě je druhá nejlepší v soutěži. Jihočechy tak nic lehkého nečeká a zisk bodů by byl velkých úspěchem. V posledních kolech Brněnští prohrála v Litvínově 2:5 a pak doma pokořila Jihlavu 4:0. Kometa je navíc nejlépe střílejícím mužstvem v celé soutěži.

Starší dorost

Starší dorost sehraje svůj první zápas v roce 2012 v pátek a představí se na ledě lídra soutěže HC Vítkovice. Českobudějovickým se zatím vstup do nadstavbové části nevydařil, když první dva zápasy prohráli. Teď budou mít velice těžkou pozici v boji s mužstvem, které zatím jen dvakrát v sezóně prohrálo. Možná bude Jihočechům role slabšího týmu sedět. V posledních kolech Vítkovice vyhrály v Chomutově 5:3 a v Karlových Varech 5:2.

Hned druhý den přejedou českobudějovičtí dorostenci ke svému zápasu do Třince. Oceláři jsou v tabulce před Jihočechy jen díky lepšímu skóre se stejným počtem bodů. Ovšem na domácím ledě jsou celkově pátí. Vstup do nadstavby Třince vyšel, když vyhrál obě svá utkání. Nejprve v Karlových Varech 3:2 a pak v Chomutově 7:3. Oceláři budou tedy favority, ale tady by měly body ležet na dosažitelnějším místě než ve Vítkovicích.

Mladší dorost A

Mladší dorost A sehraje jen jeden zápas a to v Hradci Králové. Ten je osmý a ztrácí na Jihočechy devatenáct bodů. Navíc doma má více porážek, než vítězství. V posledním kole prohráli Hradečtí 3:4 na Kometě. Ve vzájemných zápasech jsou na tom lépe Českobudějovičtí. V Hradci Králové vyhráli 4:3p a doma pak 4:1. V tomto trendu by mohli Jihočeši pokračovat i nadále.

Mladší dorost B

Mladší dorost B odehraje poslední utkání své základní skupiny. Bude se jednat jihočeské derby a zároveň zápas prvního týmu HC Tábor s šestým. První vzájemné měření sil vyhráli Táborští doma 5:2 a Českobudějovičtí teď mají možnost odvety. V posledním kole porazil Tábor doma Pardubice B 4:0. V zápase tak bude favoritem. Zajímavé utkání se odehraje v sobotu od 11.00 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Klikněte na fotku a můžete soutěžit s naším partnerem, kterým je společnost Naturamed!

V neděli hraje motor pro děti! Vezměte své ratolesti a přijďte se pobavit. Dárků a zábavy bude spousta! ??

Fanouškovský Šampion podcast vyzpovídal našeho útočníka Ondřeje Kovařčíka. Celý rozhovor si můžete poslechnout po kliknutí na...

Už v neděli se na zápase s Mladou Boleslaví můžou všechny děti těšit na parádní dárky od partnera utkání - Schwan-STABILO ČR....

×
×
Odehrané v 12:45 | U17
HC Sparta Praha
Motor České Budějovice
×
×
Odehrané v 16:00 | U20
Motor České Budějovice
BK Mladá Boleslav