Banes Motor České Budějovice
12.08.2002, Václav Rybáček

Hokejisté bojovali o stadion

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Zuřivý vodní živel obrovsky komplikuje život všem obyvatelům jižních Čech, nejinak i jejich hokejovým reprezentantům. Nově zrekonstruovaný stadion, který čeká v příštím týdnu kolaudace se ocitl v bezprostředním ohrožení, což všechny v klubu velmi znervózňuje. "To by pro nás byla obrovská rána. Tragédie. Všichni jsme nervózní. Předpověď počasí bohužel není ideální," hrozí se asistent trenéra Václav Červený.
Pondělní trénink hokejisté nedokončili a museli se zapojit do vyklízení stadionu, který je ohrožován rozvodněnými řekami Vltavou a Malší. Průběh hektického dopoledne osvětluje opět Červený. "Přívaly vody nám znemožnily dopoledne trénovat. Museli jsme přestěhovat vybavení z kabin do vyšších pater, kam by neměla vystoupit, a stavěly se hráze z pytlů s pískem. Zapojili se hráči z áčka, junioři i dorostenci," dále v rozhovoru pro ČTK dodal, že vlastní výstroj si hráči odnesli s sebou domů.

Těžké zásahy přírodníhu živlu do přípravy na nadcházející sezónu se snažili hokejisté Českých Budějovic alespoň trochu zmírnit přesunem do Písku. Zde trenéři naordinovali zkrácený trénink, ovšem přesto nezbývá než zoufat nad nepřízní osudu. "Začali jsme po vyřazení v základní části s přípravou dřív. Chtěli jsme udělat před novou sezónou maximum a teď se nám to rozpadá pod rukama," prohlásil tak trochu rezignovaně asistent trenéra. Aby nebylo všem ranám trpkého osudu konec, neproběhl ani návrat z tréninku v Písku úplně pohodově. "Museli jsme si kvůli omezením zajíždět. Zítra máme sraz před cestou na okraji města, abychom se vyvarovali možných potíží," uzavírá Václav Červený.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....