Banes Motor České Budějovice
před 2 dny, Martin Vašíček

Motor doma ve čtvrtek přivítá pražskou Spartu!

Extraligová utkání pokračují v rychlém sledu a Banes Motor se už ve čtvrtek opět představí před domácím publikem. Střetne se s dalším silným týmem, tentokrát s pražskou Spartou. Úvodní buly je naplánováno na 17:30. Vstupenky jsou k dostání zde. Pomůže Motoru opět vyprodaná Budvar aréna?

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Motor v neděli zakončil první týden hokejové Tipsport extraligy. V 1. kole, které odehrál doma, porazil Karlovy Vary 3:0. Následně ve venkovním utkání podlehl třineckým Ocelářům poměrem 0:4. V neděli si ale Motor spravil chuť, když před vyprodanou Budvar Arénou nadělil šest gólů favorizovaným Pardubicím. Hattrick si připsal forvard Nick Olesen. Zároveň se stal prvním Dánem, který tohoto milníku v české extralize dosáhl. Povedlo se mu to za dvacet minut a padesát osm sekund, což je čtvrtý nejrychlejší vstřelený hattrick v historii klubu. Druhý extraligový týden načal Motor utkáním v Olomouci, které ale nezvládl a prohrál 1:3.

Premiéru v motoráckém dresu na olomouckém ledě prožil bek Tomáš Cibulka. Čerstvá posila odehrála v zápase téměř 16 minut.

Sestava Motoru z utkání v Olomouci:

Strmeň (Klouček) - Doudera (A), Kachyňa, Štencel, Reilly, Pýcha, Kubíček, Cibulka - Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) - Kovařčík, Pech (A), Olesen - Kubík, Přikryl, Beránek - Kašlík, Koláček, Valský.

HC SPARTA PRAHA

Sparta, jakožto jeden z favoritů na zisk mistrovského titulu, neprožívala ideální vstup do nového ročníku. Po prvních třech kolech měla na kontě tři body, když nejprve doma jasně porazila Třinec poměrem 3:0. Hvězdou utkání se stal dvougólový obránce Aaron Irving. Následně ale Pražané prohráli na Kladně 2:4. V neděli, dokonce na domácím ledě, podlehli Karlovým Varům 1:2. Fanoušci Sparty tak byli zvědaví, jak se tým předvede ve čtvrtém duelu sezóny. V Plzni se ale zápas výběru trenéra Grosse povedl na výbornou, když zvítězil 5:0. Sparta tak má na kontě stejně jako Motor šest bodů. V bráně Sparty odchytal všechny zápasy Josef Kořenář, i kvůli tomu, že Jakub Kovář chyběl v posledních dvou kolech kvůli nemoci.

Co se týče přestávky před novou sezónou, došlo k poměrně velké obměně kádru. Barvy Sparty už v tomto ročníku nebude hájit dlouholetá stálice Jan Buchtele, Radek Mužík, Michael Krutil, Josh Kestner, Stephen Harper a další. Naopak nejzvučnější posilou se bezpochyby stal finský obránce Valtteri Kemiläinen, vítěz olympiády a trojnásobný mistr finské ligy. Zvučnou posilou je také Tomáš Hyka, který předtím působil v pardubickém Dynamu a zahrál si i v nejlepší hokejové lize světa, tedy v NHL. Mezi zajímavou posilu lze řadit i Dominika Mašína, který má na svém kontě reprezentační zkušenosti.

Sparta v rámci přípravného období odehrála šest utkání. Pětkrát se radovala z vítězství a jednou odcházela poražena po nájezdech. Za zmínku stojí utkání právě s Motorem, které se hrálo na neutrální půdě v Milevsku a Sparta zvítězila 3:0.

Sestava Sparty z utkání v Plzni:

Kořenář (Volevecký) - Mašín, Kemiläinen, Moravčík, Krejčík (A), Irving, Kempný, Tomek - Hrabík K., Horák, Hyka - Kousal, Vitouch, Chlapík - Forman (C), Lajunen (A), Salomäki - Hrabík O., Najman, Ton.

Vzájemné zápasy z loňské sezóny

1. kolo - Sparta Praha - Banes Motor ČB 5:2

14. kolo - Banes Motor ČB - Sparta Praha 1:4

27. kolo - Sparta Praha - Banes Motor ČB 3:2p

40. kolo - Banes Motor ČB - Sparta Praha 5:3

Sociální sítě

DNES HRAJEME DOMA! | Po Dynamu dnes do Budvar arény zamíří @hcspartapraha! Přijďte podpořit naše kluky na cestě za dalším domácím...

Po 4 letech bude Motor hrát doma ve žlutých dresech. Vůbec poprvé v extralize a po 36 letech v nejvyšší soutěži!

Start sezony se Motoru doma náramně podařil! iFortuna.cz rozdávala puky a dárky v soutěžích, fandilo se a vyhrálo se ??Najdete se...

Start sezony se Motoru doma náramně podařil. Najdete se na videu, které ukazuje atmosféru prvních duelů?

×
×
Dnes v 16:30 | U17
Motor České Budějovice
Bílí Tygři Liberec