Banes Motor České Budějovice
22.11.2023, Michal Špírek

Juniorka má před sebou závěr první části sezóny. Bojuje o přímý postup

Už jen čtyři kola zbývají odehrát do konce úvodní části sezóny juniorské extraligy. Českobudějovický Motor hraje ve vyrovnané skupině Západ, ve které v posledních zápasech bude tuhý boj o čtyři postupová místa. Právě čtveřice týmů postoupí do vyšší nadstavby a hřát je do konce základní části bude jistota účasti v play-off. Přijďte Motor podpořit v posledních domácích utkáních této první fáze sezóny - junioři se ve čtvrtek v Budvar aréně v 17:30 utkají s Karlovými Vary a hned v sobotu hostí Budějovičtí dalšího z přímých konkurentů o postup, Hradec Králové (12:00). Zápasy juniorky jsou přístupné zdarma.

Junioři Motoru jsou aktuálně ve skupině Západ na šesté příčce tabulky s 37 body, ale jsou na dostřel postupovým pozicím. Teď už půjde do tuhého a bude se počítat skutečně každý bodový zisk. Budějovice se utkají nejprve doma s Karlovými Vary (aktuálně 3. místo, 40 bodů), poté znovu doma s Hradcem Králové (4. místo, 38 bodů). První fázi sezóny zakončí svěřenci Radima Skuhrovce nejprve zápasem venku, a to na Spartě (5. místo, 37 bodů) a pak doma proti Mladé Boleslavi (2. místo, 41 bodů).

Motor má aktuálně za sebou sérii tří výher, kterými se přihlásil zpět do boje o nejlepší čtyřku. Ze všech zápasů juniorky vám na webu nabízíme reportáže a hodnocení trenéra Skuhrovce.

Systém extraligy juniorů

Šestnáct mužstev je v první fázi ročníku rozděleno do dvou geografických skupin – Západ a Východ.

Rozdělení týmů do skupin:
Západ: HC Sparta Praha, BK Mladá Boleslav, HC Energie Karlovy Vary, HC Škoda Plzeň, Mountfield HK, HC Litvínov, Bílí Tygři Liberec, HC Motor České Budějovice.
Východ: HC Oceláři Třinec, HC Dukla Jihlava, HC VÍTKOVICE RIDERA, HC Kometa Brno, Berani Zlín, HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc, HC ZUBR Přerov.

V rámci každé skupiny se týmy utkají čtyřikrát každý s každým, což znamená 28 kol. Nejlepší čtyři z každé skupiny postoupí do vyšší nadstavby s jistotou účasti v play-off, zatímco zbylé půjdou do nižší nadstavby. Dosavadní výsledky si do druhé části nikdo nepřenese. I v nadstavbě se utká každý s každým čtyřikrát, celkem tak na hráče čeká v základní části 56 kol.

Ze skupiny horších týmů si zajistí postup do play-off čtveřice nejlepších, play-off tak odstartuje předkolem. Poslední čtveřice z nadstavby se utká v bojích o záchranu. Ty budou mít podobu další skupiny, v níž se týmy utkají dvakrát každý s každým (6 kol, body z druhé části týmům zůstanou). Nejhorší mužstvo po play-down přímo sestoupí do Ligy juniorů.

ROZPIS ZÁPASŮ MOTORU

NOVINKA SEZÓNY: Sledovat zápasy českobudějovické mládeže můžete rovněž živě! Motorácká mládež navázala spolupráci s Czech Ice Hockey TV, streamovací službou, která využívá plně automatizovaných kamer k živým přenosům nejen mládežnických zápasů. Více ZDE.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....