Banes Motor České Budějovice
10.11.2023, Lukáš Mareš

Kategorie dorostu tentokrát přivítala děti z Centra ARPIDA

V nedávném příspěvku jsme psali o tom, jak naše dorostence navštívili klienti z Centra BAZALKA. O týden později, tedy v úterý 7.11.2023, dorazilo na Motor v doprovodu svých asistentů celkem 10 dětí z Centra ARPIDA. Pro některé šlo o vůbec první zavítání na českobudějovický zimní stadion.

Děti dorazily v dobré náladě a řada z nich měla na sobě motorácké barvy. Návštěvu začaly sledováním tréninku našich borců, během kterého si rovněž vyzkoušely střelbu na minibranku tenisovým míčkem. Výzvy se zhostily s chutí a nutno říci, že si vedly velmi dobře. Po skočení tréninkové jednotky ukázali trenéři dorostu David Vrbata a Zdeněk Kutlák dětem prostory, ve kterých se naši hráči převlékají a připravují na výkon. Nastínili přitom náročnost výchovy hráče do profesionálního hokeje a důležitost skloubení sportu se školou. S některými dětmi si stihli dokonce i zacvičit. Po přesunu do kabiny týmu představil zástupce ARPIDY Mgr. Ivan Kolář klukům chod Centra a přiblížil jim, v čem spočívá péče o děti se zdravotním postižením. Útočník Tomáš Přibyl předal následně našim návštěvníkům puky s motoráckým logem, které byly přijaty s neskrývaným nadšením. Mgr. Jaromír Novák, další ze zástupců Centra, poté daroval týmu obraz českobudějovické kašny, který pro nás osobně namalovali jejich klienti. Tým dorostenců tak bude mít po zbytek sezony v šatně připomínku této návštěvy. Před rozloučením nás Centrum ARPIDA pozvalo na oplátku k nim a popřálo klukům mnoho zdaru.

Děkujeme a těšíme se další společná setkání!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....