Banes Motor České Budějovice
11.06.2022, Zbyněk Rýpar

Základna C absolvovala soustředění v Horní Stropnici

Poslední květnový víkend absolvoval ročník 2015 soustředění v Horní Stropnici. Program probíhal od pátečního podvečera až do nedělního odpoledne na venkovním hřišti a v tělocvičně. Ubytování pak poskytla základně C místní základní škola.

"V pátek odpoledne začalo soustředění večeří v restauraci na Sportovní hale, kde jsme také absolvovali večerní program formou teambuildingových her, kde se děti navzájem poznávaly a především musely spolupracovat a pomáhat si. Po večerním programu jsme došli zpět na ubytování, poté proběhla večerní hygiena a ve 21.30 s pohádkou i večerka.




V sobotu děti vstávaly již před budíčkem, který byl naplánován na 7.00. Po ranní hygieně následovala snídaně a dopolední program na sportovištích základní školy. Po obědě jsme vyrazili na výlet směr Terčino údolí, kde děti našlapaly 10 km, které se následně odrazily na jejich brzkém večerním usínání. Večerní program byl opět situován do tělocvičny Sportovní haly, kde jsme se zaměřili na netradiční hry.




Nedělní dopoledne bylo programem obdobné jako sobotní. Po obědě absolvovaly děti ještě herní trénink a poté následovala krátká oslava narozenin a svátku některých dětí. Krátkým shrnutím a předáním drobností soustředění dětem skončilo a všichni se rozjeli s rodiči zpět do svých domovů.




Během celého soustředění jsme děti více poznali a především jsme chtěli docílit toho, aby jim tato akce pomohla k větší samostatnosti. Většina dětí spala bez rodičů, mimo domov takto poprvé. Za celý víkend si děti vyzkoušely nácvik dovedností a sportů jako házená, rugby, fotbal, basketbal, házení a chytání, odpalování pálkou atd. Všechny děti včetně trenérů a zdravotnice zaslouží velkou pochvalu a poděkování za sportovně strávený víkend ve skvělém prostředí Horní Stropnice. Dále děkujeme za ubytování na základní škole a stravování u pana Mikla v restauraci na Sportovní hale," popsal celé soustředění trenér Jakub Čelikovský.





Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....