Banes Motor České Budějovice
17.11.2021, Pavel Mádl

Podaří se Motoru 1000. výhrou v historii zhasnout Kometu?

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Reprezentační přestávka je minulostí a Tipsport extraliga se znovu rozjíždí. Motor ve čtvrtek od 17:30 změří síly s Kometou Brno, proti které bude chtít navázat na výhru z prvního vzájemného střetnutí, kdy na jejím ledě zvítězil 4:1. Možná výhra bude tou jubilejní 1000. v historii klubu. Bude Motor proti Brnu bodovat? Zápas se odehraje před televizními kamerami O2TV Sport, vstupenky můžete kupovat ZDE.

O soupeři - HC Kometa Brno

Brněnská Kometa nezažívá zrovna nejlepší sezonu. Klub z druhého největšího města České republiky trápí produktivita a sbírání bodů není jeho silnou stránkou v letošním ročníku. Při pohledu na tabulku Tipsport extraligy najdeme Kometu na jedenáctém místě tabulky se ziskem 27 bodů. Brňané v posledních pěti kláních brali pouze čtyři body a situace není příznivá. Loňský vítěz kanadského bodování ligy Peter Mueller i přes neblahou situaci svého týmu opět vede produktivitu týmu. Za odehraných 18 zápasů má na kontě 18 bodů. Ten, kdo vede v tabulce střelců, je útočník Luboš Horký, který skóroval v tomto ročníku devětkrát. To, že výsledky nejsou skutečně dobré, si je vědom i majitel Komety Brno Libor Zábranský, který se ujal role asistenta trenéra a bude tak nápomocen hlavnímu kouči Jiřímu Kalousovi.

Sestava Komety Brno z posledního utkání: Klimeš – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši (A), D. Mikyska, Bartejs – Kollár, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – M. Haščák, Ostřížek, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Vincour.

Českobudějovický Motor se v této sezoně už s Kometou jednou střetl, a to na jejím ledě, když vyhrál 4:1. Snovou premiéru tehdy zažil Petr Šenkeřík, jenž zaznamenal dva góly a jednu asistenci.

Z kabiny Motoru

Budějovičtí za odehraných 21 zápasů jsou usazeni na šesté příčce tabulky se 34 body. Svěřenci Jaroslava Modrého v posledním utkání, které bylo odehráno před reprezentační pauzou, zvítězili po dlouhé době v Mladé Boleslavi, a po skvělém výkonu týmu a Jana Strmeně, který poprvé v sezoně odchytal celé utkání, zvítězili i bez nemocných Gulaše a Hrachoviny 4:1. Premiérovou branku v nejvyšší soutěži si v tomto duelu připsal útočník Tomáš Chlubna.

Sestava Motoru z posledního utkání: Strmeň – Bučko, Piskáček (A), Jandus, Štich (C), Bindulis, Percy, Vráblík – Abdul, Pech (A), Šoustal – Holec, Hanzl, Vondrka – Chlubna, Voženílek, Valský – Beránek, Karabáček.

Motor se může pyšnit skvělou produktivitou hráčů kapitána Milana Gulaše a Lukáše Pecha. Právě Lukáš Pech je tím, který je na prvním místě kanadského bodování celého týmu. V tabulce kanadského bodování má 25 bodů (10+15). O bod méně má Milan Gulaš (10+14). Oba borci jsou v kanadském bodování celé ligy velmi vysoko. Pech na druhém místě, Gulaš na místě třetím. Aktuálně nejproduktivnějším hráčem extraligy je sparťanský útočník Erik Thorell (11+20).

Jak již bylo zmíněno, do posledního utkání proti Mladé Boleslavi nenastoupili Gulaš s Hrachovinou. Podle slov kouče Jaroslava Modrého by tito hráči měli být pro zápas s Brnem už dispozici. Na listině zraněných byla rovněž jména jako Petr Šenkeřík či Jiří Ondráček. "Doufáme, že budou součástí utkání s Brnem, ale může se stát cokoliv. Nicméně už trénují naplno," zmiňuje Modrý. Otazník ale visí nad Jiřím Novotným, který do Mladé Boleslavi neodcestoval z důvodu pracovních povinností ve Švýcarsku. Dle slov Jaroslava Modrého s týmem Novotný trénuje, ale o tom, zda proti Brnu nastoupí, se ukáže až v den zápasu.

České Budějovice mají od doby, kdy klub začal existovat, na kontě celkem 999 výher. Připíšou si jubilejní 1000. výhru ve čtvrtečním zápasem proti Kometě?



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....