Banes Motor České Budějovice
07.11.2021, Michal Špírek

Přišel, viděl, zvítězil. Jan Strmeň ale smeká před spoluhráči

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Až ráno v den zápasu se dozvěděl o tom, že do utkání v Mladé Boleslavi nastoupí. Čekal ho tak vůbec první zápas v sezóně v roli jedničky Motoru. A Jan Strmeň prokázal, že byl na svou šanci výtečně připraven. Domácím střelcům dovolil jediný gól a byl zvolen hráčem zápasu.

Co pro vás znamená výhra 4:1 na ledě Mladé Boleslavi?
Vítězství si ceníme. Jsou to cenné a důležité body, ještě, když jsme přijeli v okleštěné sestavě. Ale ukázali jsme sílu týmu.

Hráčů nám chybělo opravdu hodně. S jakými pokyny jste do utkání nastupovali?
Do zápasu jsme šli jako do každého jiného. A to tak, že chceme vyhrát. To se nám povedlo. Byl to super týmový výkon. Obrovská obětavost a chuť vyhrát.

Soupeři jste toho moc nedovolili. A to ani při vedení ve třetí třetině, za tu domácí vystřelili jen šestkrát.
Mladá Boleslav je silný tým, rychlý a jde velmi agresivně do brány. Ukázali jsme sílu týmu a do ničeho většího jsme soupeře nepouštěli. Musím klukům poděkovat za obětavost a za to, že mi pomohli v tak těžkém zápase. Doufám, že na to navážeme hned v dalším zápase po pauze.

Nastoupil jste v Motoru poprvé v sezóně od začátku, jak jste si to užil?
Byl jsem trochu nervózní, ale to k tomu patří. (úsměv). Ale užil jsem si to, jsem rád, že to dopadlo dobře pro nás, pro mě jsou důležité hlavně ty tři body do tabulky, za které jsem hrozně rád.

První zápas jsme prohráli s Boleslaví doma 1:6, teď jsme jí porážku vrátili.
Měli jsme jí co vracet jak za loňskou sezónu, tak za tu domácí porážku. Ten náš první letošní zápas byl trochu smolný. Gól na 3:1 jsme tehdy inkasovali z ofsajdu a nakonec jsme dostali šestku. Jsem rád, že se nám povedlo jim to vrátit. A doufám, že na to proti Boleslavi navážeme i v dalších vzájemných zápasech. Že to bude tým, se kterým sice budeme bojovat, ale ty body budeme získávat my.

Tehdy s Boleslaví to bylo také naposledy, co tým dostal více jak tři branky. Svědčí to o tom, jak moc se tým posunul v defenzivní činnosti?
Pracujeme na naší hře neustále, od začátku sezóny. Tým si po té obměně stále sedá. A vidíme, že každý zápas je to lepší a lepší. Jsme za to moc rádi, že nám to takhle jde. Snad budeme gólů dostávat méně a méně.

Už teď má Motor více bodů než za celou loňskou sezónu...
(úsměv) To je samozřejmě příjemné. Oproti loňsku je to něco jiného, doufám, že ten bodový zisk bude narůstat dále, že se nezasekneme a uděláme krok do play-off.

Před týmem je teď reprezentační přestávka. Když to vezmeme kolem a kolem, asi se teď mužstvu hodí, že?
Určitě. Moc se nám hodí, že si teď odpočineme a dáme se do kupy. Těch zápasů bylo hrozně moc. Doufám, že se doléčí hráči, kteří teď chyběli. A po repre pauze pojedeme naplno dál.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....