Banes Motor České Budějovice
04.11.2021, Marek Baloun

Úkol pro páteční večer - zastavit Říčku a spol. Do Budějovic míří třetí Pardubice!

Po výhře na nájezdy v Plzni čeká Motor neméně silný soupeř. Pardubické Dynamo je jedním z favoritů soutěže a Budějovice už jednou potrápily. Druhý souboj, tentokrát v Budvar aréně, je naplánován na pátečních 17:30 a vstupenek je stále dosti. Nezapomeňte na úpravy epidemiologických pravidel pro vstup!

O soupeři - HC Dynamo Pardubice

Pardubice jsou v extraligové tabulce třetí se ztrátou čtyř bodů na druhý Hradec, ale jen o dva body před Mladou Boleslaví. Vliv na to má fakt, že Pardubicím příliš nejde vyhrávat za tři body - za minulý měsíc šly hned šestkrát do prodloužení, kde ale pětkrát odcházely jako vítěz. Pětkrát pak v sezóně musely spolknout porážku a devětkrát se radovaly ze tří bodů.

V Pardubicích sázejí na osvědčená jména. V obranných řadách mají hned tři české reprezentanty Jana Kováře, Jakuba Nakládala a Jana Košťálka, které doplňuje reprezentant Slovenska Juraj Mikuš. V útoku pak lítají Robert Kousal, Adam Musil nebo vycházející hvězda Matěj Blümel. Nejlepším střelcem extraligy je Robert Říčka. Zezadu pak vše hlídá Dominik Frodl a Budějovicím známý Milan Klouček.

První letošní setkání dopadlo lépe pro Pardubice. Na domácí půdě v sedmém kole vyhrály 3:2, když dvakrát smazaly náskok Budějovic a dokázaly trefou Pauloviče skóre otočit.

Sestava Pardubic z posledního utkání:
Frodl - Nakládal, Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, Kolář, Vála - Paulovič, Poulíček, Blümel - Camara, Musil, Kousal - Cienciala, Roman, Říčka - Koffer, Anděl, Rohlík.

Z domácí kabiny

Motor po těžce ubojované výhře na nájezdy v Plzni je na třízápasové šňůře vítězství. U indiánů to přitom na radost dlouho nevypadalo. Jihočeši v jednu chvíli prohrávali 1:3 a vypadalo to černě. Pak se ale v poslední desetiminutovce přidali k první ráně Milana Gulaše ještě Jindřch Abdul s Davidem Štichem a šlo se do prodloužení. Motor ho prakticky celé strávil v oslabení, když se nechali vyloučit paradoxně ti nejzkušenější Michal Vondrka s Milanem Gulašem, který pak dokonce chyběl i na nájezdy. Tam ale zaúřadovali Martin Hanzl s Jakubem Valským a hlavně Dominik Hrachovina, který vychytal všechny tři jezdce Škodovky.

Největší odměnou bylo vítězství pro Milana Gulaše. Budějovický kapitán byl v úterý vyhlášen hráčem zápasu, o den později pak byl oficiálně oznámen jeho návrat do reprezentace, kdy byl nominován na turnaj Karjala jako nejstarší hráč výběru. Pokud předvede dobré výkony, mohla by z toho být i nominace na olympiádu.

Proti Pardubicím se vrací do hry útočník Martin Beránek. Naskočí opět i Jiří Novotný. Naopak chybět budou obránci Štencel, Šenkeřík a Slováček.

Podmínky účasti na utkáních Motoru

Od 1. listopadu se změnily epidemiologická opatření ohledně testů. Nově jsou rozhodnutím vlády oficiální testy na sekretariátu bezplatné pouze pro osoby do 18 let a pro osoby, které prokážou, že už absolvovali 1. dávku očkování. Pro všechny ostatní bude cena testu na místě 150 Kč.

Nově bude možné na sekretariátu absolvovat vlastní přinesený a schválený rychlý antigenní test určený pro sebetestování, který ale musí být provedený pod dohledem určeného pořadatele u sekretariátu klubu!

Děti do 12 let (dříve platilo jen do 6 let) nemusí splňovat podmínky očkování, prodělání nemoci či testování. Kontrola před utkáním bude i nadále dvojí. Kromě prokázání se vstupenkou není možné vpustit fanoušky, kteří vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19. Dále je nutné doložit písemně či elektronicky i splnění alespoň jedné z následujících podmínek:

- kompletně ukončené očkování alespoň 14 dní před utkáním

- oficiálně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní před utkáním

- oficiální PCR test ne starší než 72 hodin před utkáním

- oficiální POC (antigenní) test ne starší než 24 hodin před utkáním - možno absolvovat u sekretariátu klubu

- rychlý antigenní test určený pro sebetestování provedený pod dohledem určeného pořadatele u sekretariátu klubu

Ideální je prokázat se zeleně svítícím jménem v aplikaci Tečka, kde se sdružují informace z očkování i testů. Je to bezesporu rychlejší, než případná kontrola písemností. Také pokud chcete absolvovat test až na místě, přijďte s dostatečným předstihem, zejména při provádění sebetestování!

Děti do 12 let nemusí dle nařízení splňovat výše vypsané podmínky, kromě absence příznaků nemoci. Všechny starší děti musí splňovat stejné podmínky, jako kdokoli jiný. V prostorách Budvar arény je nutné po celou dobu nosit ochranu horních cest dýchacích a dodržovat všechna aktuální zákonná nařízení vlády.



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....