Banes Motor České Budějovice
07.09.2021, Adam Pavlíček

Vybudovat sebedůvěru a být psychicky odolní. To je cíl, říká Milan Gulaš

Českobudějovický kapitán Milan Gulaš se stejně jako vedení klubu představil na pondělní tiskové konferenci. Zde odtajnil nový dres Motoru a následně poskytl klubovému webu rozhovor. V něm rozebírá nejen uplynulé přípravné zápasy, ale také vyhlídky na následující sezonu.

Přípravné zápasy jsou kompletní, co vám ukázaly?
Ukázaly nám plno věcí, na kterých ještě musíme zapracovat. Na druhou stranu nám ukázaly, že tým má určitou sílu. Ukázaly nám i to, že dokážeme zápasy dotahovat do vítězného konce. Sezona je dlouhá, je těžké, aby to vše bylo v optimálu, takže pořád je na čem pracovat. Máme týden do prvního utkání, určitě přípravné duely vyhodnotíme, a hlavně se připravíme na pátek.

Je tu nějaká nejsilnější stránka týmu, kterou vidíte už teď?
Myslím, že máme dobře nastavený herní systém. Jsem osobně překvapený, jak nám to funguje ve středním pásmu, tohle by mohla být naše silná stránka - držet soupeře na jeho polovině, nepouštět ho skrze brejky zase do našeho pásma. Z toho pak vychází, že bychom měli držet hodně puk a samozřejmě pak úspěšně zakončovat.

Bude možné, aby tým hrál o první patra tabulky?
Všechno je možné! Do sezony půjdeme pokorně, ale také s tím, že musíme chytnout začátek. To bude hrozně důležité. Hrát poklidně, vybudovat sebedůvěru v týmu. Být psychicky odolní, když přijde těžký zápas, který se nebude vyvíjet dobře, tak abychom věřili v to, že se to dá zvrátit. Musí se vybudovat síla a chtíč k tomu zápas vyhrát.

Máte do sezony nějaké osobní cíle?
Osobní cíle absolutně nemám, chci týmu pomáhat k tomu, abychom hráli nahoře. Jestli udělám dvacet pět nebo deset gólů, je mi jedno. Jen si přeju, abychom odehráli dobrou sezonu a všichni byli spokojení, včetně fanoušků, na které se moc těším. To bude náš šestý hráč. V těžších zápasech určitě.

Cítíte podstatný rozdíl mezi nejen tréninky v Plzni a zde?
Je to neuvěřitelný rozdíl. Každý trenér je jiný. Byl jsem v Plzni pod panem Čihákem čtyři roky a když to porovnám s Jardou Modrým, je to opravdu výrazná změna. A příjemná, protože zase můžu porovnat nového trenér a vzít si od něj nové věci, které s sebou přivezl. Myslím, že jsme si to mezi trenéry a hráči nastavili skvěle. Moc se mi to líbí. Trenér dokáže vyslechnout každého hráče, což je důležitý aspekt toho, aby se budoval dobrý vztah a důvera.

Co zatím říkáte na deklarovanou spolupráci mezi vámi a Lukášem Pechem na ledě?
Je to proces, který se zatím vyvíjí. Nejde mávnout jen kouzelným proutkem. Ale jsem rád, že poslední zápasy ukázaly, že bychom mohli fungovat jako dobrá lajna. K tomu jsem rád, že jsme přivedli Ondrce (Jiřího Ondráčka, pozn.) ze Zlína. To by mohl být takový spící žolík. Byl ve Zlíně delší dobu a možná potřeboval motivačně nakopnout. Teď dával v zápase dva góly, to je skvělý.

Je právě on největším překvapením přípravy?
Já jsem taky překvapený, trenéři ho u nás v lajně vyzkoušeli a od prvního zápasu bylo cítit, že si tam věří, je tam jako doma. Jak jsem říkal, je to zkušený hráč a může nám velmi pomoct.

A jezdíte stále na zimní stadion na kole?
Na kole jezdím, z Litvínovic to mám kousek. Je to paráda, dokud je počasí, využiji toho. Užívám si po deseti letech, že jsem doma. A nejsem, abych si jen zahrál, jsem tu, abych vyhrával. Chci Motoru pomoct vrátit se do časů, které si pamatuji. Tehdy hrál semifinále, byl tu skvělý hokej, fanoušky to bavilo. Tohle bych si přál - aby nás to bavilo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....