Banes Motor České Budějovice
06.09.2021, Pavel Mádl

Tisková konference Motoru: Přes 4000 permanentek mezi fanoušky

V pondělí se v podniku HochŠpalíček uskutečnila předsezónní tisková konference Motoru České Budějovice. Účastnili se jí generální manažer Stanislav Bednařík, prezident klubu Roman Turek, hlavní trenér Jaroslav Modrý a nový kapitán týmu Milan Gulaš. Klub na tiskové konferenci představil své cíle pro sezónu 2021/2022.

Na začátku tiskové konference se ujal slova generální manažer Stanislav Bednařík, který představil realizační tým A týmu: "Do nové sezóny vstupujeme s novým sportovním úsekem. Vedoucím sportovního úseku a hlavním trenérem je Jaroslav Modrý. Asistent trenéra a hlavní skaut je Patrik Martinec. Druhým asistentem trenéra a částečným videokoučem je Roman Fousek." Videotrenérem bude Vladimír Mizera. Zbytek členů realizačního týmu zůstal nezměněn – například na brankáře bude nadále dohlížet Stanislav Hrubec.

Generální manažer též pohovořil i o rozpočtu klubu, jenž pro sezónu 2021/2022 činí celkem 110 milionů korun, kdy je na A tým vyčleněno 85 milionů korun. Rozpočet je postaven jako ztrátový, klub tak čeká ekonomicky náročná sezóna. Případné výpadky v rozpočtu je klub po dobu jedné sezóny připraven plnit z finanční rezervy, kterou si vytvořil v minulých sezónách. "Stále ale hledáme partnery, kteří by byli ochotni vstoupit partnersky do klubu a pomoci nám s financováním," sdělil Stanislav Bednařík.

Další podstatnou zprávou bylo sdělení o počtu prodaných permanentek. Na sezónu 2021/2022 bylo vydáno přes 4000 permanentních vstupenek. "Považuji to za úplně skvělé číslo," sdělil generální manažer klubu, který zároveň upozornil na to, že v době pandemie a nejistoty ohledně budoucích opatření si fanoušci pořídili permanentky i přesto, že v případě nemožnosti utkání navštěvovat nebude klub vydávat žádné kompenzace.

Představeny byly i dresy pro novou sezónu, které na sobě mají přes 1200 jmen fanoušků, které se klubu rozhodli přenechat veškeré peníze za permanentní vstupenku z loňské sezóny.

PŘEDSTAVENÍ DRESU PRO SEZÓNU 2021/22

Poté si vzal slovo prezident klubu Roman Turek, jenž promluvil o dražbě dresů, ve kterých Motor nastupoval v přípravných zápasech. Dražba byla ve prospěch rodiny obránce Petra Šenkeříka, jehož rodinu postihla přírodní katastrofa na Moravě. Bylo vybráno 142 000 korun. Peníze budou použity na opravu nemovitosti rodiny Petra Šenkeříka.

Na adresu hlavního trenéra byl vznesen dotaz, kdo si vybral za kapitána týmu Milana Gulaše. Tým, nebo trenérský štáb? "Tentokrát to byla volba trenérského štábu. Věřím tomu, že jsme to takto udělali dobře a s tím nejlepším vědomím," prohlásil hlavní trenér Motoru Jaroslav Modrý.

Budvar aréna může přivítat za současných nařízení fanoušky až do výše své maximální kapacity. "Teoreticky už můžeme mít plné hlediště. Okolo 1500 lidí musí být očkovaných, zbytek musí přijít s negativním testem, anebo po prodělání onemocnění. Ve vnitřních prostorech samozřejmě musí mít diváci i nadále roušky," sdělil Stanislav Bednařík. O fanoušcích také mluvil kapitán Milan Gulaš: "Po minulé sezóně se těším hlavně na fanoušky, kteří nemohli chodit. Navíc jsem se domů vrátil po deseti letech a mám velké očekávání. Tým byl doplněn zkušenými hráči, za což jsem hrozně rád. Měli jsme těžkou přípravu, ale věřím tomu, že nám to bude jen k užitku."

Nový ročník Tipsport extraligy startuje v pátek 10. září. Motor na úvod pojede na led úřadujícího mistra z Třince. Zápas začíná v 17:00. V prvním domácím zápase se Jihočeši představí o dva dny později (12. 9.), kdy přivítají Kladno od 17:00.

ZÁZNAM Z TISKOVÉ KONFERENCE

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....