Banes Motor České Budějovice
04.09.2021, Michal Špírek

Generálka před extraligou je tu. Přijďte Motor podpořit proti Linci!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Poslední možnost pro trenéry vidět v zápasové akci vše, co potřebují zjistit před extraligovým startem. Poslední možnost pro hráče vyladit svou formu na maximum. Motor sehraje závěrečný přípravný zápas v neděli od 17:00 v Budvar aréně a soupeřem mu bude opět tým Lince. Otevřené budou tribuny C a D a vchody od řeky. V hale budou fungovat bufety pod tribunami B a C, k dispozici bude rovněž venkovní gril a prodej piva u Letního kina. Vstupenky za 50 Kč můžete kupovat on-line, případně od 15 hodin na pokladně číslo 1.

Po pátečním střetnutí na ledě Lince, které Motor vyhrál 3:2, je na řadě domácí odveta. Zatímco v prvním vzájemném zápase vyzkoušelo trenérské trio Motoru na lineckém ledě i motorácké juniory, nedělní sestava už se bude blížit nejsilnějšímu možnému složení. Trenér Jaroslav Modrý ale už dříve upozornil, že je pro něj i poslední přípravné utkání důležité hlavně z toho pohledu, že mu před startem extraligy umožňuje poznat a vidět na ledě různé herní varianty a složení. "Stále si s tím hrajeme. Kdybychom přišli na něco, co ještě musíme vidět, nějaké další varianty, obětujeme to a oželíme nástup v předpokládaném nejsilnějším složení sestavy. Stále to bude jen přípravný zápas, je třeba si vyzkoušet věci, které si v tréninku vyzkoušet nejdou," podotkl hlavní kouč Motoru.

Linec je tradičním protivníkem Motoru v přípravě, své síly s ním českobudějovický celek poměřuje už čtvrtým rokem po sobě. Až do pátku přitom platilo heslo můj dům, můj hrad. V roce 2018 Motor uspěl doma 6:5 po prodloužení, venku podlehl 0:1. Rok poté Jihočeši nejprve prohráli 1:4, v domácí odvetě vyhráli 4:0. A loni Motor uspěl nejprve v poměru 4:3, aby pak v Linci padl 2:4.

Linec má tým se zajímavými jmény. V brankovišti bude jedničkou Jared Coreau. Téměř dva metry vysoký gólman svého času zápolil s Petrem Mrázkem o místo v bráně Detroitu Red Wings. Za Detroit nastoupil v NHL ještě v sezóně 2017/18, následující rok strávil v AHL, aby se pak vydal za evropským dobrodružstvím. Loňskou sezónu odchytal v dresu Bratislava Capitals, pro letošek se stal velkou posilou Lince. Proti Motoru nastoupil už v pátečním utkání. V obraně je českému fanouškovi známé jméno Blaže Gregorce, Slovince s četnými extraligovými zkušenostmi. Z útočníků zaujme lotyšský reprezentant Andris Džeriņš. O vydatný bodový přísun se stará Švéd Dragan Umičević. Dustin Boyd má zase zkušenosti z NHL a KHL.

Podmínky pro vstup na utkání:
- kompletně ukončené očkování alespoň 14 dní před utkáním (na Linec do 22. srpna)
- oficiálně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní před utkáním (na Linec od 9. března)
- oficiální POC (antigenní) test ne starší než 72 hodin před utkáním (na Linec od 2. září v 17:00)
- oficiální PCR test ne starší než 7 dní před utkáním (na Linec od 29. srpna)

Stačí splnit jednu z výše uvedených podmínek.

Kvůli nemoci nebudou před utkáním probíhat antigenní testy u sekretariátu klubu, je tak třeba přijít s testem z jiné oficiální laboratoře.

Pozor novinka: Na hokej smí i děti, které byly testovány s negativním výsledkem ve škole a rodiče k tomu doloží čestné prohlášení.

Podrobnosti k podmínkám pro vstup a k vstupenkám najdete ZDE.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....