Banes Motor České Budějovice
26.01.2020, Petra Bicková

Tým s nejlepším útokem přivítá mužstvo s nejlepší obranou. Motor hostí Přerov

České Budějovice budou hrát už třetí kolo za sebou na své půdě. Tentokrát přivítají Přerov. Už po několikáté v této sezóně uvidíme souboj Motoru s druhým týmem v tabulce. O druhé místo se zúžil boj na tři mužstva a aktuálně nejlépe je na tom právě Přerov. Poslední zápas těchto soupeřů se odehrál na ledě Zubrů, kde nakonec Motor urval těsné vítězství a porazil domácí tým 5:4. Utkání bude v rámci projektu Legenda legendám věnováno Antonínu Španingerovi, s jehož podobiznou nastoupí hráči Motoru na dresech. Pokud se do Budvar arény nechystáte, můžete utkání sledovat pomocí streamu nebo online textového přenosu.

HC ZUBR Přerov

Přerov se po vyhraném posledním kole nad Porubou, kterou porazil 3:1, dostal na druhé místo v tabulce. Zubři v předešlých pěti zápasech prohráli pouze jednou, a to na ledě pražské Slavie.

Je třeba vypíchnout přerovskou defenzívu. Zubři inkasovali pouze 98 gólů v této sezóně, což je nejméně v Chance lize. Velkou zásluhu na to má brankář Lukáš Klimeš, který má úspěšnost zákroků 94,45%. Úspěšný gólman má vyřízené střídavé starty v extraligové Kometě. Záda v Přerově mu kryje Michael Petrásek se statistikou úspěšnosti 91,71%.

Posledních pět zápasů:

Litoměřice – Přerov 3:4
Chomutov – Přerov 1:2p
Slavia – Přerov 4:2
Přerov – Vsetín 3:2sn
Přerov - Poruba 3:1

Sestava Přerova z utkání proti Porubě:

Klimeš – Kubeš, Krisl (C), Šnajnar, Zbořil (A), Bodák, Forman – T. Doležal, Pšurný (A), Navrátil – Berger, Hejcman, Číp – Goiš, Popelka, Š. Kratochvil – Moučka, Süss, F. Dvořák – Kočica.

46. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Zubr Přerov

Pondělí, 27. ledna 2020, 17:30, Budvar aréna

Z kabiny Jihočechů

Svěřenci Václava Prospala mají náskok v tabulce už 35 bodů. Jihočechy čeká třetí domácí zápas za sebou. První dva se jim podařilo vyhrát. Nejprve porazili Porubu 4:2, poté přestříleli Havířov 7:1. Oproti svému soupeři na 46. kolo, který má nejméně inkasovaných gólů v Chance lize, má Motor naopak nejvíce vstřelených branek, a to konkrétně 206.

Sestava Motoru z utkání proti Havířovu:

Klouček (Strmeň) – Vydarený (A), Suchánek, Pýcha (C), Allen, Lytvynov – Babka, Christov, Venkrbec – Holec, M. Novák (A), Gilbert – Endál, Šimánek, J. Kloz – Z. Doležal, Michnáč, Prokeš – J. Veselý, Beránek.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

Čeká nás opět zápas první s druhým. Náš cíl bude zopakovat sobotní zápas proti Havířovu, kdy jsme měli hru pod kontrolou, dávali pěkné góly a vyhráli s vysokým rozdílem. Případnou výhrou nad Přerovem bychom si ujistili první místo v tabulce v základní části. Což považuji za úspěch, když vezmeme v potaz, že je teprve leden.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....