Banes Motor České Budějovice
před 3 dny, Tomáš David

CEB – OUL 1:4 – Motor na úvod Energie AG Motor Cupu padl s Oulu

České Budějovice – Úvod Energie AG Motor Cup se Českým Budějovicím příliš nevydařil. Fanoušci totiž viděli stejný výsledek jako v loňském měření sil – triumf Kärpätu 4:1. Za Motor svou první branku vstřelil Matej Kašlík, výhru Oulu dirigoval dvougólový Reid Gardiner. Motor bude hrát další utkání v sobotu, kdy se na ledě Budvar arény představí Berlín.

Úvod první třetiny nabídl přesilovou hru Oulu, ale hosté velmi rychle pocítili kvalitu speciálních týmů Motoru, když se do větší šance dostali až v samém závěru přesilovky. Křižná přihrávka navíc byla zblokována, díky čemuž se na druhé straně k příležitosti dostal z trestné lavice naskakující Lukáš Pech. První vážnější šanci si ale připsal Kärpät, jehož únik dva na jednoho zmařil až vracející se Pavel Pýcha. Ve 14. minutě se útok v čele s Martinem Beránkem a Matějem Tomanem probojoval po šikovném nahození prvně jmenovaného do několika slibných šancí. Tu největší si ale až v dalším střídání připsal Jan Ordoš, který se obtočil za bránou a málem se mu podařilo nachytat brankáře Westerholma. Motor neměl dost a šanci Pecha s Olesenem zastavila až zachycená přihrávka. Zato Martin Beránek si nenechal líbit souboj u mantinelu a za pěstní výměnu s hostujícím Gardinerem dostali oba dvě minuty za hrubost. O několik sekund později byla nabídnuta přesilovka také Motoru, největší šanci závěru třetiny si ale připsal Toman až po jejím vypršení. Po přihrávce od Valského ovšem těsně minul střelou z první bránu a do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Prostřední dějství otevřela obrovská příležitost Kärpätu, když se po souhře s Virtou a Turunenem dostal před prázdnou bránu Antti–Roiko. Jeho projektil ale famózním zákrokem zastavil Jan Strmeň. Skórem nepohl ani nenápadný švih z hole Milana Gulaše, který prověřil, jak se umí Westerholm v brankovišti natáhnout, ale těsně minul. Když se chvíli před polovinou třetiny dostával do brejku Lukáš Pech, byl nedovoleně zastaven Hermonenem. Nabídnutá přesilová hra ale rychle skončila, jelikož se po dlouhé přihrávce dostalo do šance Oulu a faulem si pomohl předtím sám faulovaný Pech. Ani jedno přesilovkové komando však nezafungovalo, a když skóre neotevřel svou velkou bekhendovou šancí ani Ondřej Kovařčík, využil zaváhání Tomana díky zavěšení pod víko z mezikruží hostující Arttu Alasiurua. Motor se nenechal zdeptat a poskytnutou výhodu před vyloučením jednoho z obránce téměř přetavil ve vyrovnávací branku Gulaš. Jeho střela ale našla pouze tyčku hostující svatyně. Po nevyužité početní výhodě měl další příležitost ke srovnání kroku s finským soupeřem Jakub Valský, jeho pokus ale zaduněl pouze o betony Westerholma.

Jihočeši nastoupili do třetí třetiny aktivně. Nejdříve trefil Koláček bekhendem hostujícího brankáře do ramene a o chvíli později Kovařčík neproměnil svou příležitost po přihrávce Přikryla. A tak trestal Kärpät, když se trefil hostující Reid Gardiner. Radost Oulu však netrvala dlouho, protože se před Westerholma dostal Olesen. Ten sice trefil jenom boční síťku, zpoza brány ale poslal skákavý kotouč na Mateje Kašlíka, jenž dokázal puk dostat do sítě a Motor snížil na rozdíl jediného gólu. Dvoubrankové vedení vrátil Kärpätu Reid Gardiner, který prostřelil Strmeně už podruhé. Motor měl velkou příležitost k dalšímu kontaktu šest minut před sirénou, už několikátou dnešní souhru Lukáše Pecha a zakončujícího Nicka Olesena ale zastavila špička betonu hostujícího brankáře. Naděje domácích na body utnul čtyři minuty před koncem třetiny Julius Hermonen, jenž se zcela opuštěný z vrcholu kruhu po střele z první nemýlil a zvýšil na konečných 4:1 pro finský tým.


Sociální sítě

Dnes hrajeme ! | Turnaj zakončíme utkáním proti německému mistrovi Eisbärenu Berlín ??! Začínáme v 17:00??.

Na úvod turnaje došlo také k čestnému vhazování, kterého se ujala paní primátorka města Dagmar Škodová Parmová spolu s výkonnou...

A v sobotu znovu na hokej! Od pěti hodin změříme síly s německým mistrem Eisbären Berlin.

×
×
Dnes v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Motor České Budějovice