Banes Motor České Budějovice
před 3 dny, Václav Plachta

Bylo zajímavé vidět bráchu na druhé straně, přiznává Ondřej Kovařčík

Českobudějovický Motor na úvod Energie AG Motor Cupu podlehl Kärpät Oulu poměrem 1:4 a svěřenci Ladislava Čiháka tak zopakovali s finským soupeřem výsledek z loňského období přípravných zápasů. Do utkání nastoupil také Ondřej Kovařčík, který se postavil proti svému bratrovi, Michalovi Kovařčíkovi.

Ondřeji, v prvním utkání na domácím turnaji jste podlehli Kärpät Oulu 1:4. Co podle vás dnes rozhodovalo?
Dnes jsme si nepohlídali brejkové situace. Hosté jezdili strašně moc do brejků a dali nám z toho dva, nebo tři góly. Jeden padl také v našem oslabení. Nepohlídali jsme si to, i když jsme věděli, že jsou v tom silní. Za ty naše chyby nás potrestali.

Bojovné utkání přinášelo od první třetiny mnoho tvrdých zákroků, vy sám jste jednou obdržel úder loktem. Co přesně se stalo?
Soupeř mě trošku později dohrál, ale já jsem o něm věděl. Byl trošku větší než já, takže mě to trochu bolelo. Šel jsem hned na přesilovku, ale byl jsem ještě trochu otřesený, zavařený a radši jsem šel pak střídat.

Vy sám jste mohl během druhé třetiny otevřít skóre utkání. Co podle vás scházelo k vašemu prvnímu gólu v dresu Motoru?
Chybělo to pouze trefit do branky. Chtěl jsem to dát nahoru a asi jsem to mohl ještě trošku potáhnout. Led už byl ale špatný a já se bál, že mi puk přeskočí hokejku. Příště musím být možná trpělivější.

I přes tento výsledek, dokázal byste najít nějaké pozitivum z dnešního utkání?
Myslím si, že jsme soupeře v několika fázích hry zatlačili a měli jsme i šance. Vytrestalo nás ale to, že jsme nedokázali dát gól. Nedokázali jsme odskočit do vedení a ani srovnat.

Poprvé jste si zahrál proti bratrovi, Michalovi Kovařčíkovi. Jak jste si tuhle novou zkušenost užil?
Bylo zajímavé vidět bráchu na druhé straně. Jak ale zápas začal, tak jsem se to snažil nevnímat, aby mě to tolik nerozhodilo. Párkrát jsme se na ledě potkali, naštěstí jsme se ale nikde nesrazili.

Poprvé jste se s bratrem potkal na ledě hned při prvním střídání, kdy vás Kärpät zavřel v obranném pásmu. Co vám v daný okamžik proběhlo hlavou?
Brácha tam vlétl čerstvý, tak jsem si říkal, že jsem v pytli. Naštěstí to bylo ale první střídání, takže to bylo ještě v pohodě.

Došlo před utkáním na nějaké to bratrské pošťuchování mezi vámi?
Já jsem vypisoval nějakou tu odměnu do kabiny, abychom vyhráli, ale bohužel to nevyšlo.

Jste mezi sebou stále v kontaktu?
Určitě, pořád si píšeme a jsme tak nějak v kontaktu. Píšeme si, jak jdou tréninky, jak to vypadá a tak dále.

V sobotu vás čeká druhé utkání na turnaji proti Berlínu. Jaký zápas očekáváte?
Určitě to bude těžký zápas. Německá liga je kvalitní a popravdě vůbec nevím, co od toho čekat. Půjdeme do utkání naplno a uvidíme, co to přinese.

Sociální sítě

Dnes hrajeme ! | Turnaj zakončíme utkáním proti německému mistrovi Eisbärenu Berlín ??! Začínáme v 17:00??.

Na úvod turnaje došlo také k čestnému vhazování, kterého se ujala paní primátorka města Dagmar Škodová Parmová spolu s výkonnou...

A v sobotu znovu na hokej! Od pěti hodin změříme síly s německým mistrem Eisbären Berlin.

×
×
Dnes v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Motor České Budějovice