Banes Motor České Budějovice
02.02.2023, Petra Bicková

CEB - HKM 2:3 - S Mountfieldem je Motor bez bodu

České Budějovice přivítaly na svém ledě Mountfield HK. Domácí celek soupeře neustále dotahoval. Dominik Hrachovina inkasoval dvě smolné branky a svěřenci Davida Čermáka tak na svého soupeře nestačili. Tři body putují tedy do Hradce Králové.

Úvod utkání byl opatrnější, diváci si ale přišli na své. Hrálo se svižně na obou stranách. Skóre mohl otevřít domácí celek, který měl k tomu příležitost ve dvou přesilových hrách. Největší šanci zaznamenal po akci na jeden dotek Jakub Valský, ale rána mu nakonec nesedla. Ve 14. minutě se šlo předčasně do kabin kvůli technické závadě na ledové ploše za stavu 0:0.

Po odstranění problému na ledě se opět pokračovalo ve hře. Po vyloučení Jana Štencela využil soupeř početní výhodu a otevřel skóre. Hrachovina měl zakrytý výhled a Graeme McCormak svou střelu od modré poslal k pravé tyči.

Ve druhé třetině se prosadil v početní výhodě i domácí Roman Vráblík. Budějovičtí se drželi ve svém útočném pásmu, dostali Hradec pod tlak a urostlý obránce pak vypálil od modré a svou ranou vymetl pavučinu Kiviahovy branky. Diváci ve druhé dvacetiminutovce viděli svižný a bojovný hokej. Více ze hry měli domácí, ale spokojenější odcházeli do kabin hosté. Mohl za to šťastný gól hostí, který byl připsán Matějovi Chalupovi, když Hrachovina měl kotouč pod sebou a sám si nešťastně strčil puk za čáru.

V úvodu poslední třetiny získal Milan Gulaš puk u mantinelu, sjel do levého kruhu, zamířil k zadní tyči a zajistil svému týmu vyrovnání. Netrvalo dlouho a hosté šli opět do vedení. Mountfield se ujal náskoku velmi kuriózně, po souboji hráčů v rohu si vyhozený puk našel cestu za brankovou čáru, když se odrazil od Hrachovinovy brusle. Autorem branky byl označen Martin Štohanzl. Domácí to v závěru zkoušeli v šesti bez brankáře, největší šanci měl Gulaš, ale Kiviaho zachránil hostům tříbodový zisk.

Ohlasy po zápasu

Petr Svoboda (Hradec): "Chyběl nám pohyb a nebylo to z naší strany ono. Jsme strašně rádi, že jsme dokázali vždycky v utkání vést. To bylo strašně důležité a byl to klíč k úspěchu. Pomohli jsme si přesilovkou, ale sami jsme dvakrát v oslabení inkasovali, i když jsme se na početní výhodu soupeře připravovali. Do kabiny patří poděkování, že jsme našli cestu k vítězství.“

David Čermák (Motor): "Jsme nespokojeni, protože jsme chtěli uhrát nějaké body. Pořád jsme v utkání jenom dotahovali a dostali jsme nešťastné góly, které jsou ale za celým týmem.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....