Banes Motor České Budějovice
30.12.2022, Adam Pavlíček

PCE - CEB 4:1 - Na lídra tabulky byli Jihočeši krátcí

Pro rok 2022 je hotovo. Motor odehrál poslední letošní utkání na půdě prvního týmu tabulky. Pardubice potvrzovaly svou kvalitu a Jihočechy ani jednou nepustily do vedení. Do budějovické branky po delší době naskočil Dominik Hrachovina. O jedinou trefu Motoru se postaral Martin Hanzl.

Úvodní minuty nenabídly příliš šancí na ani jedné straně. Opatrnou hru mohla rozhýbat až první přesilovka českobudějovického celku. Robert Říčka z trestné lavice ale mohl sledovat dění na ledě v klidu. Před Romanem Willem se toho příliš neudálo, a tak jsme žádné větší vzrušení neviděli. Stejnou výhodu dostaly o chvíli později také Pardubice. Sice byly aktivnější, ale na Hrachovinu si nepřišly. Až v šestnácté minutě se diváci dočkali první přesné trefy. David Cienciala si najel do dobré střelecké příležitosti a pobídku od Sedláka přijal, jak se sluší a patří. Svižným pokusem tak rozradostnil domácí arénu. Domácí tedy mohli jít do kabin o něco šťastnější.

Další periodu načal Motor opět v přesilové hře, ani tentokrát východočeské defenzivě moc práce nedal. Roman Will byl případně připraven zakročit. Sledovali jsme poměrně klidnou pasáž, až v polovině utkání se opět potvrdilo klasické klišé „Nedáš, dostaneš!“. Na jedné straně neproměnil Kousal. Na té druhé potom Martin Hanzl přesnou trefou rozvlnil síťku za Willovými zády a začínalo se odznovu. Vyrovnaný stav ovšem nevydržel vůbec dlouho. Tomáš Vondráček obral budějovického beka o kotouč a přesnou trefou pak zakončoval přesně mezi betony. A těsně před sirénou, konkrétně tři sekundy, znovu velmi dobře nahrával Lukáš Sedlák a Ondřej Vála pak neměl těžkou pozici - 3:1.

Na Jihočechy tak nečekalo v Pardubicích nic lehkého. Proti vedoucímu týmu ligy museli stahovat dvoubrankové manko. Nicméně i v poslední periodě Dynamo ukazovalo své kvality a zkušeně si vedení pohlídalo. Po dobré akci Kousala jej mohlo dokonce navýšit, nicméně domácí forvard minul branku. V závěrečných okamžicích pak svěřenci Davida Čermáka zkoušeli hru s odkrytými zády. Toho využil opět domácí Robert Kousal, který se do odkryté klece trefil přesně. Tím upravil na konečných 4:1 pro svůj tým.

Ohlasy po zápasu

Richard Král (Pardubice): "Odehráli jsme velice dobré utkání, snad až na určitou pasáž ve druhé třetině. Dostali jsme gól a měli tam určité problémy. Když pominu koncovku, se kterou se trápíme, tak jsme podali velice dobrý výkon a zaslouženě jsme vyhráli. Chtěl bych klukům poděkovat. A taky popřát všem - včetně fanoušků - hodně štěstí a zdraví v novém roce."

David Čermák (České Budějovice): "Od začátku utkání jsme byli stále o krok pozadu. Měli jsme jen úsek ve druhé třetině, kdy se nám podařilo srovnat. A k tomu jsme si vytvořili ještě pár šancí. Bohužel jsme vyrobili dvě hrubky, které Pardubice potrestaly. A ve třetí třetině už jsme neměli sílu na zvrat."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....