Banes Motor České Budějovice
20.10.2022, Denisa Józsová

CEB - PLZ 3:2sn - Motor otočil skóre proti Plzni a utnul sérii porážek

Velmi důležitý zápas čekal českobudějovické hráče, ještě důležitější byl pro trenéra Jaroslava Modrého, který dostal jednoznačné ultimátum – prohra znamená jeho konec. Motor navíc nezačal vůbec dobře a dostal se až do dvoubrankové ztráty. Tu se mu ale povedlo srovnat a zápas došel až do samostatných nájezdů. V nich se jako jediný prosadil Lukáš Pech, který tak ukončil šňůru porážek Českých Budějovic.

Start do zápasu nebyl od Jihočechů vůbec dobrý, jelikož prohrávali už po necelých třech minutách. Jan Strmeň vyjel pro kotouč za brankou, jenže jeho rozehrávka se odrazila od brusle plzeňského hráče přesně na hokejku Jana Schleisse, na kterého zívala úplně prázdná branka – 0:1. Navýšit vedení Západočechů mohl Petr Kodýtek, jenž se objevil úplně osamocený před gólmanem, ovšem nedokázal ani pořádně zakončit. České Budějovice se nemohly pořádně dostat do tempa hry a jejich souhry byl plné nepřesností. Těsně před koncem první periody mohl udeřit ještě hostující Dvořák, ale trefil v početní výhodě jenom horní tyč. Po první části tak musel Motor dotahovat jednobrankovou ztrátu.

Možnost na srovnání dostali domácí hokejisté poměrně brzy, když dostali možnost přesilové hry. Větší šanci si ale připravit nedokázali. Plzeňští hráči si o několik okamžiků později zahráli početní výhodu taktéž, navíc při ní přidali další branku. Po střele Petra Zámorského se před Strmeněm nejlépe zorientoval Petr Kodýtek, který touš pohotově dorazil – 0:2. České Budějovice se ovšem dokázaly vrátit do hry, když využily další nabídnutou početní výhodu. Po střele Martina Hanzla zůstal puk v brankovišti, kde si jej jako první našel Lukáš Pech, jenž snížil na rozdíl jednoho přesného zásahu – 1:2. Motor navíc o necelou minutu později srovnal stav utkání. Jakub Valský našel zpoza brány Lukáše Pecha. Ten sice neuspěl, ale k odraženému puku se dostal právě Jakub Valský, jenž si už věděl rady – 2.2. Do šaten se tak po dvou třetinách šlo za vyrovnaného stavu.

Kdekdo by asi čekal, že Jihočeši budou chtít navázat na skvělou koncovku prostřední části, jenže mnohem více ze hry měla Plzeň. Ta si přes svůj tlak nedokázala vytvořit nějakou větší možnost, takže klidně mohli skórovat domácí. Vojtěch Tomeček s Matějem Tomanem totiž ujeli do přečíslení dvou na jednoho, jenže druhý jmenovaný neprostřelil Palátův beton. Šedesát minut hry o vítězi nerozhodlo, a tak se šlo do prodloužení. To nabídlo vlastně jednu gólovou šanci, ale Matěj Toman v samostatném úniku neuspěl. V samostatných nájezdech se jako jediný prosadil Lukáš Pech, který tak zařídil, že bod navíc zůstal v Budvar aréně.

Ohlasy po zápasu

Jaroslav Modrý (Motor): Použiji frázi, našli jsme cestu k vítězství. Ze začátku jsme byli pokleslí a za stavu 0:2 to pro nás nebylo jednoduché. Rozhodli jsme v penaltách, kde už je to hop nebo trop. Výhru trefil Lukáš Pech, jeden z lídrů týmu, který odvádí skvělou práci na ledě i v kabině. O ultimátu směrem k mé osobě mužstvo vědělo a myslím, že ho to vyburcovalo. Přišli za mnou kluci, kteří jsou polozranění, že půjdou hrát. Mužstvo ukázalo charakter.

Petr Kořínek (Plzeň): Vstoupili jsme do zápasu dobře a dostali jsme se do vedení. Druhá třetina byla z naší strany výborná. Drželi jsme se v útočném pásmu, měli jsme šance a přidali jsme druhý gól. Ale udělali jsme hloupý faul, domácí z přesilovky snížili a pak vyrovnali. Ve třetí třetině se začínalo znovu od nuly. Bylo to nahoru – dolů. V prodloužení jsme nevyužili přečíslení tři na jednoho. Nájezdy jsme opět nezvládli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....