Banes Motor České Budějovice
19.11.2021, Tisková zpráva

Za očkování zdarma na Motor!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovický Motor od samého počátku, kdy tým poznal strasti spojené s pandemií covidu-19, podporuje veškeré snahy o zlepšení situace. Už v minulém roce hráči i s vedením darovali rekonvalescenční plazmu vážně nemocným. A následovalo i společné očkování celého týmu, které je i nadále jednou z mála cest, aby se nemocnice nezaplňovaly nemocnými. A tím pádem, aby se vůbec mohly konat hokejové zápasy s diváky, což je pro Motor velmi podstatné. Nyní se klub rozhodl motivovat i další lidi k očkování. Ti, kteří se nechají nově naočkovat 1. dávkou v Očko centru na výstavišti v Českých Budějovicích, dostanou od pondělí 22. listopadu celkem 1000 vstupenek na zápasy Motoru od ledna do konce základní části!
Situace v nemocnicích začíná být velmi vážná, což potvrzuje i fakt, že i na jihu Čech už musí nemocnice omezovat běžný provoz. "Nejen zkušenost z ARO a JIP Infekčního oddělení Nemocnice České Budějovice potvrzuje, že očkování proti covid-19 významně snižuje riziko těžkého průběhu onemocnění. Je tedy nanejvýš potřebné, aby se co nejvíce lidí naočkovalo, abychom situaci zvládali," vysvětluje ředitel Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek. Celá situace má v důsledku dopad i na hokej. "Pokud se nedostanou počty hospitalizovaných na lepší úroveň, je opět ve hře zákaz hraní hokeje před diváky. A to už nechceme znovu zažít. Ničí nás to nejen finančně, ale i morálně, hokej bez fanoušků není skutečný hokej," vysvětluje postoj klubu generální manažer Stanislav Bednařík.

Jedinou funkční cestou ke zvládnutí pandemie je zatím očkování, jak ukazují i zkušenosti z jiných zemí. Tam, kde je proočkovanost velmi vysoká, nemusí se dělat prakticky žádná opatření. Jihočeský kraj se i proto rozhodl obnovit očkovací centrum na výstavišti, aby urychlil a usnadnil přístup lidí k očkování. Podpora Motoru v podobě věnování 1000 vstupenek na zápasy má být určitou odměnou pro ty, kteří se rozhodnou se zvládnutím pandemie pomoci. Každý zájemce o nově zahájené očkování i hokej obdrží v českobudějovickém očkovacím centru na výstavišti 2 vstupenky. "Jsme moc rádi, že se Motor rozhodl takto motivovat nejen své příznivce. Momentálně opravdu není jiná cesta, jak se ze svízelné situace v nemocnicích dostat, než očkování. A aby vše bylo co nejjednodušší, znovu jsme rozjeli provoz očkovacího centra," poděkoval hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Drtivá většina fanoušků, kteří navštěvují zápasy v Budvar aréně, už očkovaná je. Věříme, že se podobně rozhodnou i další. Očkování prokazatelně zachraňuje lidské životy a omezuje šíření nemoci, prosíme, pomozte i vy.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....