Banes Motor České Budějovice
17.02.2024, Václav Plachta

V neděli přivítá Motor Mladou Boleslav

Po dvanáctigólové přestřelce proti Vítkovicím čeká na svěřence Ladislava Čiháka další těžký duel s týmem ze spodních pater tabulky. Dokáže českobudějovický Motor i počtvrté v sezoně porazit Bruslaře z Mladé Boleslavi? Start utkání je v Budvar aréně naplánován na neděli v 17:00 a lístky jsou stále k dostání ZDE.

O soupeři – BK Mladá Boleslav

Bruslaři rozhodně nezažívají sezonu, jakou by si v městě automobilů představovali. Po šestačtyřiceti zápasech má Mladá Boleslav na svém kontě čtyřicet dva bodů, které stačí na předposlední, třinácté, místo. V posledních šesti kolech je ale z pohledu Boleslavi nadále o co hrát. Svěřenci Richarda Krále totiž ztrácí na poslední postupové místo, v době před sobotním utkáním mezi Plzní a Karlovými Vary, jedenáct bodů. Zároveň se ale hráči musí koukat i pod sebe, neboť na barážovou pozici, kterou momentálně drží Kladno, mají Bruslaři náskok deseti bodů.

Po reprezentační přestávce zamířili Středočeši nejprve do Karlových Varů, kde podlehli domácí Energii poměrem 1:4. O osudu utkání rozhodlo prvních jedenáct minut, ve kterých Energie vstřelila čtyři branky. První gól Adama Jánošíka v sezoně tak ve třetí třetině pouze upravil skóre do konečné podoby. Napínavější byl ale páteční domácí duel proti litvínovské Vervě, ve kterém Bruslaři bojovali o body až do závěrečných minut. Nakonec však podlehli Chemikům poměrem 2:3.

V bodování týmu jednoznačně kraluje slovenský útočník Róbert Lantoši, který za čtyřiačtyřicet zápasů získal třicet sedm bodů. Druhý v pořadí, obránce Filip Pyrochta, ztrácí na svého spoluhráče čtrnáct bodů. Medailové pozice uzavírá s devatenácti body Ondřej Roman. Ve statistickém okénku se Bruslaři mohou pyšnit hlavně početními výhodami, které mají po Pardubicích druhé nejlepší v lize s úspěšností 23,97 %. Naopak zlepšení by rozhodně uvítala hra v oslabení, kterou má Mladá Boleslav třetí nejhorší.

Sestava Bruslařů z posledního utkání s Litvínovem:

J. Růžička – Pyrochta (A), Bernad, Jánošík (C), F. Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Čech – Skalický, O. Roman, Lantoši (A) – Dvořáček, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Malát, Hradec – Pitule, Fořt, Stránský.

Banes Motor

Českobudějovický Motor zamířil po těsně domácí porážce s brněnskou Kometou na led vítkovické Ridery, kde svěřenci Ladislava Čiháka získali plný počet bodů. Zápas, ve kterém Motor vedl od čtvrté minuty poměrem 3:0, nakonec nabídl dvanáct branek a konečné skóre 7:5 z pohledu Jihočechů. Tři ze sedmi českobudějovických branek vstřelil i Kanaďan Brant Harris, který k prvnímu hattricku v extralize přidal i jednu asistenci. Gólově bohatý duel rozjel už po jedenácti vteřinách Jan Ordoš, který tak v současné chvíli vstřelil čtvrtý a druhý nejrychlejší gól v klubové historii. Právě sedmadvacetiletý útočník zhodnotil zápas ve Vítkovicích, zde. Po pátečním kole se nám tak, vzhledem k výsledkům, situace ohledně čtvrtého místa opět zamotala a čtyři mužstva, včetně Motoru, mají mezi sebou rozdíl pouhopouhého bodu.

Ve středečním utkání se kromě čtyřbodového Harrise zaskvěl také Filip Přikryl, který díky dvěma brankám a asistenci překonal hranici dvaceti kanadských bodů. Po dvou získaných bodech zapsali Josef Koláček a Adam Kubík, přičemž oba hráči získali tyto body za dvě přesné asistence. Za zmínku stojí také výkon Lukáše Vopelky, který vstřelil svojí druhou sezónní branku po skoro třech měsících. O jeden bod si díky asistenci polepšil také kapitán a vedoucí týmového bodování Milan Gulaš, který má tak v současné chvíli na svém kontě třicet tři bodů.

V zápase v Ostravar aréně dokázal Motor využít dvě početní výhody, čímž si svěřenci Ladislava Čiháka polepšili úspěšnost na 19,44 %. V oslabení si naopak pohoršili na 81,13 %. Nutno ale dodat, že Motor v zápase proti Vítkovicím obdržel pouhé dva tresty. Oba však byly delší, než dvouminutové sazby.

Sestava Motoru z posledního utkání s Kometou:

Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Pýcha – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – M. Beránek, Harris, Kubík – F. Přikryl, Koláček, Vopelka – Toman, Pech (A), Valský.


Vzájemné zápasy v sezóně

7. kolo: Mladá Boleslav - Banes Motor 2:5

20. kolo: Banes Motor - Mladá Boleslav 3:2

33. kolo: Mladá Boleslav- Banes Motor 2:4

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....