Banes Motor České Budějovice
16.02.2024, Václav Plachta

Příště si to musíme lépe pohlídat, zdůrazňuje Jan Ordoš

VÍTKOVICE — České Budějovice získaly na ledě vítkovické Ridery tři body a nadále tak moho svěřenci Ladislava Čiháka pomýšlet na čtvrtou pozici. Utkání, ve kterém Motor vedl od čtvrté minuty poměrem 3:0, nakonec přinesl dvanáct branek při celkovém skóre 7:5 z pohledu Jihočechů. O první branku v utkání se postaral Jan Ordoš, který opět přepisoval tabulky nejrychlejších střelců jihočeského klubu.

Motor zažil snový start do utkání a už po padesáti vteřinách dokázali Jihočeši získat nad Vítkovicemi dvoubrankový náskok. Právě branka Jana Ordoše navíc padla už po jedenácti sekundách hry. „Dlouho jsme něco podobného nezažili a šlo asi o nejlepší vstup do utkání v sezoně. Příště si to musíme lépe pohlídat, protože dostat pět gólů je prostě moc,“ hodnotil střelec druhé nejrychlejší branky v historii klubu start do utkání.

Za stavu 3:0 ale došlo k zákroku v podání Michala Gulašiho, který vynesl obránci Českých Budějovic trest do konce utkání. V následné pětiminutové přesilovce navíc dokázala i Ridera skórovat. „Měli jsme si to pohlídat. Kdyby to bylo 3:0 po první třetině, tak by se nám lépe dýchalo. Vítkovice neměly co ztratit, vlétly na nás a my jsme začali trochu panikařit, odhazovat puky a nehráli jsme úplně ideálně. Naštěstí jsme za to poté vzali, otočili jsme to a pro nás to jsou strašně důležité tři body,“ poznamenal Ordoš.

Ve druhé třetině Motor vypadl z tempa a Vítkovice dokázaly hned dvakrát stav utkání vyrovnat. Nejprve na 3:3 a následně i po gólu Lukáše Vopelky na 4:4. Šlo o usnutí Motoru na vavřínech při vedení 3:1? „Neřekl bych, že by šlo o nějaké ukonejšení. Myslím si, že je nakopl ten první gól. Poté vstřelili druhý a my jsme nehráli tu druhou třetinu vůbec dobře,“ odvětil sedmadvacetiletý útočník.

Gólově velmi bohatý duel nakonec přinesl rozuzlení v posledních deseti minutách. Po zkompletování hattricku v podání Branta Harrise se ještě prosadil Filip Přikryl, nato gólový účet utkání uzavřel snižující ranou na 5:7 z pohledu Vítkovic Rihards Bukarts. Všem těmto gólům ale předcházelo čtyřminutové oslabení Jáchyma Kondelíka, které svěřenci Ladislava Čiháka dokázali ubránit. „Naštěstí jsme ve třetí třetině ubránili důležité oslabení a poté jsme rozhodli. Zde se podle mě ten zápas zlomil, popsal závěr utkání Jan Ordoš, který si je též vědom, jak náročný závěr základní části je: „Každý zápas je v této fázi těžký a čekali jsme to. Dominik nás tam několikrát také podržel ještě v závěru. Ceníme si těchto bodů a musíme se dobře připravit na neděli.“

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....