Banes Motor České Budějovice
16.08.2024, Martin Vašíček

Tři tisíce fanoušků na přípravu? Tolik chodilo ve Finsku na ligu, usmívá se Kovařčík

Před odchodem do Finska patřil mezi známé postavy extraligy, teď se stal zvučnou posilou Motoru. Ondřej Kovařčík nastoupil do svého prvního utkání za České Budějovice. Jak ho hodnotí? Co říká na fanoušky, spolupráci s mladíky v útoku, nebo na možnost konfrontace se zahraničními týmy?

Ondřeji, máte za sebou premiéru v dresu Motoru, jak ji hodnotíte ?

Tak byl to první zápas, byl to náročný zápas, hráli jsme jen na tři lajny. Ještě v rámci kondiční přípravy. Takže nebylo to lehké, i to počasí tomu nenahrávalo, led nebyl nic moc, ale nějak jsme si s tím poradili a myslím, že zaslouženě jsme vyhráli.

Naskočil jste zpět do zápasového tempa po velmi náročné letní přípravě, jak jste se cítil?

Doufám, že to každým zápasem bude lepší. V těch prvních zápasech, co se týče timingu a pozic na ledě, se ze začátku tápe. Ale určitě to bude během přípravy lepší a lepší.

V čem byla Bratislava podle vás v utkání nejvíce nebezpečná?

Nevěděli jsme, co od toho na začátku čekat, byl to pro nás první zápas v přípravě a oni už jsou rozehranější, takže nás trošku přehrávali. Nevěděli jsme úplně, kde být, ale potom si myslím, že jsme tu hru vyrovnali a že už to bylo lepší.

Sice nebyla hala zaplněná celá, ale jste rádi, že jste konečně mohli vyjet na led před fanoušky?

Určitě, to bylo super. Zahrát si tady před domácími fanoušky, kteří byli skvělí, a to zdaleka nebyla plná hala, taková návštěva na přípravu není úplně standardní. Tolik fanoušků chodilo ve Finsku na ligu (usmívá se), takže určitě to bylo příjemné.

Prohrávali jste 0:1, ale vedení jste brzy získali na svou stranu. Sám jste asistoval na gól na 2:1 v přesilové hře. Pomohlo vám to k dalšímu vývoji utkání?

Jednoznačně nám pomohlo, že se nám podařilo zápas brzy otočit, vlilo nám to krev do žil. Ve druhé třetině jsme je zatlačili. Škoda, že jsme nepřidali více gólů, mohlo to být klidnější.

V útoku jste nastoupil s Filipem Přikrylem a Josefem Koláčkem, jak hodnotíte tuto spolupráci s mladíky?

Sice jsme spolu trénovali pouze dva tréninky, ale oba jsou velmi šikovní hráči. Filip Přikryl je strašně šikovný na puku a Pepa Koláček dokáže vymyslet skvělou přihrávku, takže určitě to bylo fajn.

Čeká vás v úterý zápas v Milevsku se Spartou, co od toho očekáváte?

Bude to určitě extrémně těžký zápas, Sparta má obrovsky silný tým a je každoročně favorit na titul. Pokud bude ještě takové počasí jako je teď, tak to tomu nebude nahrávat. Sparta je strašně kvalitní tým a my se na to musíme co nejlépe připravit a v rámci přípravy musí výkony gradovat směrem k soutěži.

Jste rádi, že v přípravě budete hrát s několika zahraničními soupeři, jako je Davos, Zug, nebo například Eisbären Berlín?

Jsme rádi, protože nám to může otevřít oči, jak se to dělá jinde, jak to tam funguje. Soupeři jsou to kvalitní. Takže se na to moc těšíme.

Máte před nadcházející sezónou nějaké cíle, ať už individuální nebo týmové?

Upřímně, zatím nad tím nějak nepřemýšlím. Snažím se jít zápas od zápasu, zlepšovat se postupně, hlavně do toho dobře naskočit po tom zranění a pomalu si tu hledat nějakou svojí roli.

Sociální sítě

Dnes hrajeme ! | Turnaj zakončíme utkáním proti německému mistrovi Eisbärenu Berlín ??! Začínáme v 17:00??.

Na úvod turnaje došlo také k čestnému vhazování, kterého se ujala paní primátorka města Dagmar Škodová Parmová spolu s výkonnou...

A v sobotu znovu na hokej! Od pěti hodin změříme síly s německým mistrem Eisbären Berlin.

×
×
Dnes v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Motor České Budějovice