Banes Motor České Budějovice
včera, Marek Baloun

Rád jsem podpořil dobrou věc, řekl Jiří Novotný po Zápase hvězd

Sobotní podvečer nepatřil jen souboji Motoru s berlínskými Medvědy. V pražské O2 aréně se odehrálo utkání legend, kdy se proti sobě postavily týmy Davida Pastrňáka a Jakuba Voráčka. Součástí „týmu Voras“ byl i sportovní manažer Budějovic Jiří Novotný. Jak si utkání užil a co zatím říká na průběh přípravy?

Jak jste si užil zápas?

Výborný, moc jsem si to užil. Bylo to na dobrou věc, s vynikajícími hráči a jsem rád, že jsem byl pozván. V období, kdy je venku krásné počasí, přišlo hodně lidí, za což jim děkuju. Bylo to vynikající.

Jak probíhala vaše cesta do výběru Jakuba Voráčka, od koho přišla pozvánka?

Volal mi Pavel Maršoun (agent Jakuba Voráčka – pozn. red.), který mě požádal, jestli bych nepřijel hrát. Já se koukl na rozvrh Motoru, zeptal jsem se vedení, to mi vyšlo vstříc a jsem rád, že jsem mohl přijet.

Jaký byl Voras kapitán?

Vynikající. S Vorym se známe z Columbusu a strávili jsme spolu krásné časy. Vynikající kluk, neskutečný hokejista a jsem rád, že jsem mohl být součástí dobrých věcí, které dělá.

Byla nějaká strategie, nebo jste si to prostě šli užít?

Strategie byla vyhrát. Byla to exhibice a každému asi bylo jasné, že Pastův tým jsou jedni z nejlepších hráčů na světě. My jsme nejdříve prohrávali, ale pak jsme za to vzali. Uhráli jsme si to a já jsem za to rád, protože jsme vyhrát chtěli.

Budou nějaké oslavy, nebo se rozjedete domů?

Já mám doma dvě malá dvojčátka, manželka je tu se mnou, (starší) děti také, takže nechávám manželku si užít a my pojedeme domů.

Pojďme ještě k Motoru. Jak zatím hodnotíte přípravu?

Nevím, jak jsme hráli dneska... (dostává informaci, že Motor vyhrál) My jsme vyhráli turnaj? (neskrývá radost) Tak to přípravu hodnotím velmi pozitivně. Máme těžké zápasy, to jsem s trenéry chtěl. Točíme se sestavou, dneska jsme udělali nějaké změny. Ráno jsem byl ještě na zimáku, takže sem jsem přijel později. Jsem jedině rád, že se můžeme konfrontovat se špičkovými týmy v Evropě. Ukáže nám to hlavně nedostatky, které máme. Chceme se zlepšovat zápas od zápasu, to je náš cíl a zatím jsem víceméně spokojen. Spíše jsem radši, že tam nejsou žádná větší zranění.

Co je třeba do startu ligy zlepšit?

Je toho hodně. Nejdou nám přesilové hry, hledáme optimální složení lajn, kde se od začátku v dobrém světle jeví lajna Beránek – Toman – Valský. Starší kluci se hůř rozjíždějí, ale všichni makají a Láďa Čihák s Jirkou Hanzlíkem jsou známi, že nepolevují, ale naopak přidávají na tempu a kluci toho mají plné kecky. Pro mě je pozitivum, že oproti minulému roku nemáme žádná zranění třísel, hamstringů a obecně dolní části těla, takže můžeme pracovat s pěti lajnama. Kluci, kteří bojují o místo, se jeví velmi dobře a tlačí na první dvě lajny. Vše splňuje svůj účel.



Tým Voras – Tým Pasta 8:5 (4:3, 3:1, 1:1)
Branky: 8., 17. a 37. Tlustý, 39. a 60. Kubalík, 13. Nečas, 19. Voženílek, 33. Rutta – 6., 11. a 39. z trest. střílení O. Beránek, 6. a 41. Pastrňák.
Tým Voras: Pavelec (21. Kacetl) – Krajíček, Hronek, Němec, Krejčík, Rutta, Barinka – Nečas, Novotný, Voráček – Voženílek, Flek, Kubalík – Bednář, Čajánek, Tlustý. Trenéři: Martin Ručinský a Slavomír Lener.

Tým Pasta: Neuvirth (21. Mazanec) – Kundrátek, Ščotka, J. Nedvěd, Nakládal, Židlický, Hájek, Kempný – Pastrňák, Plekanec, Červenka – Výborný, Hanzal, O. Beránek – Hlaváč, J. Hlinka, Vlasák – Klepiš. Trenéři: Radim Rulík, Jiří Kalous a Martin Růžička.
Sociální sítě

Dnes hrajeme ! | Turnaj zakončíme utkáním proti německému mistrovi Eisbärenu Berlín ??! Začínáme v 17:00??.

Na úvod turnaje došlo také k čestnému vhazování, kterého se ujala paní primátorka města Dagmar Škodová Parmová spolu s výkonnou...

A v sobotu znovu na hokej! Od pěti hodin změříme síly s německým mistrem Eisbären Berlin.

×
×
Dnes v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Motor České Budějovice