Banes Motor České Budějovice
včera, Martin Vašíček

Lépe to dopadnout nemohlo, řekl po triumfu na turnaji střelec třetího gólu Jan Ordoš

Motor v sobotním zápase na domácím ledě zakončil turnaj Energie AG Motor Cup. Vyhrál 5:0 nad mistrem z Berlína, a díky lepšímu skóre získal trofej a celkové prvenství na domácím turnaji. Zápas s nejlepším německým týmem posledních let zhodnotil jeden ze střelců Jan Ordoš.

Honzo, vstřelil jste gól, vyhráli jste nad Berlínem 5:0 a získali prvenství na domácím turnaji. Lépe to nemohlo dopadnout, že?

Přesně tak, máte pravdu, lépe to opravdu dopadnout nemohlo. Před zápasem jsme si říkali, že budeme muset vyhrát asi o čtyři nebo o pět gólů (usmívá se). Že se to takto sešlo, tak to je skvělé. Podmínky ale byly velmi náročné, velké vedro a těžko se v tom hrálo. Ale tím, že to takhle dopadlo, tak za to můžeme být rádi. Mistr německé ligy se každý den neporáží a ten pohár je taková třešnička na dortu.

Odehráli jste druhý zápas během tří dnů. Jste rád, že zápasy byly v rychlém sledu?

Ano, jsem rád. Jelikož takto to funguje běžně i v sezóně a budeme na to muset být fyzicky připravení. Jen tomu dnes nenahrávalo počasí a s tím spojená i kvalita ledu, která se od toho odvíjí.

Když porovnáte Kärpät s Berlínem, v čem byli tito soupeři odlišní?

Myslím si, že Kärpät byl bruslivější celek a byli velmi dobří na puku. Berlín byl velmi soubojový, někdy i až zákeřný tým.

Souhlasíte s tím, že dnes vám fungovala hra do defenzivy? Byla organizovanější a soupeři se hůře dostávali do pásma?

Myslím si, že tam bylo hodně přečíslení, které mohli vyřešit jinak a pak by měl zápas úplně jiný vývoj. Ale máte pravdu, že dnes nám defenziva fungovala lépe oproti předchozímu utkání s Kärpätem.

Dnes jste měli skvělý vstup do zápasu a vedli jste o dva góly. Byli jste právě na toto upozorňováni před zápasem?

Právě v těch předchozích zápasech jsme neměli vůbec dobré vstupy do nich. Takže trenéři apelovali na to, abychom byli od začátku aktivní a řekl bych, že dnes jsme do toho vstoupili velice dobře. Vytvářeli jsme si šance, dobře jsme je zamkli v jejich pásmu od první minuty, byli jsme aktivní. Pak hned přišla přesilová hra a podařilo se nám ji využít. Takže s tím, jak jsme dnes vstoupili do utkání, jsme spokojeni. Nesmíme ale usnout na vavřínech a pracovat dál.

Fungovaly vám přesilové hry. Bylo to tím, že jste zrychlili pohyb a kombinační hru?

Dalo by se asi říci, že nám to šlo rychleji od hokejky a že jsme byli svižnější. Proměnili jsme dvě přesilové hry, což je velmi důležité i pro naše sebevědomí. Hlavní ale je, abychom přesilové hry sehráli takhle i v nadcházejících utkáních.

V přípravě jste se doposud utkali se švýcarskými týmy, ale i finským a německým týmem. Jak to hodnotíte?

Jednoznačně jsem za to rád. Jelikož každá země má jiný styl hokeje a jsou v něčem výjimeční. Týmy ze Švýcarska byly kvalitní po více stránkách, ve svých týmech mají hlavně ofenzivní hvězdy. Ale mají také skvělé produktivní obránce. Hráči Kärpätu byli velice rychlí, skvělí na puku a měli výborný přehled ve hře. Berlín naopak hodně soubojový. Každý tým měl něco a tyto zkušenosti bychom měli využít v následující sezóně.

Sociální sítě

Dnes hrajeme ! | Turnaj zakončíme utkáním proti německému mistrovi Eisbärenu Berlín ??! Začínáme v 17:00??.

Na úvod turnaje došlo také k čestnému vhazování, kterého se ujala paní primátorka města Dagmar Škodová Parmová spolu s výkonnou...

A v sobotu znovu na hokej! Od pěti hodin změříme síly s německým mistrem Eisbären Berlin.

×
×
Dnes v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Motor České Budějovice