Banes Motor České Budějovice
20.09.2021, Jiří Michal

Proti Plzni s novou posilou. Modrý očekává velký test

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po jednokolové pauze přichází na řadu další zápas, tentokrát s plzeňskou Škodovkou, se kterou Motor z poslední sezony nemá vůbec dobrou bilanci. Letos nicméně je vše jinak a právě Jihočeši budou mít velkou šanci hned v úterý některou z porážek Indiánům oplatit. Utkání začíná v 17:20 a vy jej, pokud nemůžete do Budvar arény osobně (vstupenky zde), můžete sledovat na obrazovkách ČT Sport nebo prostřednictvím streamu na Hokejce tady.

HC Škoda Plzeň

Plzeňští už v přípravě nepůsobili tak sebejistě, jako v přechozích sezonách. Není se však čemu příliš divit, jelikož kádr Škodovky doznal velkých změn a letos nebudí takové ambice. Začátek ročníku se taktéž příliš nepovedl, Pardubice si na vlastním ledě se Západočechy bez problému poradily v poměru 4:0. Malé překvapení se však zrodilo hned v následujícím utkání, kdy z Plzně odjížděl s prázdnou Třinec. To byla však zatím jediná výhra svěřenců Václava Baďoučka a Miloše Říhy mladšího. V posledních třech duelech postupně Indiáni ztráceli proti Olomouci, Mladé Boleslavi a pražské Spartě, proti které však dokázali vybojovat jeden bod za remízu v základní hrací době.

Západočeský celek trápí především slabá produktivita, v pěti utkáních se Plzeň radovala pouze devětkrát, to je v průměru méně než dvě vstřelené branky na utkání, s čímž rozhodně nemůže být nikdo spokojen. Autoři dvou branek Michal Bulíř a Jan Schleiss si tak v tuto chvíli dělí pomyslnou korunu střelců svého týmu. První jmenovaný ovšem na rozdíl od Schleisse nasbíral ještě tři brankové nahrávky a má tak podíl na více než polovině vstřelených branek Plzně.

Sestava Plzně ze zápasu se Spartou (19. 9.)

Pavlát (D. Furch) – Budík, Čerešňák, Graňák, Jiříček, J. Kindl, Kvasnička, L. Kaňák – Dzierkals, Mertl, Schleiss – Kantner, Kodýtek, Bulíř – Blomstrand, G. Thorell, M. Lang – Malát, Přikryl, Kuťák.

Z tábora Motoru

Ačkoliv nás proti Plzni čeká již šesté kolo nového ročníku Tipsport extraligy, jihočeští hokejisté vstoupí na led teprve popáté, jelikož v nedělní hrací den na ně zbyla pozice lichého týmu z důvodu 15 účastníků. Uvidíme, jestli družině Jaroslava Modrého přijde odpočinek vhod a dokáže Plzni oplatit porážku z přípravné fáze sezony. Po domácích výhrách proti Kladnu a Olomouci nyní bude Motor usilovat o udržení domácí neporazitelnosti a další tři body do tabulky.

Nastoupit do zápasu by měla nová posila, obránce Stuart Percy: "Je to kreativní obránce s dobrým bruslením. Doufáme, že splní roli, kterou měl loni ve Finsku. Je aklimatizován na evropský hokej. Už se zapojil do tréninkového procesu, vypadá dobře. Proti Plzni by po vyřízení administrativních formalit měl nastoupit," vyhlíží trenér Jaroslav Modrý.

Západočeského soupeře vnímá jako velmi zdatného protivníka. "Plzeň je posledních několik let dobře bruslící, pracující tým, který hraje poctivý hokej. Její kádr je dobře poskládaný, bude to pro nás velký test," říká Modrý. Ten má z Plzně bohaté zážitky, Tomáše Vlasáka tam zažil jako spoluhráče, teď proti sobě budou stát na trenérských lavicích. "Určitě se pozdravíme, prohodíme pár slov a popřejeme hodně štěstí. Uvidíme, lepší tým vyhraje," usmívá se českobudějovický kouč. V Motoru působí Milan Gulaš nebo Roman Vráblík, kteří v minulých sezónách hráli za Plzeň a mohou pro své spoluhráče připravit menší motivaci za skalp bývalého zaměstnavatele. Toho se ale Modrý jako trenér neúčastní. "To je parketa kluků v kabině. Moje práce je je připravit, aby měli všechny informace, abychom byli připraveni hrát náš hokej," pronesl šéf českobudějovické střídačky.

Zatím všechny zápasy Motoru odchytal Dominik Hrachovina. "I s Honzou Strmeněm jsme spokojení, v tréninku maká, až mu zaťukám na rameno, bude připraven hrát. Ale máme jenom jednu branku. Přivedli jsme Dominika, aby vedl náš tým, zatím si svou šanci drží. Je ale jedno, kdo v bráně bude, důležité je, abychom si každý dělali svoji práci," sdělil Modrý k tématu ohledně brankoviště Motoru.

Sestava Motoru z posledního zápasu - 17. 9. 2021

Hrachovina – Piskáček, Bučko, Bindulis, Vráblík, Štencel, Slováček – Ondráček, Pech, Gulaš – Abdul, Hanzl, Vondrka – Venkrbec, D. Voženílek, Valský – M. Beránek, Toman, Holec.



Podmínky účasti na utkáních Motoru

Kromě prokázání se vstupenkou není možné vpustit fanoušky, kteří vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19. Dále je nutné doložit písemně či elektronicky i splnění alespoň jedné z následujících podmínek:

  • kompletně ukončené očkování alespoň 14 dní před utkáním (na Plzeň do 7. září)
  • oficiálně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní před utkáním (na Plzeň od 25. března)
  • oficiální POC (antigenní) test ne starší než 72 hodin před utkáním (na Plzeň od 18. září v 17:30) - možno absolvovat ZDARMA před Budvar arénou
  • oficiální PCR test ne starší než 7 dní před utkáním (na Plzeň od 14. září)

    Ideální je prokázat se zeleně svítícím jménem v aplikaci Tečka, kde se sdružují informace z očkování i testů. Je to bezesporu rychlejší, než případná kontrola písemností. Také pokud chcete absolvovat test až na místě, přijďte s dostatečným předstihem!

    Děti do 6 let a 130 cm výšky mají vstup volný a nemusí dle nařízení splňovat ani žádné další podmínky, kromě absence příznaků nemoci. Všechny starší děti musí splňovat stejné podmínky, jako kdokoli jiný. V prostorách Budvar arény je (momentálně) nutné po celou dobu nosit ochranu horních cest dýchacích a dodržovat všechna aktuální zákonná nařízení vlády.

  • Sociální sítě

    Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....