Banes Motor České Budějovice
dnes, Václav Plachta

Po dvou domácích zápasech zavítá Motor do Litvínova

Po nedělním domácím utkání s Mladou Boleslaví čeká na jihočeský Motor další úterní výjezd, ve kterém svěřenci Ladislava Čiháka změří síly s litvínovskou Vervou. Začátek utkání je na Zimním stadionu Ivana Hlinky naplánován na 17:30. Již ve čtvrtek měl navíc Motor na domácím ledě přivítat Vítkovice. Tento zápas je však odložen. Podrobnosti naleznete ZDE.

BANES MOTOR ČB

Českobudějovický Motor aktuálně neprožívá ideální období. Po drtivém vítězství nad Pardubicemi museli Jihočeši zkousnout tři porážky, z toho dvě na domácí půdě. Doposud poslední utkání odehráli svěřenci Ladislava Čiháka v neděli proti Mladé Boleslavi. Motor se dostal v průběhu utkání do dvoubrankového vedení, které však v posledních deseti minutách ztratil a nakonec tak po výsledku 2:3 putovaly všechny tři body s Bruslaři do Mladé Boleslavi.

V nedělním utkání se poprvé v českobudějovickém dresu prosadil útočník Ondřej Kovařčík, který se ziskem čtyř kanadských bodů patří mezi nejproduktivnější hráče týmu. Jak letní posila hodnotila porážku s Mladou Boleslaví si můžete přečíst v rozhovoru zde. Druhou jihočeskou branku vstřelil naopak kapitán Milan Gulaš, pro kterého šlo o druhý přesný zásah v letošní sezoně.

V rámci statistického okénka se mohou Jihočeši spolehnout na své početní výhody, které s více než jednadvaceti procenty mají v rámci extraligového kolbiště čtvrté nejlepší. Naopak ve hře v oslabení se Motor nachází až na jedenácté pozici. Nutné je však dodat, že Motor patří k nejméně trestaným týmům, přičemž za šest zápasů bylo Jihočechům uděleno pouze čtyřicet šest trestných minut, což je čtvrtý nejnižší počet.

Sestava Motoru v utkání proti Mladé Boleslavi:

Klouček (Strmeň) – Doudera, Kachyňa, Štencel, Reilly, Pýcha, Kubíček, Cibulka – Kovařčík, Přikryl, Gulaš – Ordoš, Kondelík, M. Beránek – Kubík, Pech, Olesen – Kašlík, Koláček, Valský

HC VERVA LITVÍNOV

Litvínovská Verva prožívá vstup do nového ročníku jako z pohádky. Šest zápasů, šest výher a nový extraligový rekord v podobě stoprocentní bilance po prvních šesti zápasech v rámci základní části. Poslední utkání odehrála Cheza v neděli na ledě nevyzpytatelné Olomouce. Litvínov nakonec přetlačil Kohouty poměrem 2:1, když se o vítěznou branku postaral, po přihrávce od svého bratra Ondřeje, David Kaše.

Kromě známých tváří je důležitým článkem litvínovského týmu také jedna z letních posil Vervy. Kanadský obránce Jared McIsaac si za šest utkání připsal sedm kanadských bodů a vede tak bodování týmu. Mezi nové akvizice v litvínovském dresu patří dále například švédský útočník Filip Sandberg, nebo zkušený extraligový obránce Adam Polášek. Celkově na sever Čech zavítalo osm nových tváří, mezi kterými je i pro Jihočechy známý Lukáš Vopelka, jenž má v rámci severočeské spolupráce vyřízené střídavé starty z Vervy do Chomutova.

V kontextu odchodů a startu nového ročníku Tipsport extraligy se zatím jeví jako největší ztráta odchod Jindřicha Abdula do Vítkovic. Člen bronzového týmu Českých Budějovic ze sezony 2021/2022 aktuálně vede bodování celé soutěže se ziskem deseti bodů, které nasbíral za tři góly a sedm nahrávek. Mezi další citelné ztráty patří odchod britského střelce Liama Kirka do Německa, návrat Andreje Kudrny do rodného Slovenska, nebo také přesun obránců Janise Jakse a Patrika Demela v rámci extraligového rybníčku do jiných klubů.

Sestava Litvínova v utkání v Olomouci:

Zajíček – Zīle, Baláž, Zeman, McIsaac, Polášek, Husinecký, Beran – Koblasa, Sukeľ, Sandberg – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Jurčík, Gut, Pekař – Vopelka, Jícha, Havelka

Vzájemné zápasy z loňské sezony:

Verva Litvínov - Banes Motor ČB 4:3

Banes Motor ČB - Verva Litvínov 1:0

Verva Litvínov - Banes Motor ČB 4:3p

Banes Motor ČB - Verva Litvínov 4:7


Sociální sítě

??Ve čtvrtek se s Vítkovicemi nehraje! Soupeř bojuje s nemocí ve svých řadách, duel tak byl odložen

65. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Milan Němec. V A týmu hrál v sezoně 1982-83, nastoupil do 5 zápasů a vstřelil i 1...

Premiérovou branku v dresu Motoru si v zápase proti Mladé Boleslavi připsal Ondřej Kovařčík. Jeho trefa ale nakonec k výhře...