Banes Motor České Budějovice
včera, Petra Bicková

V kontextu zápasu je můj gól hořkosladký, říká Ondřej Kovařčík

Premiérovou branku v dresu Motoru si v zápase proti Mladé Boleslavi připsal Ondřej Kovařčík. Jeho trefa ale nakonec k výhře nepřispěla. Budějovičtí v závěru ztratili vedení a prohráli 2:3. Tři body tak patří Bruslařům.

V zápase proti Spartě se vám úplně nedařily přesilové hry. Dnes první branka padla právě z početní výhody, řekli jste si k tomu něco?

Řekli jsme si, že je musíme hrát trochu lépe a naštěstí hned z první jsme dali branku. Kromě jedné ale byly další celkem směšné. Škoda, že jsme si nepomohli ještě třetím gólem. Podle mého by další branka zápas zlomila, ale bohužel i tohle je hokej a může nás to jedině posílit.

Nejednalo se pouze o první gól Motoru dnešního zápasu ale i o vaši premiérovou branku v dresu Budějovic. Bude vás to stát příspěvek do klubové kasy?

Asi jo, ale vzhledem k výsledku zápasu je to takové hořkosladké. Každopádně Pecháček určitě něco vymyslí.

K tomu směřuje moje další otázka. Jistě zamrzí, když první branka nepřispěla k vítězství.

Určitě. V kontextu zápasu je to defacto k ničemu, protože nevedl ke třem bodům. Je to těžké. Zápas jsme neměli vůbec špatně rozehraný, je to strašná škoda.

Dlouho to vypadalo na pohodový průběh, ale během chvíle jste inkasovali dva góly. Pak Boleslav přidala třetí, co se stalo ve třetí třetině?

Boleslav dala šťastný gól. Myslím, že trefili hráče do obličeje, takový gól dá jednou za život. Je to dostalo na koně, začali si věřit. Hned dali vyrovnávací branku, my jsme zůstali trochu opaření a jen jsme čekali, co s námi udělají a bohužel jim tam spadl ještě třetí. Pak už to bylo pro nás těžké.

Dneska jste se posunul do prvního útoku k Milanu Gulašovi k Filipu Příkrylovi. Jak jste byl spokojený s touhle spoluprácí?

Bylo to celkem fajn, šance jsme si vytvořili. Škoda, že jsme nedali třetí gól, šance byly na konci druhé třetiny. Uvidíme, jak to bude vypadat v Litvínově.

S čím na led lídra pojedete?

Těžko teď k tomu něco říct, jsme plní emocí z dnešního zápasu. Řekneme si k tomu určitě něco zítra, uvidíme situace i na videu. Nejdřív musíme probrat zápas s Boleslaví, a pak můžeme říct, s čím pojedeme do Litvínova.

Sociální sítě

Motor!

DNES HRAJEME DOMA! | Po Spartě dnes do Budvar arény zavítá Mladá Boleslav ??! Mimo jiné dnes také hrajeme pro děti. Už od 16...

V neděli se jde na hokej! Naším soupeřem bude tentokrát BK Mladá Boleslav.

Už zítra čeká Motor zápas pro děti s možností vyfotit se s hráči ve fotokoutku a s dárkem pro každého malého motoráka! Vstupenky...