Banes Motor České Budějovice
26.08.2024, Zbyněk Rýpar

Deváťáci vezou z táborského turnaje zlato!

Čtvrtý srpnový víkend patřil v kategorii hráčů do 15 let turnaji v Táboře, kterého se zúčastnili i naši deváťáci. Dalšími účastníky turnaje s názvem O pohár města Tábora byli hokejisté z Chomutova, Liberce, Přerova a domácího Tábora. Svěřenci Arpáda Györiho, Lukáše Chaloupky a Františka Čecha odehráli velmi dobrý turnaj, když ani jednou neokusili hořkost porážky.

Českobudějovičtí vstoupili do turnaje, který se hrál v netradičním formátu 2x 25 minut a k tomu ještě pětiminutové prodloužení 3 na 3, vítězstvím v jihočeském derby proti domácímu Táboru. Nejprve zvítězili 2:0, následně 7:0 a 3:0. Branky si rozdělili Hruška, Volf, Petrák, Fleischman, Fošum, Klimeš, Pánek a dokonce pět branek vstřelil Albrecht. Také druhý zápas, tentokrát proti moravskému týmu z Přerova, vyšel Motoru na jedničku. Díky čtyřem brankám extrémně produktivního Albrechta, dvěma brankám Hrušky a Fleischmana, k nimž se přidali po brance Klimeš, Eiselt, Fošum a Volf, zvítězili kluci 4:1, 5:2 a 3:1. V neděli odehrál Motor další dvě utkání. Nejprve proti Chomutovu, který naši hokejisté porazili 3:2, 4:3 a 1:0. O branky se tentokrát postarali Volf, Klimeš a po dvou brankách trojice hráčů - Albrecht, Hruška a Lukeš. Poslední duel odehrál Motor proti Liberci a tento zápas byl také nejvyrovnanější. Petrák s Albrechtem byli jedinými střelci Motoru při skóre 1:1 a 1:0. Prodloužení skončilo 2:2, a tak přišli na řadu samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hokejisté z Liberce. Naše deváťáky ale nemusela porážka po nájezdech vůbec mrzet, jelikož v celém turnaji byli nejlepší a odvezli si domů kromě prvního místa i další individuální ceny. Nejtvrdší střelu měl Radim Klimeš, nejšikovnějším hráčem v nájezdech byl Tomáš Albrecht, nejlepším brankářem v nájezdech Miroslav Líbal a nejrychlejším hráčem turnaje byl Matěj Petrák. Čtyři ceny z šesti tak putují do Českých Budějovic!


Sociální sítě

Dnes hrajeme ! | Turnaj zakončíme utkáním proti německému mistrovi Eisbärenu Berlín ??! Začínáme v 17:00??.

Na úvod turnaje došlo také k čestnému vhazování, kterého se ujala paní primátorka města Dagmar Škodová Parmová spolu s výkonnou...

A v sobotu znovu na hokej! Od pěti hodin změříme síly s německým mistrem Eisbären Berlin.

×
×
Dnes v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Motor České Budějovice