Banes Motor České Budějovice
10.10.2019, Michal Heřman

Motoru se venku daří. Do Havířova jede potvrdit první místo

Vybojované vítězství nad Frýdkem-Místkem (3:2) vyšvihlo hokejisty ČEZ Motoru na dělené první místo Chance ligy. V sobotu hrají Jihočeši šlágr kola na ledě třetího AZ Havířov. Zápas začne v 17 hodin a sledovat ho můžete na Hokejka TV či textově na onlajny.com.

HC AZ Havířov 2010

Havířov v uplynulé sezoně překvapil a skončil na 6. místě. Dokázal být pro favority soutěže nepříjemný soupeř. Během letní přestávky doznal kádr poměrně významných změn, ale ani odchod důležitých hráčů tým nějak výrazně neoslabil. Naopak nově vzniklá parta zatím hraje dobře a důkazem je aktuální třetí místo v tabulce.

Během léta odešlo několik hráčů včetně exbudějovického brankáře Ondřeje Bláhy (Vsetín). Skvěle ho ale zastoupil Aleš Stezka, který si drží procentuální úspěšnost na vysoké hodnotě 94,38 %. V týmu už nejsou ani produktivní Branislav Rehuš (loni 41 bodů, nyní Vsetín) nebo Tomáš Gřeš a Antonín Bořuta. Jihočeští fanoušci dobře budou znát urostlého 195 cm vysokého obránce Ondřeje Kachyňu.

Havířov má po 12 kolech slušných 24 bodů a na Motor ztrácí aktuálně pět. V posledních pěti zápasech zaváhal jen na půdě Benátek nad Jizerou (1:4), jinak všechny zápasy vyhrál. Nejčerstvější je výhra na ledě jihlavské Dukly, kde AZ vyhrál 3:1. Tým táhne produktivní Radek Veselý (9+5), který proti Jihlavě předvedl parádní sólo přes celé kluziště.

Posledních pět zápasů

Kadaň – Havířov 1:4
Ústí – Havířov 2:3p
Benátky – Havířov 4:1
Havířov – Slavia 1:0
Jihlava - Havířov 1:3

Sestava Havířova z utkání v Jihlavě

Stezka – Chroboček, Matai, Rašner, Mrowiec, Malina, L. Rutar, Kachyňa – Maruna, F. Seman, Bambula – L. Bednář, R. Veselý, Kotala – Žiak, Cihlář, Danielčák – Fridrich, Baláž, Pořízek


13. kolo

HC AZ Havířov 2010 – ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 12. října 17:00, Gascontrol Aréna

Z kabiny Jihočechů

Motor může jet do zápasu v Havířově v pohodě. Bodoval v pěti posledních zápasech a navíc u soupeřů vždy získal alespoň bod. V tabulce se po výhře nad Frýdkem-Místkem vyšvihl na dělené první místo (má lepší skóre než Poruba, ale horší vzájemný zápas). Poslední tři venkovní zápasy zvládl na ledě silných týmů – Chomutov, Jihlava a Vsetín. Takže není důvod, aby si na Havířov nevěřil.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Klouček – Plášil, Pýcha, Suchánek, Vydarený, Pavel, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, R. Přikryl, Šimánek – Endál, M. Novák, Karabáček – Babka, Prokeš, Beránek – J. Veselý

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Jdeme do zápasu z prvního místa a chceme to potvrdit. Havířov je velice organizovaný tým s perfektní obranou. V jejich prostředí je těžké hrát. Víme ale, co nás čeká. Prověří to celý tým a ukáže to, jestli jsme první právem. Nemůžeme si dovolit mít slabší chvilky, protože to domácí umí potrestat. Těšíme se, bude to zajímavý zápas. Jedeme ráno v den utkání a před odjezdem dáme ještě video. Samozřejmě je lepší hrát doma, ale cestování neřešíme. Jestli jedeme hodinu nebo čtyři je jedno. Na ledě musí kluci hrát tak, jak po nich požadujeme."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....