Banes Motor České Budějovice
08.10.2019, Adam Pavlíček

Dalším soupeřem v Budvar aréně bude Frýdek-Místek

V pondělí českobudějovičtí hokejisté zvládli těžkou zkoušku proti Vsetínu. Zvládli ji podle plánů a kolotoč zápasů Chance ligy se opět stěhuje do Budvar arény, kam přijedou hokejisté z Frýdku-Místku. Ti si v minulém kole také vyšlápli na silného soupeře, když o dva body obrali jihlavskou Duklu. Utkání začíná standardně v 17:30. Vstupenky je možné zakoupit pohodlně online na tomto odkazu. Pokud se na zápas nedostanete osobně, bude možné jej sledovat skrze textový online přenos nebo živý přenos na HokejkaTV.

HC Frýdek-Místek

Výhra, prohra, výhra, prohra… Rysi od začátku sezony nastolili zajímavý trend. Od prvního kola pravidelně střídají úspěšné zápasy s těmi méně úspěšnými. Ovšem nedá se říct, že by to svěřencům Vlastimila Wojnara přinášelo výraznější úspěch. V tabulce se zatím nacházejí na jedenácté pozici.

Výčet zápasů, které zatím Frýdek odehrál, je poměrně paradoxní. Body ztrácí především proti soupeřům ze spodní poloviny tabulky a těm papírově slabším, naopak se mu daří proti aspirantům na vyšší příčky. O body již obral Vsetín, Jihlavu nebo třetí Havířov.

Na frýdecko-místecké soupisce figuruje množství mladších hráčů, nynějších nebo někdejších mládežnických reprezentantů. Rysi se ale opírají spíše o zkušenější hráče. Ať už jde o Mikulíka, Davida Květoně nebo Rostislava Martynka. V nejlepší čtyřce týmového bodování jsou právě tito tři hráči, všem je nad třicet let. Výjimkou je Štěpán Novotný, který ale v týmu patří také ke zkušenějším hráčům.


Poslední pět zápasů
Frýdek - Jihlava 4:3sn.
Slavia - Frýdek 2:1
Frýdek - Benátky 5:3
Ústí - Frýdek 4:2
Frýdek - Kadaň 8:0

Sestava z posledního utkání proti Jihlavě:

Malík – L. Kovář, Haman, Zahradníček, J. Adámek, Kudla, Hrachovský, J. Michálek – Klimša, Novotný, Martynek – Kofroň, Hladonik, Mikulík – Kvasnica, Stuchlík, Eret – Motloch, Kaukič, Przybyla.


12. kolo

ČEZ Motor České Budějovice – HC Frýdek-Místek

Středa 9. října 17:30, Budvar aréna

Zpod Černé věže

Českobudějovickým hokejistům vstup do sezony vyšel. Daří se jim na venkovních kluzištích. Ještě se nestalo, aby Jihočeši u soupeře nezískali alespoň jeden bod. Svěřenci trenérů Prospala a Tottera uspěli v Chomutově, Jihlavě nebo v minulém kole na Vsetíně.

Střelecky se nejvíce daří Janu Veselému. Téměř dvoumetrový útočník nastolil vysoký standard v úvodních kolech, když se trefil devětkrát. Od šestého kola ale zatím gólově mlčí. Uvidíme, zda jeho desátá branka přijde třeba proti Frýdku. Bodově zatím překvapují také dva obránci. Ti jsou dokonce dvěma nejproduktivnějšími hráči týmu. Jde o Pavla Pýchu a Karla Plášila. Oba mají shodně třináct bodů za tři branky a deset asistencí.

Sestava z posledního utkání proti Vsetínu:

Strmeň - Pýcha, Plášil, Suchánek, Vydarený, Pavel, Lytvynov - Holec, Venkrbec, Christov - Doležal, Přikryl, Šimánek - Endál, Novák, Karabáček - Babka, Prokeš, Beránek - Veselý.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Budeme se chtít revanžovat za domácí ztrátu dvou bodů s Porubou a doma získat plný bodový zisk. Pokud navážeme na naše poslední zápasy, šance vyhrát bude veliká. Mladé týmy, jako jsou Litoměřice, Benátky a právě Frýdek, mají spoustu šikovných kluků, kteří zkoušejí souboje jeden na jednoho, jsou přímočaří. Musíme být disciplování, to bude důležité, a dobruslovat situace. Věřím, že se ukáže větší kvalita a dobré rozpoložení v týmu, které po výhře nad Vsetíně panuje."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....