Banes Motor České Budějovice
16.05.2019, Klub

Motor čekají v srpnu atraktivní duely. Přijede i účastník KHL!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Sedm přípravných duelů čeká Motor v předsezonní přípravě, z toho hned čtyři na domácím ledě. V rámci mezinárodního turnaje uvidí českobudějovičtí fanoušci i pikantní souboj dvou zahraničních soupeřů.

Motor začne novou sezonu 6. srpna od 17:30 na neutrálním ledě utkáním v Milevsku s extraligovou Plzní, která má ve svých řadách i několik jihočeských odchovanců. Pikantní duel to bude mimo jiné i pro Romana Přikryla, Martina Heřmana a Miroslava Holce, kteří nastupovali za Západočechy v předchozích letech.

O necelý týden později přivítají českobudějovičtí hokejisté prvního zahraničního soupeře, kterým bude kazašský HK Irtyš Pavlodar. Utkání začíná v pondělí 12.8. v 17:30. Čtyři dny nato nastoupí Motor na ledě nedalekého Lince. Loňský vzájemný duel v Keine Sorgen EisAreně vyhráli Black Wings 1:0, a tak má Motor svému soupeři co vracet.

Následně čeká Motor dvojzápas s německým týmem Lausitzer Füchse. Domácí duel se odehraje ve středu 21.8. od 17:30 a odvetný duel v německém Weißwasseru je naplánován na neděli 25.8. v 16:00.

Dva dny nato začne v Českých Budějovicích mezinárodní turnaj, který tak naváže na slavný turnaj Zlatý klas ze 70. a 80. let minulého století, kdy na ledě Českých Budějovic nastupovaly takové celky jako Dynamo Moskva, Čeljabinsk, Sibir Novosibirsk nebo reprezentace ČSSR a NDR. Zahajovací utkání turnaje začne v úterý 27.8. v 17:30, kdy změří své síly rakouský Linec s ruským Chabarovskem. O den později se od 17:30 utká Motor s Lincem a přípravu zakončí Jihočeši zápasem s Amurem Chabarovsk ve čtvrtek 29.8. v 17:30.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....