Banes Motor České Budějovice
14.05.2019, Klub

Čekají se ode mě body, ví Miroslav Holec

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V posledních letech se usadil na Moravě, kde úspěšně hájil barvy Komety Brno a Olomouce. Teď se ale Miroslav Holec vrací na jih Čech, odkud pochází, a to s jasným cílem. "Motor chce postoupit, a to je pro mě hlavní důvod, proč do Českých Budějovic přicházím. Extraliga na jih Čech patří," netají se odhodláním jedenatřicetiletý útočník.
Foto: hcolomouc.cz

Jak vlastně došlo k tomu, že vaší další štací budou České Budějovice?
Agent mi říkal o tom, že Motor o mě má velký zájem a mně se jeho nabídka líbila. Důležité pro mě je, že Motor chce bojovat o postup do extraligy, kde jsem poslední roky hrál. Věřím, že se nám podaří tenhle nesnadný úkol splnit.

Pocházíte z Písku, nebylo už někdy dřív ve hře, že byste do Motoru přišel?
Je pravda, že někdy v žácích o mě měly České Budějovice zájem, ale tehdy o tom rodiče nechtěli ani slyšet, takže z toho sešlo. A někdy před čtyřmi roky už jsme byli v kontaktu. Tehdy jsem ale dostal nabídku z Olomouce, kterou jsem přijal. A tak na Motor došlo až nyní. Ale jako malý jsem Motoru fandil, tehdy pro mě existovaly jen dva kluby - Písek a Motor, ty jsme všichni kluci sledovali.

Jak často jste se vůbec v poslední době domů na jih Čech dostal?
Skoro vůbec. Měl jsem teď poslední roky základnu spíš v Brně, takže jsem teď v Budějovicích zabloudil i po cestě na zimák. (smích)

Ambice klubu jsou asi všem jasné, ale jaké máte vy osobně? Přece jen v poslední době jste hrál hlavně v extralize. Ale když jste naskočil na střídavý start v Chance lize, měl jste prakticky bod na zápas.
Já doufám, že body budu sbírat i v Motoru, protože je mi jasné, že se to ode mě bude očekávat. Hlavním cílem je ale to, aby se dařilo celému týmu. Věřím, že budeme hrát co nejvýš.

Znáte některé své budoucí spoluhráče?
S Lukášem Endálem jsem hrál za Havlíčkův Brod i Slavii, znám se i s Honzou Veselým nebo Kubou Babkou. A většinu ostatních kluků pochopitelně znám jako soupeře z extraligy jako Karla Plášila nebo Rendu Vydareného. Určitě nejdu do neznáma.

A co říkáte na to, že vás bude trénovat Václav Prospal?
Musím říct, že obdivuju to, čeho dosáhnul jako hráč, mám k němu obrovský respekt. Myslím si, že má hráčům co předat a těším se, že i já se budu pod jeho trenérským vedením zlepšovat.

A na závěr klasická otázka na fanoušky. V Českých Budějovicích jich průměrně chodí skoro 6000, těšíte se na takové návštěvy?
Musím říct, že už jsem v Budějovicích strašně dlouho nehrál, tak se nechci pouštět do nějakého hodnocení fanoušků. Je ale jasné, že v Budějovicích je velký hlad po hokeji a hlavně po postupu. A já si také myslím, že extraliga sem patří a vždycky patřila. Bylo by hezké, kdyby se podařilo ji sem vrátit.

Díky moc za rozhovor
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....