Banes Motor České Budějovice
21.05.2018, Redakce

Raději nahraji, než dám gól, říká nová posila do útoku Roman Přikryl

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Nový centr ČEZ Motoru České Budějovice Roman Přikryl, který přišel v minulém týdnu na hostování z Plzně, se svěřil s prvními dojmy z nového angažmá. Do přípravy se po lehčím operačním zákroku zapojí o něco později, ale už teď na něm bylo znát natěšení z nového prostředí na jihu Čech.

Romane, přišel jste do Českých Budějovic z Kladna, se kterým jste právě Motor zastavili před branami baráže. Nebudou si vás vaši noví spoluhráči trochu dobírat?

Tak to nevím, to si nemyslím, že by si mě dobírali. Spíš se budou ptát, jaká byla sezóna. To už je ale loňská sezóna, teď jsem v Motoru a jsem za to rád.

Znáte se s některými novými spoluhráči?

Znám Martina Heřmana, ten je z Plzně. Jakuba Babku, s tím jsem byl v Havlíčkově Brodě, ještě znám Pavla Pýchu z mládežnické reprezentace a z kempů. A teď vlastně ještě obránce Karla Plášila.

Nyní jste po zákroku v oblasti ramene, kdy se zapojíte do tréninku?

V sobotu jsem byl na operaci, takže doufám, že co nejdřív. Doufám, že za dva, za tři týdny budu šlapat na kole. Ale zase není dobré to uspěchat.

Václav Prospal je znám svým tvrdým tréninkem a tím, že nikomu nic neodpustí. Máte z toho obavy?

Obavy jsou, to určitě. Je to nový tým, nový trenér, nová výzva. Uvidíme, jak se s tím poperu.

Začínal jste v Plzni, kterou jste opustil až v předloňské sezóně. Jak vzpomínáte na tato léta, ve kterých jste si dokonce zahrál na mistrovství světa U18?

Určitě to byla hezká léta. Zahrál jsem si proti skvělým hokejistům, kteří teď hrají v NHL. Poznal jsem tam spoustu kluků a rád na to vzpomínám.

Co od vás mohou fanoušci na ledě očekávat? Jaké jsou vaše přednosti?

Když se podívají na mé statistiky, tak je patrné, že spíš nahrávám a snažím se vytvářet šance než dávat góly. Možná ode mě budou očekávat víc gólů než loni, ale já obvykle raději nahraji, než dám gól.

Jak se vám líbí v Českých Budějovicích?

Loni v play off, když jsme tu byli s Kladnem, tak jsme bydleli na náměstí. S klukama jsme říkali, že to je hrozně hezké město, možná jedno z nejhezčích v republice. Celkově celé jižní Čechy jsou moc krásné, ale neměl jsem ještě šanci to tady prozkoumat, protože jsem zatím ještě po operaci pořád v Plzni.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....