Banes Motor České Budějovice
02.05.2017, Filip Kortus

Omlazený výběr Motoru reprezentoval na turnaji TOP4

Již druhý ročník turnaje TOP 4 přivítala českobudějovická sportovní hala v úterní podvečer. Stejně jako před rokem se ve florbale střetly týmy z fotbalového Dynama, volejbalového Jihostroje, pořadatelských FBC Štírů a samozřejmě i z hokejového Motoru. Povedenou akci přivábilo i pár stovek fanoušků.

Po půl šesté začaly první turnajové zápasy, budějovický Motor v prvním utkání změřil síly s Jihostrojem. „Bavilo mě to, florbal je perfektní sport. Míček je lehčí než puk, bylo to něco jiného,“ říkal šikula Ondřej Šulek, který si turnaj TOP4 vyzkoušel poprvé. Pro Ondřej Šulka nebyla práce s florbalovou holí cizí, přestože ji dlouho nedržel v ruce. „Největší zkušenost s florbalem mám ze základní školy, kde jsem absolvoval jeden turnaj,“ pravil věčně usměvavý útočník.

Od minulého turnaje prošel kádr značnou obměnou, což se projevilo i na nominaci na turnaj. Barvy ČEZ Motor hájili Ondřej Šulek, Jakub Doktor, Jan Bárta, Filip Vlček, Petr Kváča a dvojice obránců Roman Vráblík s Pavlem Pýchou, kteří už se zúčastnili prvního ročníku florbalového turnaje. Při zápasech se stejně jako po celou sezonu mohli spoléhat na výbornou podporu v hledišti. Fanoušci letošního vítěze WSM ligy si nenechali ujít Motor ani na florbalových zápasech.

Zástupci z Motoru v nabité konkurenci uspěli. Vyrovnané utkání dokázali sehrát i s týmem FBC Štíři, dařilo se jim i s Dynamem a Jihostrojem. Akci nechyběl doprovodný program, účastníci si mohli vyzkoušet například rychlost své střely či sledovat utkání na velkoplošné obrazovce. Akci podpořil i maskot florbalového superfinále a florbalová ikona Milan Fridrich.

 
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice