Banes Motor České Budějovice
31.05.2016, Filip Kortus

Hráči i funkcionáři Motoru pomáhali fotbalem

Fotbalový stadion Střelecký ostrov hostil v nedělní odpoledne již devátý ročník úspěšné akce "Pomáháme fotbalem", při které se již tradičně sešlo spoustu známých osobností. Slušný počet divácké kulisy bavili osobnosti při fotbalových střetnutí, o přestávkách na pódiu vystoupili známí zpěváci či kapely.

Devátý ročník charitativní akce „Pomáháme fotbalem“ přilákal do ochozů Střeleckého ostrova hned několik stovek diváků. Na zeleném pažitu se sešla spousta hvězd, jak těch sportovních, tak i známí zpěváci či herci. Novinkou v letošním ročníku byla tři hraná utkání, když proti sobě postupně nastoupily výběry Mádl teamu, Realu Top Praha a Budějckých mašin skládající se ze třech největších klubů v Českých Budějovicích.

Při této příležitosti nemohli chybět ani hráči či funkcionáři Motoru, kteří si na odpoledne odskočili ze soustředění na Lipně. Do branky Budějckých mašin se postavil kapitán hokejistů Josef Straka a zkušeným výkonem si dirigoval hru svého týmu. Převážně na pozici obránce se pohybovali Jakub Suchánek s Romanem Vráblíkem, v útoku řádila dvojka Tomáš Nouza – Michal Chovan a na hřišti se objevil i marketingový ředitel Motoru Tomáš Kučera. O jejich umění s míčem se budete moci sami přesvědčit při přátelských utkáních hraných v letní přípravě, první čeká hokejisty odložený zápas v Sedleci.

Kromě hokejistů ČEZ Motoru se dobročinné akce zúčastnili hlavní představitelé největší hokejového klubu v jižních Čechách Roman Turek nebo Stanislav Bednařík. Prezident klubu nakonec usedl na lavičku Budějckých mašin a stal se trenérem českobudějovického výběru. Mezi zúčastněnými nechyběli ani hvězda NHL Martin Hanzal, reprezentační brankář Alexander Salák nebo nově gólman Prostějova Pavel Kantor.

Úvodní výkop prvního zápasu obstarala legenda českého hokeje Jaroslav Pouzar, již tradičně nastoupil za tým Real Top Praha známý hokejový komentátor Robert Záruba. Celý výtěžek z akce putoval na konto dětského oddělení budějovické nemocnice a centru Arpida.

Všichni účastníci sobotního odpoledne 
Jiří Mádl, Xindl X, Ewa Farna, Ema Drobná, Adam Mišík, Vojtěch Kotek, Vojta Dyk, Alexander Salák, Martin Hanzal, Emma Smetana, Nikol Švantnerová, Robert Záruba, Jitka Nováčková, Braňo Holíček, Martin Latka, Johny Machette, Jiří Novotný, Ladislav Hampl, Tomáš Novotný, Michal Čoudek, Leoš Noha, Pavel Mádl, Jakub Smrž, Jiří Kladrubský, Jordan Haj, Michal Chovan, Tomáš Pešír, Josef Straka, Roman Vráblík, Jiří Babica, Pavol Švantner, Tomáš Kučera, Karel Diviš, Stanislav Bednařík, Pavel Kantor, Tomáš Nouza, Zdeněk Piškula, Jakub Suchánek, Jakub Janatka, Petr Benát, Tomáš Fila, Jiří Kraffer, Radek Mach, Standa Marek, Jaromír Plocek, Radim Pouzar.

Foto: Jan Luxík (Budějcká drbna)
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....