Banes Motor České Budějovice
26.05.2016, Karel Svoboda

ANKETA: Vyberte mládežníka sezony!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ve čtvrtém ročníku ankety „Mládežník sezony“ jsme se rozhodli ponechat výběr kandidátů na trenérech jednotlivých mládežnických týmů. I letos bylo kritériem dvacet odehraných utkání v mládeži. Prvním vítězem hlasování byl v roce 2013 Radek Prokeš, v roce 2014 u fanoušků zvítězil Jiří Smejkal a loňským vítězem se stal Jan Bárta. Koho zvolíte letos?

Junioři

Osloveným trenérem byl pan Milan Kupka, který s výběrem delší dobu váhal a poté poskytl zhruba následující vysvětlení: „Výkony juniorů byly po celou sezonu hodně nevyrovnané a nikdo v našem kádru natolik nevyčníval, abych jej s klidným svědomím jmenoval jako celosezonního tahouna mužstva. Samozřejmě, že výraznými posilami byli Radek Prokeš, Tomáš Guman či Luboš Rob. V jejich působení na tým se projevoval tzv. Jágr-efekt. V okamžiku, kdy s námi nastoupili do zápasu, tak mnozí hráči na ně podvědomě spoléhali, že utkání rozhodnou. V zápasech, kdy jsme se museli obejít bez nich, zde byla naopak šance pro ostatní hráče, aby se ukázali, že i oni dokážou tým táhnout.“

Za juniorku trojici kandidátů tedy vybrala redakce.


Radek Prokeš

Vítěz kanadského bodování juniorky. Před svým zraněním byl ve výtečné formě, ve dvojici s Tomášem Guman se dokázal prosadit. Bohužel po zranění již nedokázal navázat na výkony z počátku sezony. Přesto, že odehrál pouhých 22 zápasů, dokázal v nich vsítit 19 branek, což jej vyneslo i na první místo v týmovém pořadí střelců.

Statistiky – 22 zápasů – 19 branek + 24 asistencí


Tomáš Guman

Velice podobný hokejový příběh jako Radek Prokeš. Před nucenou pauzou způsobenou zdravotními problémy se prezentoval mnohem lepší hrou než po návratu. I on odehrál pouhých 22 zápasů, ale celkový počet 29 asistencí z něj činí nejlepšího nahrávače týmu.

Statistiky – 22 zápasů – 8 branek + 29 asistencí



Petr Kváča

Jistota v brance týmu. Postupně si spolehlivými výkony vysloužil pozvánku do reprezentačního kádru U19. V některých zápasech atakoval hranici 50 zásahů za zápas. Jeho forma kulminovala v play off, kde v obou venkovních zápasech na chomutovském ledě držel naděje mužstva na úspěšný výsledek až do konce zápasu. Bohužel si ze severu přivezl zranění, které mu zabránilo v účasti ve třetím, jak se později ukázalo závěrečném, zápase osmifinálové série.

Statistiky – 37 zápasů – 3,22 průměr branek na zápas + 91,24 % úspěšnost zásahů


Starší dorost

Výběr kandidátů provedl pan Roman Heindl, který mužstvo převzal v průběhu podzimu.


Stanislav Dosek

Pro někoho možná překvapivá nominace, ale Stanislav je obětavý a bojovný bek, jehož přítomnost je na ledě hodně znát a mnozí útočníci soupeře ji možná cítí i po skončení sezony. V některých zápasech plnil roli kapitána staršího dorostu.

Roman Heindl: Oproti loňsku učinil velký pokrok svou pílí a nasazením. Věřím, že v nadcházející sezoně bude lídrem obrany ve starším dorostu. Snaživý kluk, který nerad prohrává, chce být tahounem týmu, velice dobře se s ním pracovalo. Z mého pohledu nejlepší hráč staršího dorostu v této sezoně.

Statistiky – 40 zápasů – 1 branek + 6 asistencí


Jáchym Kondelík

Vytáhlý útočník se navzdory výsledkovému a hernímu trápení staršího dorostu v letošní sezoně dokázal dostat na čtvrté místo celkového kanadského bodování NOEN Extraligy staršího dorostu. V mnoha zápasech dokázal být skutečným lídrem a svým individuálním výkonem nasměrovat zápas k bodovému zisku. Fyzicky velice dobře vybavený hráč. Jáchym je stabilním členem reprezentačního kádru U17.

Roman Heindl: Když má fazónu, když má chuť, dokáže rozhodnout zápas. Má určité rezervy. Je stabilním členem reprezentace a má na to, aby dokázal svůj tým táhnout bodově i herně.

Statistiky – 44 zápasů – 23 branek + 46 asistencí


Jakub Káník

Důrazný, rychlý útočník byl jedním ze světlých okamžiků letošní mizérie starších dorostenců. Na konci sezony dostal dokonce příležitost ve čtyřech zápasech juniorky, ve kterých sice vyšel bodově naprázdno, ale herně rozhodně nezklamal a dokázal, že je jedním z příslibů budějovického hokeje.

Roman Heindl: Fyzicky velice dobře disponovaný hráč, byl hodně vytěžovaný v oslabeních. I díky jeho skvělé kondici výkon v zápasech roste, snaží se být první vepředu, první vzadu. Obětavost a píle jej posouvají dál.

Statistiky – 43 zápasů – 16 branek + 21 asistencí


Mladší dorost

Výběr kandidátů provedl pan Ladislav Kolda, který mužstvo převzal po základní části v průběhu podzimu.


Daniel Svoboda

Brankář s nejvyšším počtem odchytaných zápasů a minut v rámci celé ELIOD Extraligy mladšího dorostu. Po celou sezonu si udržoval relativně stabilní formu, kterou dokázal načasovat na zápasy play-off. Byl základním stavebním kamenem postupu přes favorizovanou Plzeň a i v semifinálové sérii se Spartou držel dlouho postupové naděje svého týmu. Jeho výkony v play-off neunikly svazovým pozorovatelům, a tak si po skončení sezony odbyl zápasovou premiéru v reprezentaci U16.

Ladislav Kolda: Hráčem číslo 1 je pro mne Dan. Po celou sezonu si držel nadprůměrnou výkonnost a jeho forma gradovala v play-off, kde byl velkou oporou týmu. Svým přístupem k hokeji, jak v tréninku, tak i v zápasech je vzorem pro ostatní.

Statistiky – 36 zápasů – 2,39 průměr branek na zápas + 92,80% úspěšnost zásahů


Michal Silný

Vítěz kanadského bodování budějovického mladšího dorostu není sice velké postavy, ale jeho herní projev je nepřehlédnutelný. Kdyby se v ELIOD Extralize udělovala obdoba zámořské „Selke Trophy“ pro nejlépe bránícího útočníka, byl by jedním ze žhavých kandidátů. Jeho herní projev zdobí aktivní pohyb po celém kluzišti. V roli kapitána svým zdravým sebevědomím nakazil na startu play-off svůj tým vírou, že „přes Plzeň postoupíme“, což se nakonec podařilo.

Ladislav Kolda: Druhým hráčem, kterého musím jmenovat je určitě Michal. Neúnavný pracant, který nevypustí jediné střídání a který je svou hrou velmi důležitým článkem týmu. Zkrátka správný kapitán.

Statistiky – 37 zápasů – 19 branek + 20 asistencí


Filip Novák

Zarputilý obránce nezažil úplně povedenou sezonu. Ve velmi dobrém rozjezdu jej přibrzdilo nešťastné zranění kolenních vazů, které ho na podzim vyřadilo na dva měsíce ze hry. Po zranění se dokázal do formy vrátit a byl opět velice platným článkem defenzívy mladšího dorostu. Silově velmi dobře disponovaný bek s tvrdou střelou dokáže být velice platný v přesilových hrách. V průběhu sezony byl rovněž na několika reprezentačních kempech U16.

Ladislav Kolda: Vybrat tři hráče je velice obtížné, ale jako další v pořadí tedy Filip. Je to hráč s vynikajícím přístupem k utkání i tréninku, spolehlivá opora zadních řad.

Statistiky – 31 zápasů – 2 branek + 12 asistencí


Hlasovat je možné pouze jednou. Anketa bude ukončena v neděli 12. června 2016.


V minulých dnech se objevil pokus zmanipulovat anketu.Provozovatelem ankety, firmou eSports, byly prověřeny všechny IP adresy, z kterých bylo hlasováno. Hlasy z podezřelých, nedůvěryhodných IP adres byly anulovány.

Anketa

1. Radek Prokeš 55 hlasů - 4%
2. Tomáš Guman 58 hlasů - 4%
3. Petr Kváča 522 hlasů - 37%
4. Stanislav Dosek 123 hlasů - 9%
5. Jáchym Kondelík 27 hlasů - 2%
6. Jakub Káník 9 hlasů - 1%
7. Daniel Svoboda 571 hlasů - 40%
8. Michal Silný 31 hlasů - 2%
9. Filip Novák 29 hlasů - 2%
celkem hlasů 1425
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....