Banes Motor České Budějovice
02.09.2015, Jaroslav Pešek

Naposledy nanečisto. Přijede jihlavská Dukla a Motor převezme pohár

České Budějovice: Poslední přípravné utkání je tady. Sílu Motoru před sezónou naposledy prověří HC Dukla Jihlava, což je pro oko budějovického diváky vždy atraktivní soupeř, a tak i když už má Motor vítězství v poháru jisté, určitě bude na co se dívat. Utkání začíná v 17:30. Po skončení utkání určitě domů nepospíchejte. Motor totiž bude přímo na ledě přebírat Regionální pohár.

O soupeři - HC Dukla Jihlava

Dukla před sezónou přišla o svého nejproduktivnějšího hráče, Tomáše Čachotského, který bude v letošním ročníku zkoušet štěstí v extraligovém Zlíně, kam zamířil na hostování. Jihlavě letos nepomůže ani Adam Zeman, který byl loni třetím nejproduktivnějším hráčem svého týmu v základní části a letos bude hostovat v Olomouci. Opačným směrem zamířil Richard Diviš, který už loni Dukle vypomáhal a vcelku se mu dařilo. Další zajímavou posilou je Josef Skořepa, kterého jsme loni mohli vídat v dresu Benátek nad Jizerou. Posledním potvrzeným jménem je gólman Vladislav Habal, který loni odchytal 22 zápasů za extraligové Karlovy Vary a letos by měl v případě potřeby a po dohodě obou klubů vypomáhat i v Jihlavě.

Jihlava už letos odehrála 11 přípravných zápasů a čtvrteční zápas pro ni, podobně jako pro Motor, bude generálkou na 1. ligu. V zatím odehraných zápasech má Dukla vcelku vyrovnanou bilanci - pět výher, šest proher. Co se týče Regionálního poháru, tam se Jihlavě příliš nedařilo. Po pěti odehraných kolech má pouze 4 body, za prohru po nájezdech v domácím zápase s Motorem a výhru v pátém kole proti Kladnu. V tomto zápase dokonce vychytal svou první nulu za A tým teprve patnáctiletý Jakub Škarek.  

Dukla si první výhru v regionálním poháru připsala až v předposledním kole, kdy přetlačila Kladno.

Sestava z posledního zápasu:

Škarek – Zadražil, Štebih, Dobrovolný, Šimek, Grebenjuk, Kvapil, Dundáček, Šafář – Jícha, Prokš, Březina, Malec, Flek, Skořepa, Důras, Anděl, Harkabus, Kohout, Seman, Alekseev

Zaostřeno: Nedohrané zápasy

Zápasy Jihlavy a Motoru jsou vždy trochu specifické. Oba týmy se staly tak trochu rivaly v době, kdy na sebe narážely v baráži a střídaly se v nejvyšší soutěži. Dnes je situace jiná. Oba celky jsou ve stejné soutěži o úroveň níž, než by si představovaly. Bylo tak na čase založit novou tradici. Základy k ní položila Jihlava loni, kdy odmítla dohrát údajně tendenčně řízené utkání a za pro ni velmi nepříznivého stavu opustila ledovou plochu. Ani letos se zápas Jilhavy a Motoru nedohrál až do konce. V zápase třetího kola Regionálního poháru vznikla ve třetí třetině na kruhu u branky Motoru větší nerovnost a sudí se tak rozhodli, že zápas rozhodnou rovnou samostatné nájezdy. V nich byl úspěšnější Motor.


Regionální pohár - 6. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
HC Dukla Jihlava

čtvrtek 3. 9. 2015, 17:30
                                  Budvar Aréna

Z tábora Motoru

I pro Motor bude tento zápas posledním přátelákem před ostrým startem soutěže a dle slov Radka Bělohlava nastoupí Jihočeši v nejsilnější možné sestavě. "Utkání bereme jako generálku na první mistrák, takže nastoupí všichni, kromě těch, kteří jsou zranění, nebo se ze zranění doléčují. Chytat bude David Gába."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....